Perşembe, Şubat 25, 2010

Peugeot 508





Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan 508 konseptinin ilk resmi fotoğrafları yayınlandı.Seri üretim halini Paris Otomobil Fuarı’na saklayan Peugeot bu modelle birlikte ürün gamında değişikliğe gideceği sızan haberler arasında...
Peugeot Cenevre fuarından önce lüks sedan sınıfında ki yeni temsilcisinin örtüsünü kaldırdı.Peugeot’yu temsil edecek Peugeot 508 model sportif tasarımıyla dikkatleri çekekerken bu modelin seri üretimi sonrası 407 ve 607 modellerinin üretimden çekilmesi söz konusu...
Peugeot 508 4860 mm uzunluğa sahip bir araç, 607 modelinden 42 mm kısa, 407 modelinden ise 168 mm daha uzun. Boyutlar yorumlandığı zaman Fransız üreticinin bu 407 ve 607 modellerinin yerini alacak tek bir otomobil üretebileceği mantıklı geliyor.Peugeot 508 rekabete gireceği araçların uzunlukları ise şöyle: VW Passat 4765 mm, Citroen C5 4779 mm, Opel Insignia 4830 mm ve Ford Mondeo 4844 mm

Yeni Fiat Doblo


Yeni Fiat Doblo'nun Cargo versiyonları 22 bin 900 TL'den, Combi versiyonları ise 26 bin 400 TL'den başlayan peşin indirimli anahtar teslim satış fiyatıyla bayilerdeki yerini aldı.

Özel perakende müşterilerine yönelik yapılan ön satışta şimdiden 500 adetten fazla yeni Fiat Doblo sattıklarını dile getiren Fiat Marka Direktörü Okan Baş, "Fiat Doblo, sınıfında şimdiye kadar hiçbir rakibinin sunamadığı konforu, teknolojik yenilikleri ve zengin ürün yelpazesini sunacak biçimde yollara çıkıyor. 2010 yılının konforlu Doblo'nun olacağına inanıyoruz, sene sonuna kadar 25 bin adetten fazla yeni Fiat Doblo'yu müşterilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

Bulgaristanda Elektrikli Oto Üretimi


Eski Zağra Belediye Başkanı Svetlin Tançev, İngiltere'den ''Zero Carbon Tecnology'' şirketinin DZİ adlı fabrikada elektrikli otomobil üretimine başlamasıyla ilgili prensip anlaşmasına varıldığını bildirdi.

Yatırıma bölgedeki işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlaması açısından da büyük önem verdiklerini belirten Tançev, projenin gerçekleşmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Eski Zağra'da üretimi planlanan elektrikli otomobillerin aküleri tam olarak doluyken toplam 300 kilometre yol gidebildikleri bildirildi. Otomobillerin hangi marka ve model ile piyasaya sürüleceği ise yatırım anlaşması imzalandıktan sonra açıklanacak.

En Çok Kaza Gün Ve Saati


2009 yılında Konya'daki kavşaklarda meydana gelen trafik kazalarının ''günlere'' ilişkin istatistikleri de oldukça çarpıcı... En fazla Cumartesi (205), en az ise Pazar günü (150) kaza yaşandı. Pazartesi günü ise kaza sayısı düşük olmasına rağmen ölümlü kaza sayısı yüksek çıktı. Öyle ki 365 günde Konya'da kavşaklarda meydana gelen kazalarda ölen toplam 10 kişiden 3'ü, pazartesi günleri hayatını kaybetti.

Emniyet Müdürlüğü istatistiklerinin belki de en dikkat çekici sonuçları ise kazaların meydana geldiği saatlerle ilgili. 2009 yılında kavşaklarda yaşanan 1328 kazanın yüzde 30'u saat 17.00 sularında gerçekleşti. Ölümlü, yaralamalı ya da maddi hasarlı olarak ayırmaksızın genel olarak en fazla kaza ise 16.00 ve 18.00 saatlerinde yaşandı.

Çocuk Koltuğu 1 Haziranda Zorunlu


Türkiye her yıl 5 bine yakın insanını trafik kazalarına kurban veriyor. Buna takibi yapılmayan yaralanma sonrası ölümler de eklendiğinde rakam iki katına çıkarak ürkütücü bir boyuta ulaşıyor.

Çocuklar ise trafik kazalarından en fazla etkilenen kesimi oluşturuyor. Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre Türkiye, trafik kazalarında ölen 0-14 yaş grubu sıralamasında 5'inci sırada bulunuyor.

Araçlarda çocuk koltuğunu zorunlu tutan Avrupa'da kazalarda çocuk ölümü yüzde 2 iken, bizde ise yüzde 40'ları buluyor.