Salı, Eylül 16, 2008

Yeni Honda City






Honda üçüncü nesil City modelini Tayland'da tanıttı. Yeni City, 1.5-litrelik i-VTEC motorla sunulacak ve 5-ileri manuel ya da otomatik şanzımanla alınabilecek. Jazz modeliyle yakın bağlara sahip araç Tayland, Filipinler, Malzeya, Hindistan, Pakistan, Çin, Türkiye'de üretiliyor ve 39 ülkede satılıyor.

Tanıtıldığı 1996 senesinden beri City, Honda'nın Asya'daki önemli modellerinden biri oldu ve Mayıs 2008'de 1 milyon barajını aştı. Honda Tayland, bu sene Ekim'de çalışmaya başlayacak ikinci bir fabrika inşa ediyor ki bu sayede yıllık üretim kapasitesinin 240.000 adede çıkması hedefleniyor.

Çarşamba, Eylül 10, 2008

Megane için geri sayım başladı

Paris Motor Show'da otomobil severler ile buluşacak olan yeni Megane, Renault'un rakiplerine karşı elini kuvvetlendirecek.

Japon otomobil üreticisi Nissan'ın Qashqai modeli ile aynı platform üzerinden üretilecek olan yeni Megane, Peugeot 308, Fiat Bravo ve VW Golf VI gibi güçlü rakiplerle mücadele edecek.

Paris Motor Show'da 5 kapılı versiyonu tanıtılacak olan yeni Megane’nın diğer versiyonlarının ise önümüzdeki 12 ay içerisinde showroomlardaki yerini alması bekleniyor.

Pazar, Eylül 07, 2008

Mazda MX-5 yeniden doğuyor


Geçtiğimiz hafta tasarım çizgileri hakkında bilgilerin basına sızdığı yeni MX-5'in son halini gösteren fotoğraf bugün yayınlandı. Daha güncel bir tasarım çizgisine kavuşan MX-5, segmentindeki araçlara sıkı bir rakip olacak gibi görünüyor.

İlk bakışta Honda S2000'i anımsatan bir tasarım çizgisine kavuşan yeni MX-5, Japon üreticinin bu alandaki elinide kuvetlendirecek. İki kişilik bu spor araç hakkında henüz net bir açıklama yapmayan Mazda'nın yakın bir zaman sonra detaylı bilgileri paylaşması bekleniyor.

Yeni MX-5'de ilk göze çarpan yenilik güncellenmiş ön kısım olarak göze çarpıyor. Daha güncel ve daha dinamik bir yapıda tasarlanan ön kısım yere eskiye oranla daha yakın bir formda dizayn edilmiş. RX-8'de gördüğümüz ön hava girişlerine yer verilen ön tampon yeni MX-5'e daha sportif bir hava katmış.

Suzuki'nin Grand Vitara modeli yenilendi




Suzuki'nin SUV segmentinde yer alan modeli Grand Vitara yenilendi. Grand Vitara'nın yenilenen versiyonu 60 bin 650 YTL'den başlayan fiyatlarla Türkiye'de satışa sunuldu.

Yeni Grand Vitara, iç ve dış görünümündeki değişikliklerle sınıfında güçlü bir konuma geliyor. Kapılardaki arttırılmış ses yalıtımı, daha kalın yan camlar, güvenlik ve görüş kalitesi arttırılmış ön cam, yeni dizayn koltuklar ve dijital klima, hız gösterge ekranına konan bilgi ekranı, siyah ahşap kaplama, ön konsola konan merkezi hoparlörü, yüksek hıza duyarlı müzik sistemi, dikiz aynalarına yerleştirilmiş sinyal lambaları, vibrasyon önleyici şaftlar, arka disk fren ve minimize edilmiş karbondioksit salınım oranı ile yeni Grand Vitara tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Yeni Grand Vitara, 6 havayastığı, ECU immobilizer, yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, ABS, EBD ve fren desteği, direksiyondan kumandalı 6'lı radyo-CD çalar, cruise kontrol, ön sis farları gibi donanım özelliklerini standart olarak sunuyor. Üst modellerde ise anahtarsız çalıştırma, sunroof, deri döşeme, ESP, Multi reflektör+HID far ve yıkama, otomatik far yükseklik ayarı ve siyah maun ahşap ön konsolda mevcut.


Grande Punto 24 bin 750 YTL

2009 model Fiat Grande Punto, iç ve dış tasarımındaki yenilikleri, yeni Fun versiyonu ve pek çok kişiselleştirme opsiyonuyla 24 bin 750 YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. 2009 model Grande Punto'da 3 yeni opsiyon paketi sunuluyor. Park Sensörü, Yağmur Sensörü ve Cruise Control'den oluşan 'Co- Pilot Kit', HI-FI Müzik Sistemi ve Blue& Me Sistemi'nden oluşan 'Freedom Kit' ve 'Advanced Safety Kit'.


Honda'dan yepyeni bir hibrid otomobil


Japon otomobil üreticisi Honda, Paris Otomobil Fuarı'nda adı Insight olan yeni global hibrid aracının bir konsept versiyonunu sergileyeceğini açıkladı.

Honda'dan yapılan açıklamada, yeni hibrid aracın Honda'nın daha temiz güç üniteleri elde etmeye dönük süregelen duyarlığının bir göstergesi olarak, FCX Clarity hidrojenli araç ve CR-Z spor hibrid konsept modeliyle birlikte sergileneceği bildirildi. Insight, maliyetlerde ciddi bir düşüş sağlayan IMA (Entegre Motor Desteği) bileşenlerinden faydalanmak suretiyle geçmişten bugüne türdeşlerinin en ucuz hibrid aracını üreteceği kaydedilen açıklamada, bu hibrid aracın 5 yolcu kapasiteli ve yeni geliştirilmiş bir platform üzerine kurulu 5-kapılı bir hatchback modelinde piyasaya sürüleceği belirtilirken, mühendislerin kompakt kontrol birimini ve aküyü bagaj kısmının altına yerleştirmek suretiyle Insight'a hem düşük bir ağırlık merkezi hem de alışılageldik hatcback kullanışlılığını bir arada kazandırdığı ifade edildi.

Honda Motor Co. Ltd. CEO'su Takeo Fukui yaptığı açıklamada, 1999 yılında ilk kez piyasaya sürülmüş olan Honda Insight'in hibrid teknolojisinin Avrupa'daki öncü ismi olduğunu ve o günden bugüne Honda'nın çevreci inovasyonlarının ikonik bir sembolü konumunda yer aldığını belirterek, "Bu yeni Insight, uygun fiyatıyla hibrid teknolojisini, sayıları her geçen gün artan hem yakıt hem de fiyat avantajı sunan araçların taliplisi olan müşteri kitlesiyle buluşturacaktır" dedi.

Yeni aracın Civic Hibrid'le birlikte Honda'nın yakın zamanda hibrid motor üretim bandını genişletmiş olduğu, Japonya'daki Suzuka fabrikası'nda üretileceği belirtilen açıklamada, Insight'ın üretim modeli Avrupa, Japonya ve Kuzey Amerika'da 2009 yılının ilk yarısında satışa çıkacağı bildirildi.

Cumartesi, Eylül 06, 2008

LOGAN YENİLENDİ!


Logan’ın ilk çıkışından dört yıl sonra yenilendi.Romanya’da Piteşti fabrikasında üretilen ünlü sedanın bu yeni versiyonunda modelin başarısının kökeninde olan bütün avantajlar aynen korunuyor.

Yeni Dacia Logan, modern çizgiler benimsenerek yenilenmiş. İlk olarak Dacia Sandero’da kullanılan ön panjur, büyütülerek, üzerine markanın yeni logosu konumlandırılmış. Yeni ön tampon da daha uyumlu bir bütünlük sağlıyor. Farların boyutu büyütülmüş ve Daha şık bir görünüm kazandırmak için, sis lambalarına karbon tonlu çerçeveler takılmış. Yeni Dacia Logan’ın arka kısmı da yeniden şekillendirilmiş. Yeni bagaj kapağının görünümü şimdi daha modern; kapağın alt kısmına kromlu bir bant eklenmiş ve bagaj çizgisi, yeniden biçimlendirilen arka farlara doğru uzatılmış.


Aracın renk seçenekleri de arttırılmış. Mevcut renk seçeneklerine Bazalt gri, Şimşek mavi ve Atlantik mavi de eklenmiş. Bu değişikliklerin yanı sıra, yeni tip jant ve jant kapakları da müşterinin beğenisine sunuluyor (opsiyonel olarak). Yeni Dacia Logan’ın iç mekanı da yapılan yeniliklerle daha hoş bir havaya bürünmüş.


İlk kez Dacia Sandero’da kullanılan yeni tip torpido paneli, kapı panoları, daha ergonomik iç kapı kolları, şık tutma kolları (versiyonlara göre) ve yeni döşemeler Logan’ın iç mekanındaki yeniliklerden ilk göze çarpanlar oluyor. Sürücü mahallinde, kumandaların ergonomisi ve gösterge tablosundaki bilgilerin okunabilirliği üzerinde daha fazla çalışan Dacia tasarımcıları, sürücünün konforu için ayarlanabilir koltuk (versiyona göre) ve yükseklik ayarlı direksiyon (versiyona göre) da seçenekler arasına eklemişler. Logan MCV’den alınan büyük dikiz aynaları ve arka koltukta virgül şeklinde kafalık da yeni Logan’da standart olarak sunuluyor


Yeni Logan, 16.800 YTL’den başlayan fiyatıyla daha önceden olduğu gibi fiyat avantajını da koruyor. Ayrıca tüm Dacia gamında olduğu gibi 3 yıl veya 100.000 km garantisi de veriliyor.


Nano yalan oldu


Hintli otomotiv üreticisi Tata Motors, Batı Bengal eyaletinde çiftçilerin protesto gösterilerinin devam etmesi üzerine dünyanın en ucuz arabası "Nano"nun üretileceği fabrikadaki çalışmaları süresiz olarak durdurdu.

Tutumlu Santa FE!


Koreli üretici Paris’e resmen çıkartma yapıyor. I20, çevreci i20 i-blue konsepti ve Santa FE’nin hibrit versiyonu Hyundai’nin fuardaki en büyük kozları olacak.

Henüz konsept olarak üretilen hibrit Santa FE, benzin-elektrik birleşiminden oluşan bir hibrit güç ünitesine sahip.

Tasarım olarak standart versiyondan farklı olmayan hibrit Santa FE’de şu anki 2.4 litre benzinli motor ve 6 ileri otomatik şanzıman ile birlikte lityum-iyon pillere sahip 30kW elektrik motordan oluşan hibrit sitem görev yapıyor. Hyundai’nin açıkladığı verilere göre; ortalama 6.4 lt-100km yakıt tüketen Santa FE, 148g/km CO2 salınımı yapıyor.