Cumartesi, Haziran 27, 2009

Civic Hatchback Tam Otomatiğe Bağlandı!




Geçtiğimiz Şubat ayında hem iç mekanında hem de dışında yapılan değişiklikler ve eklenen yeni standart donanımlarla kalite çıtasını yükselten Civic HB, şimdi de yeni otomatik şanzımanı ile sürüş keyfini bir üst noktaya çıkarıyor.

Honda Civic Hatchback’in, yakıt tasarrufu, düşük emisyon değerleri ve yüksek performans seviyeleri sunan 1.8 lt. i-VTEC motoruna daha önce eşlik eden 6 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzıman yerini Civic sedan modelinde başarısını kanıtlamış 5 ileri otomatik şanzımana bırakıyor. Yeni otomatik şanzıman düşük dişli sürtünmesi sayesinde sunduğu sessiz vites geçişleri ve düşük yakıt tüketiminin yanısıra, yeni tork konvertörü, sınıfının en hafif yapısına sahip olmasını sağlıyor.

Sürüş keyfini maksimize eden yeni otomatik şanzıman ile donatılan Civic Hatchback, eklenen arka park sensörü ve lastik hava basıncı göstergesi ile sürücüye daha güvenli sürüş imkanını sunarken, geliştirilen süspansiyon ve akustik yalıtım sistemi de daha konforlu yolculuklar sağlıyor

Peugeot 3008 Türkiye'de




Kompakt ve geniş hacimli bir crossover olan Peugeot 3008, sadece Peugeot ürün gamı içerisinde değil, mevcut otomobil pazarında yeni ve yenilikçi bir ürün arzı oluşturuyor. Peugeot 3008, konseptini ve bütün standartlarını Peugeot markasının, bilgi birikimi ve değerlerinden alıyor.

Geleneksel olmayan tarzı ve tasarım tercihleriyle yeni pazarlar kazanmaya yönelik tasarlanan Peugeot 3008 modern, pratik ve sürüş keyfi yüksek bir araç arayışında olan müşteri kesimlerine orijinal çözümlerle birlikte en üst seviyede çok amaçlı kullanım olanağı sunuyor. Güvenli, çok yönlü kullanıma uygun ve prestijli safkan bir crossover olan 3008, otomobil dünyasında yepyeni alanlar keşfediyor.

1.6 HDI 110 bg Auto6R dizel ve 1.6 VTi 120 bg benzinli motor seçenekleri ile 45.500 TL’den başlayan anahtar teslim fiyatlarla Türkiye pazarına sunulan Peugeot 3008’in crossover segmentinde, çevreye saygısı, 5 yıldızlı güvenliği, sürüş keyfi, Head-up Display ve Grip Control gibi teknolojik yenilikler ile yeni bir referans oluşturması hedefleniyor.

Çarşamba, Haziran 10, 2009

DEPOSU 2 DOLARA DOLUYOR!

 
 

Macaristan'da, deposu sadece 2 dolara dolan, elektrikli otomobilin tanıtımı yapıldı.

Elektrikli otomobillerin distribütörü Comtex Green firmasının genel müdürü Janos Szabo, tanıtım sırasında, saatte en fazla 80 kilometre hız yapabilen aracın akülerinin 8 saatte tam olarak doldurulabildiğini, bunun da 2 dolar maliyet anlamına geldiğini belirtti.

Aracı satın almak isteyenlerin sadece 3 ay beklemesi gerektiğini kaydeden Szabo, satış fiyatı 17 bin 500 dolar olan otomobilin hem çevreci hem ekonomik olduğunu söyledi.

Hindistan 'da REVA Electric Car Company tarafından üretilen dört kişilik şehir otomobillerinin Macaristan'da da üretilmesi için girişimde bulunulduğu kaydedildi.