Pazar, Nisan 13, 2008

Alfa Romeo 8C Spider



Eğer dışarıda Alfa Romeo 8C Competizione’yi görmek istiyorsanız bu pek mümkün değil. Ama onun ikizi gibi duran 8C Spider da sizi heyecanlandırmaya yetecektir. Bugünlerde Çin’de satışa çıkan 8C Spider’e ulaşmak artık çok kolay.

Focus CC “Black Magic”



Bu özel yapım Focus Coupe-Cabriolet, siyah rengi ve 17 inç özel olarak karartılmış alaşım jantları, 205/50 R17 lastikleri, spor süspansiyonları, kenarları koyulaştırılarak belirginleştirilen farlar ve krom çerçevelere sahip sis lambaları ile diğer kardeşlerinden ayrılıyor. Otomobilin içerisinde ise siyah renkli deri koltuklar, MP3 uyumlu ve Bluetooth özellikli müzik sistemi, özel paspaslar, park asistanı ve bir rüzgâr deflektöründen oluşan detaylı değişikler yapılmış.
Focus CC “Black Magic”, 145 HP 2.0 litre benzinli ve 136 HP 2.0 litre turbo dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. 28.100 Euro ve 30.100 Euro fiyatlarla satışa çıkarılan Focus CC “Black Magic” e sadece elini çabuk tutanlar ulaşabilecekler…

Opel Insignia





Salı, Nisan 08, 2008

Audi A5 Cabriolet




Gelecek yıl bahar aylarında pazarda olması beklenen A5 Cabriolet, meraklılarını şimdiden heyecanlandırmaya başladı. Gelecek yılı bekleyemeyenler aracın photoshop ile düzenlenmiş fotoğraflarını yayınladılar bile…
Metal tavanlı cabrio otomobillerin çok sık görülmeye başladığı son yılların aksine A5, geleneksel cabrio çizgisini koruyor. A5 Cabriolet’in aynen coupe versiyonda olduğu gibi 4 silindirli V6 ve V8 motorlarla donatılması bekleniyor. (170 HP 1.8TFSI–355 HP 4.2 V8.)

Toyota Auris SR






Kısa bir süre önce İngiltere’de amiral gemisi Auris SR180'i tanıtan Toyota şimdi de Auris SR’ı otomobil severlerin beğenisine sundu.

1.6 Dual VVT-i benzinli ve 2.0 D-4D 130 dizel motorlarla donatılan Auris SR; “Toyota Motorsporları”ndan ödünç aldığı düşük konumlandırılan spor süspansiyonları ve 17 inç alaşım jantları ile son derece dinamik bir görünüm sergiliyor.

Yine “Toyota Motorsporları”ndan ödünç alınan arka spoyler ve koyu renkli camlar gibi bazı yenilikler de SR180 ile aynı şekilde Auris SR’da da kullanılmış.

Geçtiğimiz günlerde üç ve beş kapılı olarak pazara sunulan Auris SR’ın İngiltere satış fiyatı 14.495 Paund.

C2 makyajlandı

Pazara sunulduğu 2003 yılından bu yana 480.000 adetlik satış rakamına ulaşan Citroen C2, geçirdiği makyaj operasyonuyla çok daha güncel bir görünüme kavuştu.

C2’de daha büyük ve aynı zamanda düşük konumlandırılmış yeniden biçimlendirilen ön tampon ve krom çerçeveye sahip çift renkli ön ızgara gibi tasarım değişiklikleri ilk andan göze çarpan detaylar oluyor. Ayrıca C2’nin renk seçenekleri arasına Manitoba grisi de eklenmiş.

Makyajlanan C2’de teknolojik güncellemeler de yapılmış. Örneğin 1.4 litre 90 HP’lik versiyonda Stop&Start sistemi standart olarak sunuluyor. Bilindiği gibi bu sistem sayesinde özellikle şehir içinde yüzde 15 kadar yakıt tasarrufu sağlanıyor.

Citroen C2’de ayrıca HDi 110 FAP motor da görev yapacak. Bu dizel motor, 100 kilometrede 4.4 litre yakıt tüketimiyle sınıfının en ekonomik seçeneklerinden biri.

17.000 YTL'ye otomobil


IKCO’nun Türkiye Distribütörü MYS Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Seskır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl "Samand"ın "LX" modeliyle girdikleri Türkiye piyasasında büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi.

"5. Bursa Otoshow Fuarı"nda da "Samand"ın sergilendiği standın vatandaşlar tarafından yoğun şekilde ziyaret edildiğini belirten Seskır, "Piyasa girdiğimizden beri ülke genelinde 1600’ün üzerinde araç sattık. Bu rakam bizim hedefimizin üzerinde oldu" dedi. Seskır, şu anda Türkiye’de 21 bayide satışlarının sürdüğünü, 41 noktada da satış sonrası hizmet verildiğini dile getirerek, "Bayi görüşmelerimiz sürüyor. 21 olan bayi sayısını 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Her türlü donanıma sahip olan ’LX’ modelimiz, düşük fiyatıyla da Türk tüketicisi tarafından sevildi" diye konuştu.

IKCO yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonucu, "Samand"ın daha uygun fiyatlı olan "EL" modelini de Türkiye’ye getirme kararı aldıklarını vurgulayan Seskır, şunları kaydetti: "Şimdi de ’Samand’ın 16 bin 900 YTL’den satacağımız yeni versiyonu ’EL’ modelini Türkiye’ye getiriyoruz. Klima, airbag, elektrikli camlar ve elektrikli koltukların standart olarak yer alacağı bu modelin de ilgi göreceğini tahmin ediyoruz. 4 bin araç siparişi verdik. ’Samand EL" mayıs ayında Türkiye yollarında olacak."

Yiğit Seskır, firma tarafından üretilen "Soren" modelinin ise temmuz ayından itibaren Türkiye’de olacağını sözlerine ekledi

VW, Tiguan'a ön sipariş alıp grey marketin önüne geçecek


Volkswagen, 2009 model yılı kapsamında Ağustos ayından itibaren satışa sunacağı kompakt SUV modeli Tiguan için Nisan sonundan itibaren sipariş almaya başlayacak.

Türkiye çapında 55 araçlık Tiguan filosu ile müşterilere test sürüşü yaptırarak yakından tanıtmayı hedefleyen şirket böylece Almanya üzerinden Türkiye'ye getirilen 'grey market' satışlarının da önüne geçmeyi planlıyor. VW Genel Müdürü Vedat Uygun, "Geçen sonbaharda Avrupa'da satışa sunulan Tiguan'a üretimin birkaç katı talep var. Biz de birez bekleyip 2009 model yılından itibaren ithalat yapma kararı almıştık. Ancak grey market dediğimiz galeriler Tiguan'a önceden sahip olmak isteyen müşterilere bu modeli 60 bin Euro civarında bedelle satmaya başladı. Tiguan'ı biz 32 bin Euro'dan başlayan vce maksimum 45 bin Euro'ya ulaşan fiyatla satışa sunacağız. Şimdi birkaç ay boyunca düşük bir kaparo karşılığı sipariş alıp, Ağustos başında ithalata başlayacağız." diyor. Tiguan'da 1.4 litrelik TSI benzinli ya da 2 litrelik dizel motor, iki ya da dört çeker versiyon gibi alternatifler bulunuyor.

Qashqai'ye dizel otomatik takviyesi


Geçen yıl mart ayında benzinli motorlarla satışa sunulan Nissan Qashqai'nin, 2.0 lt dizel motorlu dört çeker otomatik versiyonu yola çıktı. Qashqai, özellikle iri yapılı SUV otomobillerden kaçınanları hedefliyor.

150 beygir güç sağlayan bu versiyonda, ABS, ESP, TCS, 6 hava yastığı, deri döşeme, Cruise Control, Bluetooth, çift bölgeli otomatik klima gibi donanımlar standart olarak sunuluyor. Euro NCAP testlerinden en üst seviyede puanlarla dönen Qashqai'nin bu yıl bin 500 adet satılması planlanıyor. Aracın fiyatı ise 72 bin YTL.

Pazartesi, Nisan 07, 2008

Yeni LAGUNA




Yeni Laguna. Sıra dışı sürüş özellikleri, yüksek kalite ve sessizliği ile prestijli otomobil dünyasnın yeni üyesi... Laguna ile yepyeni duygular keşfederken, sürüşünüz adeta bir uçuş keyfine dönüşecek... Beklentilerinizi özgür bırakn... Yeni Laguna dinamik tasarımı, akıcı çizgileri ve referans oluşturacak nitelikteki kullanım özellikleri ile size gerçek bir sürüş keyfi yaşatıyor. Yeni Laguna ile tasarım artık sürüş keyfinin bir parçası. Yeni Laguna direksiyon hassasiyeti, yola uyum kabiliyeti ile her metreyi hissederek ve güvenle aşmanızı sağlıyor. Direksiyon hassasiyeti ve keskin virajlarda bile sağladığı eşsiz denge ile sizi adeta yolların hakimi yapıyor.