Pazartesi, Aralık 24, 2007

BMW X6

Subaru Forester





AWD dört çeker sistemiyle herkesin beğenisini kazanan Subaru modellerinin belki de en önemlilerinden biri olan Forester 2009 yılı ile birlikte tamamen yenilenmiş olarak yollara çıkacak.

Alfa Romeo 159 Sportwagon




ÜSTÜN PERFORMANS SERGİLİYOR
Her Alfa Romeo modelinin kalbi ve ruhu motorudur. Alfa Romeo modellerinin heyecan verici tasarımının ve güçlü kişiliğinin altında yatan, mükemmel teknolojiye ve harika performansa sahip bir seri mükemmel motordur. Alfa Romeo 159 Sportwagon’da bu anlamda diğerlerinden farklı değil. Sedan gibi bu modelde de sürekli çift değişken valf zamanlaması bulunan 1.8 MPI 140 bg ve 1.9 JTS 160 bg benzinli motorlar ile 1.9 JTD 150 bg dizel motor bulunuyor. Tüm motor seçenekleri Euro 4 gereksinimlerini karşılıyor. Dizel versiyonların tümünde partikül filtresi (DPF) bulunmakta; ve 1.8 MPI haricinde motorların tümü altı ileri vitesli, hassas kavramalı mekanik şanzımanlarla sunulurken dizel versiyonla sunulan Q-tronic vites konforlu bir sürüşü garanti altına alıyor.

SEÇENEK SAYISI FAZLA
Alfa Romeo 159 Sportwagon serisi, 3 motor, 2 donanım seviyesi, 11 gövde rengi ve 5 farklı renk tonunda iç mekan (siyah, iki farklı tonda gri, siyah - bej, iki farklı tonda bej, siyah ve gri) seçeneğinin yanı sıra Distinctive Plus donanım seviyesinde standart sunulan doğal deri ve Distinctive versiyonlarında standart olan Alfatex® döşemeleri ve zengin ile unutlmaz yolculuklar yaşatmaya hazır.




Sıfır otomobilde yılın son fırsatları

Bütün bir yıl boyunca satışlarını kampanya desteğiyle ayakta tutmaya çalışan firmalar, 2008’e girmeden önce eşi benzeri görülmemiş indirimlere gidiyor.

Fiyatların bu noktadan daha düşük bir yere gelmesini beklemek hayalcilik olur gibi. Tabi, benzer şeyleri faiz açısından söylemek o kadar da kolay değil. Zira, daha düşük faizleri görmüş olan tüketici alım kararı konusunda halen çekimser davranıyor. Ancak, eğer bir araç almayı düşünüyorsanız, bu haftayı iyi değerlendirmenizi öneririz.

ALFA ROMEO: 147 ve 159 modellerinde, anahtar teslim fiyatlarda bin euro indirimin yanında ücretsiz aksesuar ve donanım seçenekleri sunuluyor.

CHEVROLET: 800 cc’lik Spark, 17 bin 750 YTL’lik anahtar teslimi satış fiyatına sahip. Diğer modellerde de indirimler uygulanıyor.

CITROEN: Tüm binek modellerin yanı sıra Berlingo ve Jumper’da da indirimler, uygun koşullarda kredi imkanı seçenekleri mevcut.

DACIA: Logan MCV’de 2 bin 600YTL’ye varan indirimlerin yanı sıra eski araca bin 600YTL’ye varan takas indirimi sunuluyor.

DAIHATSU: Materia hariç tüm modellerde 7 bin YTL’ye varan indirimler uygulanıyor.

FIAT: Binek modellerde 8 bin YTL’ye varan indirim ve 5 yıl garanti sunuluyor. Fiat Linea’da 2 bin YTL takas indirimi ya da 15 bin YTL kredi için yüzde ‘0’ faiz uygulanıyor.

HONDA: Civic Sedan’da 20 bin YTL için 9 ay vadeli ve yüzde ‘0’ faizli kredi imkenı sunuluyor.

KIA: Tüm modellerde 4 bin YTL’ye varan indirimlerin yanı sıra peşinatsız kredi imkanı ve yüzde 1.28 faiz oranı sunuluyor.

MITSUBISHI: Benzinli Colt’ta peşinatsız ve ayda 670 YTL taksitle ödeme imkanı bulunuyor.

NISSAN: Micra’da “Otomatik Vites Farkı Yok” kampanyası ve tüm Micra modellerinde 2 bin YTL’lik indirim uygulanıyor. Note Dizel’de 30 bin 400 YTL’lik özel lansman fiyatı ve arazi araçlarında “444 Euro’ya 4x4 Kampanyası” da devam ediyor.

OPEL: Corsa’da bin 500 YTL’lik takas desteği bulunurken Essentia 1.2i Twinport modeli kampanyalı olarak 25 bin 111 YTL’lik fiyatla satılıyor. Astra Sedanın fiyatı 30 bin 635 YTL’ye çekilirken ticari araçlarda yakıt desteği kampanyası sürüyor.

PEUGEOT: 206 Sedan Comfort (Klimalı), bin 630 YTL takas indirimiyle 21 bin 990 YTL’den satılıyor. 207’ler bin 250 YTL ek yakıt indirimiyle 24 bin 350 YTL’den satılıyor. 407 Executive Black bin 920 YTL’lik donanım avantajı ve 2 bin 500 YTL yakıt indirimiyle 52 bin 670 YTL’den, Partner Adventure ise 3 bin 330 YTL ek indirimle 30 bin YTL’den satılıyor.

RENAULT: 5 bin YTL’ye varan takas indiriminin yanında peşinatsız ve ilk taksiti de 2008’in nisan ayında ödenen kampanya devam ediyor.

SAAB: 9-3 Linear (1.8i 122 beygir) versiyonu yaklaşık 29 bin 650 eurodan satıyor.

SUZUKI: Modellerde 2 bin YTL’ye varan indirim sunuluyor.

TOYOTA: Tüm modellerde kasko ve uygun kredi seçenekleri devam ediyor. Auris’in 1.6 litrelik benzinli modeli 3 bin 500, 1.4 litrelik dizeli ise 2 bin YTL indirimle satılıyor.

Seat'tan yılın son kampanyası


31 Aralık’a kadar sürecek kampanya kapsamında ayrıca VDF desteğiyle 10 bin YTL için yüzde 1,49’ dan başlayan faiz oranları ve 60 aya varan vade seçenekleri yer alıyor. Kampanya dahilinde Seat Ibiza modeli 23.5 bin YTL, Cordoba modeli ise 24 bin 80 YTL’den başlayan peşin indirimli liste fiyatlarıyla satışa sunuluyor. Markanın kompakt sınıftaki Leon modelinin satış fiyatı 30 bin 950 YTL, Altea modelinin ise 34.1 bin YTL’den başlıyor. Ayrıca firmalar adına minumum 3 adetlik Ibiza veya Cordoba 1.4 lt TDI Stylance alımlarında ise 15 bin 600 Euro’dan başlayan özel tavsiye edilen anahtar teslim filo fiyatı uygulaması yapılıyor

Land Rover'ın yeni tasarımı LRX


Müşteri beklentilerini ölçmek ve markanın yenilikçi düşüncesini geliştirmek amacıyla tasarlanan yeni ürün, çevre dostu cross-coupe özelliğiyle öne çıkıyor.

Markanın değişen dünya şartları ve çevre duyarlılığının bir yansıması olarak lanse edilen araç, kendi sınıfının en temiz araçlarından biri olacak. Freelander 2’den daha kompakt boyutlarda olan LRX, özellikle lüks ve premium beklentileri karşılamayı hedefliyor.

Müşterilerin talep ve ilgisine göre ileride seri üretiminin de planlandığı araç, 4x4 bir aracın artılarını daha kompakt bir araçta yaşamak isteyenlerin beklentilerine cevap verecek. LRX'İN tasarımı, Garry McGovern Land Rover Tasarım Direktörlüğüne geldiğinden bu yana tasarlanan modellerin artıları ve gelişimlerinin ortak sonucu oluşmuş. Kaslı ön kaput, dikkat çekici tavan ve köşeli çamurluklar bu konseptin en önemli özelilği olarak öne çıkıyor. Sürekli dört çekiş sistemi, HDC, Terrain Response gibi sistemlerle donanmış araç her koşulda sürüş güvenliği ve performansı sunmak için üretilmiş. Terrain Response sistemi ise LRX’e, zorlu kış koşullarında, karlı ve bozuk yollarda güvenli bir sürüş için güvence getiriyor.

Pazar, Aralık 23, 2007

Lüks otomobilde Audi lider


Alman lüks otomobil üreticisi Audi AG, 2007 yılının 11. ayı sonu itibariyle tüm dünyada 893 bin 600 adetlik araç satışına ulaşarak geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satışlarını % 7.3 arttırdı. Doğuş Otomotiv-Audi ise 2007 yılının 11. ayı sonunda ulaştığı 5 bin 225 adetlik satış rakamıyla Türkiye pazarında lüks segmentteki en çok tercih edilen marka olarak liderliğini sürdürüyor! 2007 yılının 11. ayı sonuçlarına göre tüm dünyada 893 bin 600 adet araç satışı gerçekleştiren Audi AG, 2006 yılının aynı dönemine göre satışlarını % 7.3 oranında artırma başarısı gösterdi. Sadece Kasım ayında tüm dünyada 75 bin 600 adet araç satışı gerçekleştiren Audi AG, başta Almanya olmak üzere İngiltere, İspanya, Rusya ve Çin’deki pazar paylarını da güçlü bir şekilde yükseltti. Doğuş Otomotiv-Audi ise 2007 yılının ilk 11 ayı sonunda ulaştığı 5 bin 225 adetlik satışla, Türkiye’nin lüks segmentteki lider markası unvanını elinde bulundurmaya devam ediyor. 2007 yılı Kasım ayı sonu itibariyle Audi A3 model ailesi, ulaştığı 1.962 adetlik satış rakamıyla dikkat çekerken 1.167 adetlik A4 ile 983 adetlik A6 satışları da ön plana çıkıyor. Bununla birlikte 416 adet Audi Q7’yi müşterilerine teslim eden Doğuş Otomotiv-Audi, yine aynı dönemde 115 adet TT Coupe ve 18 adet TT Roadster satma başarısı gösterdi.

Clio Grand Tour sadece Türkiye'de üretilecek


Oyak Renault Genel Müdürü Gabillet, Renault'un sadece Bursa'daki fabrikasında üretilecek ve yakında satışına başlanacak Clio Grand Tour'dan yılda 60 bin adet üretileceğini ve bunun yüzde 90'dan fazlasını ihraç edeceklerini açıkladı.

Bursa'daki fabrikada yılda 60 bin adet üretilecek Clio Grand Tour'ların yüzde 90'dan fazlasını ihraç edeceklerini kaydeden Gabillet, yeni modelin neden Türkiye'de üretildiği konusuna değinirken, parametrelerden birinin piyasalara en yakın noktada üretim yapmak olduğunu, ayrıca fabrikanın üretim esnekliğini artırarak farklı sınıflarda daha çeşitli ürün üretimi gerçekleştirebilir duruma gelmesinin de çok önem taşıdığını ifade etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gabillet, projeyle ilgili nihai stratejik kararın Renault Fransa'nın olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Her ülkeden çeşitli öneriler gelebilir. Bu sınıfla ilgili dünyada bir talep oluştu. Bu ürün, Türkiye pazarından daha çok ihracata yönelik. Biz de Clio için zaten yapılmış mevcut yatırımlarımızı da değerlendirdik. Projeyi Türkiye'de üretebilmek için ben Oyak Renault'un avantajlarını sıraladım ve bu avantajların değerlendirilmesiyle projeyi Türkiye'ye almayı başardık.”

Oyak Renault'daki kapasite artışlarıyla Renault 2009 Kontratı ile hedeflenen artı 800 bin araç üretiminin dörtte birinin Türkiye tarafından gerçekleştirilebileceği bir seviyeye geldiklerini belirten Gabillet, bunun Oyak Renault'lulara büyük bir sorumluluk yüklediğini, bütün imkanları kullanarak bu üretimi gerçekleştirmek istediklerini söyledi

“DİZEL MOTOR ÜRETİMİNE BAŞLAYACAĞIZ”

Alain Gabillet, Türkiye'de binek araçlar için dizel motor üretimine başlayacaklarını ve yerli parça kullanımını artırmak için gerekli yan sanayiyi Türkiye'de bulmak istediklerini, zorlanmalarına rağmen bu konuda ısrarla çalıştıklarını kaydetti.

Gabillet, “Örneğin, şu anda silindir blokları gibi bazı parçaları rekabetçi fiyat ve kalitede üretecek yerli yan sanayi firması bulmakta zorlanıyoruz. Yerli parça konusundaki ısrarlarımıza rağmen bunları başlangıçta Hindistan'dan ithal etmek zorunda kalacakmışız gibi geliyor” diye konuştu.

Bu konuda yan sanayi üreticilerinin beklentileri bulunduğunu ve ümitli olduklarını dile getiren Gabillet, Clio Grand Tour'da yerlilik oranının yüzde 65 olduğunu, bunun Clio Grand Tour'a özel parçalarda ise yüzde 90'a ulaştığını bildirdi.

Gabillet, bir soru üzerine de, 1973 yılında öğrenciyken turizm ve inceleme amaçlı geldiği Türkiye'de Renault fabrikasını gezdiğini, o zaman bu ülkeye tekrar geleceğini söylediğini, ancak böyle olacağını tahmin etmediğini kaydetti.

BURSALI CLIO'NUN 3 ADI VAR

Clio Ürün Direktörü Jean Baptiste Sicot da yeni Clio'nun 3 adı bulunduğunu, Fransa ve Yunanistan'da Clio Estate, İngiltere'de Clio Sport Tourer ve diğer tüm ülkelerde ise Clio Grand Tour olacağını belirterek, adları seçme sorumluluğunun ülkelere ait olduğunu kaydetti.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise Clio Grand Tour'u Türkiye'de mayıs, Grand Modus ve yeni Modus'u da haziran ayı başında satışa sunmayı planladıklarını kaydederek, Clio Grand Tour'un fiyatı konusunda birşey söyleyemeyeceğini, kendi ticari sınıfı içerisinde rekabetçi olacağını ifade etti.

Verilen bilgiye göre, Clio'ya kıyasla yüzde 50 geniş yükleme hacmi bulunan Clio Grand Tour, 3 benzinli ve 3 dizel motor seçeneğiyle tüketicilerin beğenisine sunulacak. Yeni model için 40 milyon avrosu Bursa Oyak Renault fabrikalarında olmak üzere 80 milyon avronun üzerinde yatırım yapıldı.

Grand Modus'ta ise 16 santimetre ilave uzunluk, geniş bagaj ve raylı 3 arka koltuk bulunuyor. Grand Modus ve yeni Modus, ülkelere bağlı olarak benzinli motor arzı 16 supaplı 3 motordan oluşuyor. Sadece İspanya Valladolid fabrikasında üretilen Grand Modus ve yeni Modus için 110 milyon avroluk proje yatırımı gerçekleştirildi. Söz konusu araçlar İtalya'da 21 Aralık'tan itibaren satışa sunulacak.

Yeni yılda lüks rüzgarı esecek


Firmaların gelecek yıl piyasaya sunacağı yeni modeller büyük ölçüde belli oldu. 50’den fazla yeni modelin piyasaya çıkacağı 2008’de, lüks markaların listesi orta sınıfa göre daha kabarık.
Daha bu yıl bitmeden firmaların 2008 yılı model planı büyük ölçüde belli oldu. Firmalar yeni modellere yönelik eylem planlarını aşağı yukarı tamamladı. Gelecek yıl yaklaşık 50 yeni modelin piyasaya çıkması kesin görünüyor. Son dakika değişimleri, yıl içinde gelişen şartlara göre alınan yeni model kararları, özel seriler, farklı versiyonlar da eklendiğinde yeni model sayısında artış söz konusu olabilecek. 2008 yılına yönelik yeni model planlarında orta sınıf markaların olduğu kadar lüks markaların da yoğun gündemi dikkat çekiyor. Audi’den BMW’ye, Mercedes’ten Volvo’ya kadar üst gelir grubuna hitap eden markaların yeni model listeleri oldukça kabarık.

YÜZDE 10 ARTIŞ BEKLENİYOR

YERLİ modeller açısından ise hareketli bir yılı geride bırakmaya hazırlanan sektör, 2008’de ‘yeni’ yerli üretim konusunda biraz daha sakin olacak. Renault Grand Tour ve yenilenecek Symbol ‘yerliler’in gündeminde en önemlileri olacak. Öte yandan sektörün 2008’e yönelik pazar beklentileri de belirmeye başladı. Bu yıla yüzde 35 gibi büyük bir pazar kaybıyla başlayan sektörde, son dört ayda satışlarda kaydedilen önemli artışla bu kayıp yüzde 10’a kadar geriledi. Otomotivciler, 2008’de pazar koşullarında olağanüstü bir değişiklik olmazsa satışlarda yüzde 10 civarında bir artış bekliyor.

en hızlı Transporter




Gücünü Porsche 911 Turbo’nun motorundan alan VW Transporter 100 km/s hıza 5.1 saniyede ulaşıyor.
Alman modifiye firması TH Automobile tarafından geliştirilen araçta, Porsche’den alınan 420 beygir gücündeki motor aracın arkasına konulmuş. Gücünü yine Porsche’nin 4 çekiş sisteminden yere aktaran araçta, istenirse ön tarafa 150 beygir gücünde turbo dizel motor konulabiliyor.
100 km/s hıza 5.1 saniyede ulaşan aracın maksimum hızı 270 km/s, durma görevini 6 pistonlu disk frenler yerine getiriyor…
Rahatlıkla “gereksiz” denilebilecek bu modifikasyon işlemi, Almanya’da 145,000-169,500 Euro arasında değişiyor.

Skoda 2007'nin en iyi şirketi


Aralarında Türkiye'nin olduğu, gelişmekte olan 15 Avrupa ülkesinin önde gelen otomotiv editörlerinin jüri üyeliğini yaptığı 'Autobest' yarışmasında Skoda Auto, ' Companybest' (2007 Yılının En İyi Şirketi) seçildi.
Skoda bu ödüle, özellikle son yıllarda yaptığı atılımlar, dünya çapında büyük artış gösteren satış rakamları ve dünyanın diğer bölgelerinde üretim yapma girişimleri nedeniyle layık görüldü. Ödül töreni Şubat 2008'de İstanbul'da yapılacak.

Perşembe, Aralık 13, 2007

BMW Türkiye'de üretime geçecek


Taşeron üreticinin Tekirdağ'da bir fabrika kurmak için araştırmalar yaptığı konuşuluyor.

Türkiye’de üretim planı ünlü lüks oto üreticisi Alman BMW’nin masasına ‘dolaylı olarak’ geldi. BMW, taşeron üretici Magna Steyr aracılığıyla Türkiye’de üretim hattı kurmayı tartışıyor.

TÜRKİYE son yıllarda yaptığı üretim atağıyla otomotiv endüstrisinin gözde ülkelerinden biri haline geldi. Özellikle ticari araç üretimiyle dikkat çeken Türk otomotiv sanayi, 2006 yılından itibaren üretimde 1 milyon adetlik çıtayı aştı. Bu yılın 11 ayında 1 milyon 28 bin adetlik üretime ulaşan sektörün, yıl sonunda 1 milyon 50 bini aşması bekleniyor.

Bu üretim performansının itici gücüyle, Türkiye dünya otomotiv ve ekonomi çevrelerinde ‘iyi bir üne’ sahip olurken, ‘Türkiye’de kaliteli araç üretilir’ algısı otomotiv dünyasına sağlam bir şekilde yerleşti.

SEKTÖRDE DÖNÜM NOKTASI

Bu durum bugüne kadar Türkiye’de hiçbir üretim faaliyeti olmayan firmaların da aklına Türkiye’yi düşürdü. Hem de sadece orta sınıf markaların değil, lüks otomobilleriyle tanınan markaların bile... Bu markalardan biri de ünlü lüks otomobil üreticisi BMW.

Bu günlerde Alman üretici BMW yönetiminin masasında Türkiye’de X3 ya da X5 modellerden birinin üretimi konusu var. Ancak BMW üretime karar verirse bu yatırım dolaylı olarak gerçekleşecek. Üretimin, BMW’ye taşeron olarak araç üreten Avusturya kökenli Magna Steyr vasıtasıyla gerçekleşmesi planlanıyor. Başka markalara da araç üretimi yapan Magna Steyr’in Tekirdağ’da bir fabrika kurmak için araştırmalar yaptığı, yan sanayi firmalarıyla görüşmelere başlandığı da konuşuluyor. Fabrika için Romanya ile Türkiye arasında bir karara varılacağı belirtiliyor.

X3 VEYA X5 OLABİLİR

Fabrika kurulursa BMW’ye de bir üretim hattı ayrılacak. Bu üretim hattında da X3 ya da X5’in üretiminin yapılabileceği ifade ediliyor. Bütün bu kararların hayata geçirilmesi durumunda Türk otomotivi için dönüm noktası olacak. Çünkü bugüne kadar orta sınıfa yönelik olarak binek ve ticari araç üretimi yapan Türk otomotiv endüstrisinde ilk kez lüks bir modelin üretilmesi söz konusu olacak.

Türkiye’de hangi marka ne üretiyor?

Tofaş / Fiat: Albea, Palio, Linea, Doblo, Fiorino (Citroen Nemo, Peugeot Bipper)

Ford: Transit ve Transit Connect.

Honda: Civic Sedan, City

Hyundai: Accent Era, Matrix. Hafif ticari araç üretimi planlıyor.

Renault: Symbol, Megane Sedan, Clio III HB, Clio Grand Tour (2008)

Toyota: Auris, Corolla Verso. 2010’da hafif ticari araç üretimine hazırlanıyor.

Karsan: Peugeot Partner, Peugeot J9, Citroen Berlingo (2008),

* Sadece binek ve hafif ticari araçlar baz alınmıştır.

Pazar, Aralık 02, 2007

BMW'nin 1 Serisi Cabrio


Üstün sürüş özellikleri, çekici dış tasarımı, konfor ve güvenlik donanımlarıyla kullanıcıların gözdesi olan BMW 1 Serisi`nin son yıldızı 1 Serisi Cabrio, otomotiv sektörüne damga vurmayı hedefliyor. Cabrio tutkunluğunu önceki modellerindeki başarısı ve dinamikliğiyle ispat eden BMW`nin, son Cabrio`su 1 Serisi de geçmiş dönemin başarılarının izlerini kolaylıkla yansıtıyor.

BMW`nin son gözdesi 1 Serisi Cabrio, 22 saniye süren seranatını 40 km/s hıza kadar devam ettirebiliyor. Üstü açık otomobil keyfinin ilk dakikaları da bu 22 saniyeyle başlıyor. BMW`nin teknoloji, dinamizm ve performans genlerini ruhunda taşıyan 1 Serisi Cabrio, özel tavan renkleriyle de tasarım konusundaki farklılığını ortaya koyuyor. Klasik siyah, bej veya dünyada ilk defa metalik dokulardan örülmüş kumaş bir malzeme olan antrasit gümüş lekeli bir tavan rengi de BMW 1 Serisi Cabrio`nun dış tasarımını daha dikkat çekici hale getiriyor.

Tofaş, Linea ile payını yüzde 2 artırdı


Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. (TOFAŞ) CEO'su Ali Pandır, "sınıfının en uzun otomobili olma özelliğiyle öne çıkan Linea'nın sevilmesinin de etkisiyle pazar paylarını, rekabet ortamı ve talep azlığına rağmen yüzde 2 artırarak yüzde 13.5'a yükselttiklerini'' bildirdi.

Pandır, Hatay'ın Payas ilçesinde FİAT bayisinin açılışı nedeniyle düzenlenen törende, bu yılın sektör açısından zorlu geçtiğini vurgulayarak, "Çünkü geçen yıl Mayıs ayındaki devalüasyondan sonra artan faizler piyasayı etkiledi. Bizim umudumuz Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra piyasanın genişlemesiydi. Sonra seçim 2 ay ertelenince bizim de beklentilerimiz ötelendi. Ağustos ayı tatildi zaten, ardından Ramazan geldi. Şimdi piyasa yeni yeni canlanıyor'' dedi.

Pandır ayrıca, son dönemlerde sıkça konuşulan İran, Çin ve Hindistan otomobillerinin de kendilerini pek fazla etkilemeyeceğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Bu ülkelerden gelen otomobiller söylenildiği gibi ucuz değil. Ayrıca, tüketiciler, bu araçlara güven de duymuyor."

14 bin YTL'ye sıfır araba


Proton, yeni Türkiye Distribütörü Ulumotor ile atağa kalktı. 13,900 YTL’ye 0 araba imkanı sunan Proton yeni modelleri piyasaya sürdü.

SAVVY, GEN2, WAJA modeli binek araçlar ile birlikte ARENA modeli kamyonetleri de pazara sunan Ulumotor, 23 Kasım 2007 tarihinden itibaren rekabetçi fiyatları ile adından söz ettiriyor.
ARENA modelinde 13.900.- YTL ’den başlayan fiyatlar ve binek modellerde 5.000.-YTL’ yi bulan indirimler talepte artış olduğu kaydedildi. Proton Türkiye Distribütörü Ulumotor yaptığı açıklamada, talebe göre kampanyaların devam edeceğini bildirdi.
2008 yılında pazar payını arttırmayı hedefleyen Ulumotor, SAVVY modeli ile hanımların, GEN2 modeli ile gençlerin, WAJA modeli ile de ailelerin ilgisini çekmeyi hedefliyor. ARENA modeli ise; Ticaretle uğraşan herkesin erişebileceği, satın alırken olduğu kadar kullanırken de hesaplı bir kamyonet olarak dikkat çekiyor.

Yeni Kangoo

Yeni Kangoo, Nisan'da Türkiye'de

Verilen bilgiye göre, önceki Kangoo'ya göre daha geniş ve 18 santimetre daha uzun olan yeni Kangoo, 4,21 metre uzunluğuna sahip. Versiyonlara göre yarı açılır veya elektrikli olarak açılan camlarla donatılmış büyük raylı kapıları bulunuyor.

Yeni Kangoo üç farklı güçte bir dizel blok ve iki benzinli motor seçeneği sunuyor. Versiyonlara göre otomatik klima ile donatılabilen yeni Kangoo'da, 40/60 oranında bölünebilir arka koltuk düz bir zemin oluşturmak üzere tek bir hareketle indirilebiliyor. Bazı versiyonlarda ön yolcu koltuğu da aynı şekilde yatırılıyor, bu şekilde 660 litreden 2,8 metre küpe kadar çıkarılabilen bir yükleme hacmi oluşturulabiliyor.

Dingil aralığı artırılarak 2,70 metreye çıkarılan yeni Kangoo'da, önceki araca göre gürültü seviyesi yüzde 50 azaltıldı.
Yeni Kangoo ile mühendislik harcamalarının kontrol altında tutulduğu ve yatırım maliyetlerinin azaltıldığı bildirildi.