Perşembe, Nisan 29, 2010

Citroen Metropolis Concept






5.3 metre uzunluğa ve 1.4 metre yüksekliğe sahip bu lüks spor sedan konsepti, 2 litrelik benzinli V6 motor ve elektrik motorunu kombine şekilde kullanıyor.

Citroen’den yapılan açıklamaya göre, araç düşük hızlarda 95bhp güç üretebilen elektrikli motorunu kullanıyor ve sıfır emisyon değerleri ile yol alabiliyor. V6 motor ise güç gerektiğinde devreye girerek 272bhp güç ve 375Nm tork üretebiliyor. Toplam gücün 460bhp ve torkun 430 Nm olduğu araç, Citroen’in meşhur Hydractive süspansiyon sistemini kullanıyor.

Cuma, Nisan 23, 2010

Son 50 Dodge Viper



Dodge Viper SRT10 bantlardan inmeye hazırlanırken ‘Final Edition’ adı verilen son bir seri üretilecek.
Özel seri Coupe, Roadster veya ACR formlarında satın alınabilecek. Siyah tavanı ve boydan boya uzanan siyah kırmızı şerit ile diğer Viper’lardan ayrılacak Final Edition 8.4 litrelik 600hp güç üreten motorla yollarda olacak.

Çarşamba, Nisan 14, 2010

Mercedes-Benz Actros Aksaray'da üretilecek


Mercedes-Benz, Actros modelinin üretimini Aksaray'da yapma kararı aldı.

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Aksaray'daki Kamyon Fabrikası'nda ürün yelpazelerini artırdıklarını belirterek, ''Mercedes-Benz kamyonlarının amiral gemisi Actros da artık burada üretilecek'' dedi.

Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray Kamyon Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Kurz, bu fabrikanın 1986 yılında üretime başladığını anımsatarak, Aksaray kamyon Fabrikası'nın dünyanın en modern fabrikalarından biri olduğunu kaydetti.

Kurz, Aksaray'daki Kamyon fabrikası'nın kurulduğu tarihten bu yana 120 binden fazla kamyon ürettiğini ve 22 bin adet taşıtı ihraç ettiğini kaydetti.

2009 yılında 6 ton ve üzeri kamyon pazarında yüzde 33,5'lik, 9 ton ve üzeri kamyon pazarında da yüzde 41,1'lik pazar payına ulaştıklarını dile getiren Kurz, Atego ve Axor modelleri ile piyasanın tartışmasız lideri olduklarını ifade etti.

Kurz, Atego ve Axor modellerinin yanı sıra Mercedes-Benz kamyonlarının premium kategorisi olan Actros'un da ürün gamına eklenmesiyle Aksaray Fabrikası'nın, dünya çapındaki Mercedes-Benz kamyon üretim ağında öneminin daha da arttığını dile getirdi.

Cumartesi, Nisan 10, 2010

Otomotiv üretimi üç ayda gaza bastı


Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Mart ayında traktör dahil otomotiv üretiminin yüzde 69 artışla 100,920 adet olduğunu, ilk çeyrekte ise yüzde 81 artışla 263,743 adete ulaştığını açıklarken, analistler baz etkisi nedeniyle ilk çeyrekteki güçlü büyümenin yılın geri kalanında devam etmesini beklemiyor.

OSD'nin açıkladığı Mart ayı verilerine göre, otomobil üretimi yüzde 50 artışla 55,755 adet olurken, ticari araç üretimi yüzde 97 artışla 42,778 adet oldu. Taşıt araçları toplamı ise yüzde 67 artışla 98,533 olarak gerçekleşti.

Mart ayında kapasite kullanım oranı otomotivde yüzde 78 olurken, üç aylık kapasite kullanımı yüzde 68 olarak gerçekleşti.