Pazartesi, Aralık 07, 2009

Land Rover LRX





Firmanın LRX olarak isimlendirdiği otomobil 2011 yılında satışa çıkarılacak. Gaydon tesislerinde üretilen otomobil firmanın şimdiye kadar geliştirdiği en hafif ve aynı zamanda en ufak araç olacak.

Cesur tasarım anlayışı ve teknolojik gelişimleri konfor ve performans ile birleştiren, SUV araç efsanesi Land Rover; premium ve kompakt segmente yeni bir soluk getirmesi beklenen 3 kapılı LRX Concept'i Ocak ayında düzenlenecek Detroit Motor Show'da sergilenecek.

Türkiye'nin ilk yerli kamyoneti Turkar





Hisarlar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker, Avrupa'nın önde gelen iş makineleri firmaları için makine eleman ve komponentleri ihraç ettiklerini, iç piyasaya yönelik de traktör ve iş makineleri kabinleri, tarım makine ve aletleri ve spor aletleri ürettiklerini söyledi.

Tesislerde son üç yıldan bu yana gerçekleştirdikleri Ar-Ge çalışmaları sonucunda tamamıyla özgün tasarımlara dayalı N1G kategorisinde Türkiye'nin ilk 4x4 çok amaçlı hafif mini kamyoneti Turkar'ın prototip üretimlerini gerçekleştirdiklerini anlatan Türker, şu bilgileri verdi:

''Bu araçların yol dışı sürüş testleri sürüyor. Eskişehir Sanayi Odası 2009 yılı Teknoloji Geliştirme Ödülüne layık görülen Turkar'ın ödülünü geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katıldığı bir törenle aldık. Bakanımız aracın test sürüşünü de yaptı.