Cuma, Şubat 15, 2008

Fabia Super 2000



Volkswagen Grubu’nın 2.0 TFSI benzinli motoruyla donatılan bu süper Fabia, Super 2000 kategorisinde yarışacak otomobilin ilk prototipi.

Otomobil, ikinci nesil Fabia üzerine inşa edilmiş. FIA kurallarına uygun olarak üzerinde düzenlemeler yapılan Fabia; 4 silindirli 2 litre TFSI motor ve 6 ileri manuel aktarma sitemi ile donatılırken 3 mekanik diferansiyelli dört çeker sistem de bu muhteşem yarış otomobilinde olacak.

Yapılan testlerle ilgili bilgi veren Skoda İletişim Direktörü Martin Lauer, “ Yıllardır motor sporlarına gösterilen yoğun ilgiyi hepimiz biliyoruz. Biz de marka olarak bu eğlencenin bir parçası olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Fabia Super 2000 ile çok başarılı yarışlar çıkaracağımızı düşünüyoruz. Bu bizim ürünlerimizi tanıtmamız için de çok önemli bir fırsat olacak.” dedi.

Yeni Honda Accord



Fiziksel olarak geçen yıl Frankfurt Fuarı’nda tanıtılan Accord Tourer konseptinden çok farklı olmayan seri üretim modeli selefinden daha geniş ve daha yere yakın görünüyor. Bu tasarım anlayışı yeni Accord’un iç hacminin daha ferah olmasını sağlarken LCD ekrana sahip çok amaçlı menü ve diğer ön konsol öğeleri de son derece akıcı ve şık çizgilere sahip. Yeni Accord’da aynı zamanda çok daha sağlam bir platform ve ön ve arkada çok notadan bağlantılı süspansiyonlar da kullanılmış.

Honda yeni Accord’da çok daha güçlü ve verimli motorlar kullanmış. İkisi benzinli ve biri de çevreci dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak olan Yeni Accord’da kullanılan Honda’nın ikinci nesil i-DTEC dizel motoru markanın bir modelinde ilk kez resmi olarak bulunacak. Bu son derece çevreci dizel motor, 148 HP güç ve 350 Nm tork üretiyor ve çok noktadan tam enjeksiyon sistemi ve partikül filtresinin de yardımıyla çok düşük emisyon değerlerine ulaşıyor. Yeni Accord’un benzinli motorları da son derece güçlü. 2.0 litre benzinli motor 154 HP güç üretirken 2.4 litre i-VTEC benzinli motor da 197 HP güç üretiyor. Yeni Accord’un tüm versiyonlarında 6 ileri manuel şanzıman standart olarak sunulurken 5 ileri otomatik şanzıman da opsiyonel olarak satın alınabilecek.

Yeni Accord’un fiyatı henüz açıklanmadı. Ancak sedan versiyonun bu yılın ikinci yarısı ile birlikte, station wagon versiyonun da sedan versiyonun pazara sunulmasından birkaç sonra Avrupa’da satışa çıkması bekleniyor.

Perşembe, Şubat 14, 2008

Nissan GT-R




Marka marka son otomobil fiyatları

Şubatta faizsiz kredi ve indirim var

Fiat: Koç Fiat Kredi, Fiat Finans, Alfa Romeo Finans ve Lancia Finans ile kredi kampanyası düzenliyor. Fiat Linea'da, 15 bin YTL krediye 12 ay sıfır faiz uygulanıyor. Müşteriler 4 ay sonra ödemeye başlayabiliyor. Fiat Grande Punto için 10 bin YTL krediye 12 ay sıfır faiz kampanyası da var. Alfa Romeo 159'da 10 bin YTL'ye 12 ay yüzde 0.8, Alfa 147 modelinde ise 10 bin YTL'ye 12 ay yüzde 0.7 faiz uygulanıyor.

GM: Saab, Opel ve Chevrolet'nin üreticisi General Motors (GM) tüm markalarında kampanya düzenliyor. Chevrolet modellerinde LPG dönüşüm kiti Chevrolet'den hediye ediliyor. Kampanyaya Captiva, Epica, Lacetti HB 1.4 SE ve Spark 0.8 S modelleri hariç diğer tüm Chevrolet modelleri dahil. Opel'de 1500 ile 6 bin 500 YTL arasında, Saab'da 9-3 ve 9-5 modellerinde 6 bin 500, Aero modelinde ise 7 bin 500 YTL'lik indirim var.

Ford: Ford, 29 Şubat'a kadar uygulanacak servis kampanyası ile garanti süresi biten tüm Ford araçları periyodik bakıma çağırıyor. Binek, orta ve hafif ticari araçların periyodik bakımlarında yağ ve hava filtreleri ücretsiz verilirken, ağır ticari araçların periyodik bakımlarında ise yağ filtresi ücretsiz veriliyor.

Toyota: Toyotasa, Corolla Verso modellerinde 3 bin YTL'ye varan takas indirimi sunuyor. Toyota RAV4 modelini satın alanlar da kilometre sınırı olmaksızın 6 yıl garanti kapsamından faydalanmaya devam ediyor.

Hyundai: Binekte modele göre 2 bin 300 ile 5 bin YTL arasında değişen, hafif ticari araçlarda da modele göre 1800 ile 8 bin 50 YTL arasında değişen indirimler uygulanıyor. Coupe, Sonata, Tucson ve Santa Fe alanlara 2 bin YTL'lik seyahat çeki veriliyor.

Yeni Subaru WRX STI


Eskisine oranla çok daha performanslı bir sürüş vaat eden Yeni WRX STI'ın gövdesinin altında, 300 PS turbo beslemeli Boxer Motor yatıyor. Eskisine kıyasla vites aralıkları da kısalan Yeni WRX STI, 0/100 km hızlanmaya 5,2 sn.'de ulaşıyor.

2.5 lt motor hacmine sahip Yeni WRX STI'da, bir Subaru geleneği olan Sürekli Simetrik Dört Çeker Sistemi (S-AWD) standart olarak sunuluyor. 117.400 YTL fiyatla satışa sunulan WRX STI, performansı kadar, oldukça zengin donanım paketi ile de dikkat çekiyor.

6-ileri Manuel şanzıman ile satışa sunulan WRX STI'ın standart donanımları arasında, BBS 18 inç alüminyum alaşımlı jantlar, anahtarsız çalıştırma sistemi ve akıllı anahtar, Brembo destekli STI frenler, Recaro spor koltuklar, sis farları, VDC, diferansiyel kilitleme sistemi (DCCD), 8 airbag ve soğuk iklim paketi yer alıyor.

Subaru tarafından geliştirilen SI Drive Teknolojisi (Subaru Akıllı Sürüş Teknolojisi) de WRX STI'da standart olarak bulunuyor. Subaru SI Drive teknolojisi sayesinde, sürücü, konsol üzerinde bulunan bir buton ile değişik kullanım modları, "Intelligent", "Sport" ve "Sport Sharp"i seçerek motor ve vites çalışma özelliklerini değiştirebiliyor; böylelikle araçtan tercihe bağlı olarak maksimum güç ya da maksimum yakıt ekonomisi sağlanabiliyor.

Subaru WRX STI, gelenekselleşen Subaru kalitesi, turbo beslemeli Boxer Motor ve Symmetrical AWD ayrıcalığı ve yepyeni tasarımı ile hız, performans ve güvenlik tutkunlarını heyecanlandırmaya devam ediyor.

Pazartesi, Şubat 04, 2008

Hassas kullanan iyi tasarruf eder

Bir yıldan daha uzun bir süredir pazarda olan Civic Hybrid, Türkiye'de bu alandaki ilk otomobil unvanına sahip. Bugüne kadar 150'den fazla müşterisi oldu

Dış görünümde hybrid logosu ve iç mekânında özel yakıt şarj göstergeleri dışında tamamen Honda Civic sedanla aynı olan otomobilin en önemli ayrıcalığı elektrikli motoru.

Ön ızgara üzerindeki kromajlı bıyıklar, geometrik farlar bu otomobile agresif bir karakter sağlıyor. Yandan bakıldığında kubbemsi silueti öne çıkan yere daha yakın bir tasarım ortaya çıkıyor. Bu tasarımın en önemli dezavantajı bagaj alanını 350 litreyle (sedanda 389 litre) sınırlaması oluyor. Fütüristik gösterge paneli etkileyici, kullanışlı ve modern, koltuk kumaşları birazcık sıradan. Arka zeminin düz olması geçişler için büyük avantaj. Sürüş dinamikleri konusunda otomobilin performansın yanı sıra konfora odaklandığını söylemek mümkün. CVT otomatik şanzıman vites geçişlerini hiç hissettirmeyecek bir şekilde çalışıyor.

Twingo Renault Sport

Renault böylece Clio ve Mégane Renault Sport’un yanısıra Renault Sport gamını tamamlayan erişilebilir bir sportif modeli daha tüketicilerin beğenisine sunuyor.

Twingo Renault Sport versiyonu, Renault Sport Technologies uzmanları tarafından iki temel arayışa yanıt vermek amacıyla tasarlandı : Rahat günlük kullanım ve sportif duyumları ön plana çıkaran sürüş keyfi. Twingo Renault 133 beygir gücünde 1.6 litrelik benzinli motor ile donatılmış.

Toyota Prius


2007 yılında Hibrid teknolojisinin 10. yılını kutlayan Toyota, bugün dünyada 1 milyon 295 bin adet hibrid araç satışıyla lider durumda yer alıyor.

Dünyanın ilk seri üretilen hibrid aracı Toyota Prius, 2007’nin de en çok satılan hibrid aracı oldu. Topluma örnek davranışları ile büyük beğeni kazanan dünya starlarının da tercih ettiği Toyota Prius, satış rakamlarında 2007 sonu itibariyle 1 milyon adede yaklaştı. 10 seneden beri satılan Toyota Prius ile dünyamıza 1.426.176 ton daha az karbondioksit (CO2) salımı sağlanmış oldu.

SEAT'ın en çok satan modeli Leon, 1.4 TSI modeli ile Türkiye'de




SEAT model yelpazesinin en çarpıcı modellerinin başında gelen Leon'un, hem ekonomik, hem de yüksek performanslı 1.4 lt TSI versiyonu, Şubat başından itibaren showroomlardaki yerini alıyor.

Doğuş Otomotiv-SEAT tarafından ithal edilen 125 hp'lik SEAT Leon 1.4 lt TSI, zengin Stylance donanım seviyesinde satışa sunuluyor. 16 inç alüminyum alaşım jantlar, elektrikli/ısıtmalı/katlanabilir dış aynalar, direksiyondan kumandalı Radyo/CD/MP3 çalar, ABS (Anti Blokaj Sistem), TCS (Çekiş Kontrol Sistemi), sürücü ve yolcu ön, yan ve perde hava yastıkları, elektrikli ön ve arka camlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi, sürücü ve yolcu koltuğu yükseklik ayarı, far yükseklik ayarı, sis farları, eve kadar izleme fonksiyonu, deri direksiyon ve vites topuzu, alarm, hız sabitleme sistemi, yol bilgisayarı, arka park sensörü, otomatik klima ve otomatik yanan farlar Stylance donanım paketi ile standart olarak sunuluyor. Bu donanım ekipmanlarına sahip Leon 1.4 lt TSI 125 hp Stylance, 36 bin 900 YTL tavsiye edilen peşin indirimli anahtar teslim satış fiyatıyla tüketicilerin karşısına çıkıyor.

Dizel Subaru ikinci çeyrekte


Dizel otomobile olan talep birçok markayı bu alanda yatırım yapmaya yöneltiyor. Bugüne kadar benzinli motorlarla yola çıkan Subarular için artık boxer dizel motor seçenekleri de olacak.,

Subaru Legacy dizel ve Outback dizel Türkiye'de yılın ikinci çeyreğinden itibaren satışa çıkacak. Subaru'nun ilk dizel modelleri Legacy ve Outback 2.0 lt. motor hacmine sahip. 150 beygir gücündeki motor Legacy'de 100 km'de ort. 5.6 lt. Outback'te ise 5.8 lt. motorin tüketimi sağlayacak.

Alman otomobil devinin 4x4'ü Türkiye'de


Alman otomobil şirketi Volks- wagen'in birkaç yıldır sadece özel müşterileri için 'arazi şartlarında sürüş deneyimi' sunduğu programa Türkiye de dahil oluyor.

Driving Experience olarak adlandırılan programda sürücüler VW Touareg'lerle asfalttan araziye, su geçişlerinden bataklığa her türlü ortamda yol almaya çalışıyor. VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, programın bir diğer ayağını Kapadokya ve Kaz Dağları gibi yerlerde yapmak istediklerini söyledi. Türkye'deki arazi sürüşüne diğer organizasyonların aksine Touareg müşterileri kendi araçlarıyla ve ailecek katılabilecek. Amerika'dan Çin ve Tibet'e kadar pek çok farklı ülkede gerçekleşen programa mart ayından itibaren Türkiye de dahil olacak.

Kia 4x4 liderliğini sürdürüyor


Kia'nın 4x4 SUV modeli Sorento, pazara sunulduğu 2002 yılı Eylül ayından beri gerçekleştirdiği 14 binlik satış rakamıyla önemli bir başarıya imza attı.

2004, 2005 ve 2006'da olduğu gibi 2007 yılında bu sınıfın en çok satan aracı olan Sorento, 3 bin 295 adetlik satışla liderliği pekiştirdi. SUV satışlarında Sorento'yu diğer bir Kia modeli Sportage takip etti. 2007 yılında 24 bin 967 adede ulaşan SUV pazarında Sorento ve Sportage modelleri ile Kia toplam 5 bin 370 adet satışa ve yüzde 21,5 pazar payına sahip oldu.