Salı, Mayıs 19, 2009

Yeni Mazda 3

Mazda’nın dünya çapında 90 ödül alarak kırılması zor bir rekorun sahibi olan Mazda3 modeli tamamen yenilenerek satışa sunuldu.

Yeni Mazda3’te yer alan 105 beygir gücündeki 1.6 litrelik benzinli motor, düz ve otomatik şanzıman seçeneği ile sunuluyor. Yeni Mazda3’ün sedan versiyonu 36 bin 700 TL’den ve hatchback versiyonu ise 37 bin 100TL’den başlayan fiyatlarla Mazda showroom’larında yerini aldı.

Sınıfının en aerodinamik tasarımına sahip…
Yeni Mazda3, sınıfının en düşük sürtünme katsayısına (sedan modelde 0.28Cd - hatchback modelde 0.30Cd) sahip. Gelişmiş aerodinamik gövdesi sayesinde sportif bir görünümün yanı sıra yüksek yakıt tasarrufu da sunuyor. Uygulanan aerodinamik iyileştirmeler, yüksek hızlarda sürüş dengesine ve rüzgar sesinin azaltılmasına katkıda bulunmasının yanı sıra Mazda3’ün çok daha verimli bir yakıt performansına sahip olmasına yardımcı oluyor.


Güçlendirilen klima konforu arttırdı…
C segmentinin en sessiz ve en verimli sistemlerinden birini içeren klima yeni Mazda3 ile gerçekleştirilen yolculukları daha keyifli hale getiriyor. Klima ve ısıtma sisteminin randımanını artırmak için klima radyatörünün boyutu yüzde 20 oranında artırıldı.

Sesiz ve titreşimsiz yolculuklar…
Yeni Mazda3’te kullanılan motorların daha sessiz çalışması için önemli değişiklikler gerçekleştirildi. Konforlu yolculuklar hedeflenerek alınan önlemler sayesinde de yürüyen aksamda yapılan değişiklikler ve güçlendirmeler yardımıyla kabine ulaşan yol sesi minimuma indirildi.

Özellikleri arttı ağırlığı azaldı…
Mazda’nın hafiflik stratejisi sonucunda, yeni modeldeki birçok parçanın ağırlığı azaltıldı. Dünyada 11 ülkede 800 bin km’den fazla yol testi yapılarak geliştirilen yeni Mazda3, yerini aldığı modelden 15 kg daha hafif. Bu özelliği sayesinde daha az yakıt tüketerek daha az karbondioksit salınımı oluşmasını sağlayarak markanın çevreye dostu imajını daha da güçlendiriyor.

Geniş donanım özellikleri
Yeni Mazda3’te Touring ve Impressive donanım paketlerine bağlı olarak Çoklu Bilgi Ekranı (MID), Adaptif Arka Sinyal Sistemi (ESS) Arka Araç İzleme (RVM), Lastik Basıncı İzleme Sistemi (TPMS), Park Sensörü, Dinamik Stabilite Kontrolü (DSC), Elektronik Fren Basıncı Dağıtımına (EBD), Acil Fren Desteğine (EBA) sahip dört tekerlekten Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (4W-ABS), Çekiş Kontrol Sistemi (TCS), ön, yan ve perde hava yastıkları; aktif ön baş dayanakları, elektrikli yan aynalar ve MP3 okuma özelliğine sahip CD çalar gibi en son teknolojinin kullanıldığı özellikler yer alıyor.

YENİ PRIUS YOLA JAPONYA'DAN ÇIKTI


Japon otomotiv devi Toyota, hibrid aracı Prius’un yeni modelini Tokyo’da tanıttı.

Dünyanın en büyük otomotiv üreticisi Toyota, Japonya’da yeni Prius için80 bin ön sipariş alındığını, bu araçtan yılda 400 bin adet satmayı amaçladığını açıkladı.

Toyota Başkanı Akio Toyoda, Bu modelde geleceğin araçlarını deniyoruz dedi. Yeni Prius’a sahip olmak için beklemek gerekeceğinin işaretini veren Toyoda, Ben zaten kendim için sipariş verdim. Yıl sonundan önce bu araçtan istiyorsanız, bayinize koşun diye konuştu.

Prius’un yeni modeli, ilk kez 1997 yılında piyasaya çıkan Prius’un üçüncü neslini temsil ediyor. Dünyanın en çok satan hibrid aracı Prius, 40 ülke ve bölgede 1 milyon 256 bin adet satış rakamına ulaştı.

Yeni Prius’un 80 ülke ve bölgede satılacağı belirtildi. Toyota, yeni Prius’un Japonya’da 20 bin 900 dolardan satışa sunulacağını(2,05 milyon yen), ikinci nesil Prius’un fiyatının ise 1,89 milyon yenden satılan rakibi Honda’nın hibrid modeli Insight ile aynı olacağını kaydetti.

Japonya’da yeni model Prius’dan ayda 10 bin adet ve eski modelden ise 2 bin adet satmayı planlayan Toyota’ya göre, yeni Prius bir galon benzinle (3,78 litre) yaklaşık 80 kilometre yol yapacak. Prius’un bir önceki modeli ise bir galon benzinle 74 kilometre yol katediyordu.

Toyota, nisan ayı sonu itibariyle yarıdan fazlası Kuzey Amerika’da olmak üzere bütün dünyada 1 milyon 28 bin adet araç sattı.

Prius’un rakibi Insight ise şubat ayında satışa çıktığı Japonya’da 19 bin 492 adet, mart ayında satışa sunulduğu ABD’de ise 2 bin 665 adet sattı.

Pazar, Mayıs 10, 2009

Ford Fiesta Sport


Fiesta yelpazesi yeni Fiesta Sport ile daha da genişliyor.

Ford Fiesta Sport 'un dışında farklı alt ızgara, koyu farlar, ön apron, kısa ve kalın marşpiyeler, difüzörün montre edildiği arka apron ve 16 inç sportif alaşım jantlar farklılığı ortaya koyarken içerde ise sportif ön koltuklar, sportif deri direksiyon simidi ve vites topuzu gibi detaylar sportif havayı arttırıyor.

Standart Fiesta 'dan 8 mm daha alçak olan spor süspansiyon, yenilenen direksiyon sistemi ve isteğe göre devre dışı bırakılabilen ESP sayesinde Ford Fiesta Sport daha sportif bir sürüş karakterine sahip.

Üç kapılı yeni Ford Fiesta Sport 'ta biri dizel olmak üzere üç motor seçeneği bulunacak. Bunlar 96 bg 1.4 lt,120 bg 1.6 lt benzinli ve 90 bg 1.6-litre TDCi dizel motorlar.

Hemen teslim Chevrolet fırsatı

 Chevrolet Aveo modellerinde cazip Mayıs koşullarıyla fırsatlar devam ediyor.

LPG dönüşümü programını Türkiye çapında mekanik garanti ile paralel olarak 3 yıl veya 100.000km kapsamında garanti ile sunan ilk marka Chevrolet, Aveo 1.2lt 16V motor seçeneğine sahip tüm modellerinde "LPG dönüşüm kiti Chevrolet'den hediye" kampanyasına Mayıs ayında devam ediyor. Chevrolet LPG dönüşümlü modeller günümüz koşullarında yakıt tüketiminde yaklaşık % 35 tasarrufa varan bir ekonomik kazanç sağlıyor. Ayrıca çevre dostu (benzin ve dizele gore daha az karbondioksit salınımı) olmasından dolayı bilinçli tüketiciler için en akıllı seçimlerden bir olma özelliğini koruyor.

Aveo'nun 84 beygir gücündeki yeni nesil 1.2lt 16V motor seçeneği bu sınıftaki en ekonomik motor seçeneği olarak iddialı. Bunu LPG ekonomisi ile birleştiren ve ayrıca geniş iç mekanı ve sportif tasarımı ile beğeni toplayan Chevrolet Aveo'larda, 20.095TL'den başlayan özel Mayıs fiyatları ve LPG dönüşüm kitinin hediye edilmesinin yanı sıra müşterilere hemen teslim fırsatı sunuluyor.

Fiat ticarilerine kredi kampanyası

 Tofaş'ın rekabet gücünü ve müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla hizmet veren “Koç Fiat Kredi”, Fiat Fiorino ve Doblo modelleri için Mayıs ayına özel avantajlar sunan kredi kampanyasıyla dikkat çekiyor.

Tofaş çatısı altında yer alan markalara yönelik olarak otomobil satın alacaklara taşıt kredisi sağlayan “Koç Fiat Kredi”, Fiat Ticari Araç modelleri için Mayıs ayı sonuna kadar sürecek yeni bir kampanya düzenliyor.

Fiat Ticari Araç ürün yelpazesinde yer alan “Fiat Fiorino” ve “Fiat Doblo” modellerinden satın almak isteyen vergi levhalı tüm tüketicilere, Fiat Finans kanalıyla % 1.29 faizle 18 bin TL'ye kadar 24 ay vadeyle kredi kullanma imkanı içeren özel avantajlar sunuluyor.
Bununla birlikte 48 aya varan vade ve % 1.46 faiz oranıyla 30 bin TL'ye varan kredi kullanma ayrıcalığı da yine Koç Fiat Kredi'nin aynı kampanya kapsamında sunduğu Mayıs fırsatları arasında yer alıyor.

YENİ SEAT LEON SHOWROOMLARDA


Doğuş Otomotiv, ÖTV indirimi fırsatı bitmeden Yeni SEAT Leon’u Türkiye’ye getirdi..

Yeni Leon, 30.900 TL’den başlayan tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim liste fiyatlarıyla satışa sunulurken,motor seçenekleri için 1.6 lt 102 hp ve 1.4 lt TSI 125 hp benzinli seçenekleri tercih edilmiş.

Yeni Leon’da farklı gövde tasarımı, ön ve arka kısımlarındaki yenilikler hemen göze çarpıyor. Reference ve Style olmak üzere iki farklı donanım seçeneğiyle sunulacak olan Yeni Leon, içerdiği konfor ve güvenlik öğeleriyle de ayrıcalıklı. Style versiyonunda alüminyum alaşım jantlar, çift yönlü otomatik klima, direksiyondan kumandalı Radyo/CD/MP3 çalar, USB ve AUX-in girişi, 6 hava yastığı, Cruise Control (Hız Sabitleme Sistemi), deri direksiyon ve vites topuzu, yol bilgisayarı standart olarak sunulan özellikler arasında.

Yeni SEAT Leon’da opsiyonel olarak sunulan yenilikler, modeli üst segment otomobillerin konfor ve donanım özelliklerine yakınlaştırıyor. SEAT için bir ilk özelliği taşıyan XDS Sistemi (Geliştirilmiş ESP Sistemi), yeni ön ve arka far gruplarına ek olarak opsiyonel Dönüşe Duyarlı (AFS) Bi-xenon Farlar bu yenilikler arasında sayılabilir.

Sportifliği daha öne çıkıyor
Yeni Leon özellikle dış tasarımlarındaki farklılıklarıyla dikkat çekiyor; markanın karakteristik sportif imajı, daha da belirginleştirilmiş. İç mekanında da tam anlamıyla bir dönüşüm gerçekleştiren Yeni Leon, yeni uygulamaların yer aldığı, çok fonksiyonlu direksiyon ve yeni tasarlanmış orta konsoluyla spor kullanım için en ideal çözümleri sunuyor. Yeni görünümlü klima kontrolü, siyah panelli ses sistemi ve ekran Yeni Leon’un çarpıcı değişiklikleri arasında.

Yeni Leon daha çevik
Yeni Leon’un sürüş dinamikleri, önceki modellere oranla çok daha iyileştirilmiş. Yapılan geliştirmelerle daha performanslı bir sürüş sunan ‘Çevik Şasi’ konsepti, aracın çevikliğini kaybettirmeden daha fazla konfor sunuyor.

Yeni Leon 1.6 lt 102 hp Reference versiyonu 30.900 TL, 1.6 lt 102 hp Style 33.250 TL, 1.4 lt TSI 125 hp Style versiyonu ise 36.450 TL tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim liste fiyatları, ÖTV indirim fırsatı ve VDF (Volkswagen Doğuş Finans) uygun kredi seçenekleri ile SEAT Yetkili Satıcıları’nda Leon severler ile buluşuyor.