Çarşamba, Ocak 20, 2010

Fiat Fiorino ile fark attı


  Aralık ayında 9 bin 232 adeti hafif ticari araç olmak üzere toplam 13 bin 342 adet araç satışı gerçekleştiren Fiat Binek ve Ticari Araçlar, 2009 Ocak-Aralık döneminde 12 ulaştığı 84 bin 820 adetlik satış sonucuyla ulusal pazarda liderliğini ilan etti.30 bin 324 adet satışa ulaşan Fiorino ise Fiatın 2009’da ki en değerli markası oldu.
  Nisan ayından bu yana ulusal pazarda binek+hafif ticari araç pazarının açık ara lideri olarak dikkat çeken Fiat Binek ve Ticari Araçlar, satışlarını geçtiğimiz yıla göre yaklaşık % 40 oranında artırarak büyük bir başarının altına imza attı.
2009 Ocak-Aralık döneminde 29 bin 569 adet otomobil ve 55 bin 224 adet hafif ticari araç satışı gerçekleştiren Fiat, geçtiğimiz yılı binek segmentinde en çok tercih edilen 4. marka olarak tamamlarken, hafif ticari araç segmentinde ise açık ara en çok tercih edilen 1. marka olmayı başardı. 2009 sonunda toplam satışının 76 bin 564 adetini yani satışlarının yaklaşık % 90’ını Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen Fiat Fiorino, Fiat Doblo, Fiat Linea ve Fiat Albea Sole/Palio Sole modelleriyle gerçekleştiren Fiat, Türkiye’de üretim yapan global markalar arasında da toplam satışta yerlilik oranıyla yine zirvede yer aldı.

Cumartesi, Ocak 16, 2010

Fiat Bravo’nun yeni yüzü






  2007’de yollara çıkan Fiat Bravo, bu yıl makyajlı yüzüyle aramızda olacak.
Kompakt sınıfta yeni Opel Astra ve Ford Focus’un güç kazanmasının ardından Fiat, temsilcisinin yüzünü tazeleme ihtiyacı duydu. Makyajlanan Bravo’nun ilk fotoğrafları yayınlandı.
Yeni Bravo'da ön bölümde tampon ve radyatör ızgarası elden geçirilmiş. Farlarda dumanlı görüntü elde etmek için iki farklı opsiyonda bulunuyor.Bazı donanım seçeneklerinde parlak kromajlı bir arka plana sahip farlar alınabilirken, diğer donanım seçeneklerinde ise arka kısmı siyah farlar tercih edilebilecek. İç mekanda iki yeni döşeme opsiyonu sunulurken, kapı kolları ve aynalar tüm donanım seviyelerinde gövde rengi olacak.Yeni Bravo'nun Türkiye’ye geliş tarihi ise henüz belli değil.