Cuma, Temmuz 16, 2010

Hyundai İhracatda hız kesmiyor


İlk 10 bin adet Hyundai i20 Troy ihraç edildi, ikinci 10 bin adetlik sipariş için Hyundai Assan Fabrikası'nda üretim hızla devam ediyor.

Hyundai'nin İzmit Fabrikası'nda Türkiye ve Avrupa pazarları için Mayıs ayında üretmeye başladığı ve Haziran ayı içinde de satışa sunduğu i20 Troy modeli büyük talep görüyor. Henüz seri üretimi başlamadan Avrupa'dan alınan 10 bin adetlik i20 Troy ön siparişinin teslimatı 1 Temmuz 2010 itibariyle tamamlandı. Yeni alınan ikinci 10 bin adetlik siparişin üretimine ise ara verilmeden devam ediliyor.

Tüm dünyadaki Hyundai fabrikaları arasında en yüksek kalitede üretim yapan tesis seçilen ve Hyundai'nin Avrupa için ihracat merkezi haline gelen İzmit Fabrikası, Türk işçisinin emeğiyle üretilen i20 Troy modeli için henüz üretim başlamadan Avrupalı distribütörlerden tam not almış ve 10 bin adetlik ön siparişle üretime başlanmıştı. Bu 10 bin adetlik ön sipariş içinde en yüksek talebi 1.700 adetle İspanya verirken ikinci sırada 1.200 adetle Yunanistan, üçüncü sırada da 1.000 adetle İtalya yer almıştı.

İkinci 10 bin adetlik sipariş ise Haziran ayı içerisinde alındı ve bu siparişlerde de ilk üç sırayı 1.300 adetle yine İspanya, 1.000 adetle Almanya ve 750 adetle Fransa aldı. Temmuz ve Ağustos ayı içinde üretime hız kesmeden devam edecek olan Hyundai Assan İzmit Fabrikası, bu süre içinde de tüm sipariş edilen araçların üretimini tamamlayıp hepsini Avrupa'ya ihraç edecek.

Hyundai Assan yetkilileri konuyla ilgili, "Fabrikamızda edindiğimiz tecrübemiz ve sürekli olan gelişimimiz sayesinde Hyundai fabrikaları arasında en yüksek kalitede üretim yapan fabrika olarak tescillendik. Üstlendiğimiz bu misyon ile, en üstün teknolojiye, güvenliğe ve kaliteye sahip i20 Troy modellerini Türk işçisinin emeğiyle üretip Türkiye'ye ve tüm Avrupa'ya sunuyoruz. i20 modelimiz için ilk 10 bin adetlik ön siparişi, aracı daha üretmeden almıştık. Kısa süre içinde ikinci 10 bin adetlik siparişi de aldık. Artık tüm Avrupa ve Türkiye, "Türk Malı" etiketine sahip en üstün i20'leri kullanma ayrıcalığı yaşamaya başladı" diye belirtti.

Salı, Temmuz 06, 2010

Dünya Hız Rekoru


Bugatti Veyron Super Sport, “TÜV” ve Guinness temsilcileri tarafından belirlenen 431,072 km/sa’lik ortalama azami hıza ulaşarak, dünya hız rekorunu elde etti.

Super Sport’un üretimine bu sonbaharda, Veyron ve Grand Sport ile birlikte Molsheim’da başlanacak. Dünya Rekoru Serisi olarak bilinen ilk beş otomobilin tamamı şimdiden satılmış durumda.

Süper spor otomobillerin dünyadaki top temsilcisi Bugatti, Veyron 16.4 Super Sport ile seri üretim otomobilleri için yeni bir dünya hız rekoru gerçekleştirdi.

Volkswagen Grubu’nun Wolfsburg’daki genel merkezinin yakınında yer alan Ehra-Lessien Deneme Sahası’nda Alman Teknik İnceleme Birliği (TÜV) ve Guinness Rekorlar Kitabı temsilcilerinin bulunduğu denemede Bugatti Veyron 16.4 Super Sport, tahminlerin de üzerine çıkarak ortalama 431 km/sa’lik azami hız sergiledi.

Bugatti’nin Resmî Pilotu Pierre Henri Raphanel’in kullandığı turuncu siyah- renkte Super Sport, bir saat içinde tamamlaması gereken parkuru, güneyden kuzeye 427,933 km/sa’te ve ardından tam ters yöndeki güney-kuzey parkurunu 434,211 km/s’te tamamladı.

Ortalama azami hız olarak “TÜV” ve Guinness temsilcileri tarafından belirlenen 431,072 km/sa değerindeki olağanüstü başarı, Bugatti’nin mühendislerinde dahi şaşkınlık yarattı. Bugatti’nin başmühendisi Dr. Wolfgang Schreiber, konuyla ilgili olarak “425 km/s’lik bir ortalama hız kaydederiz diye düşünüyorduk ancak bugün koşullar mükemmeldi ve tahminimizin üstüne çıkmamızı sağladı” dedi.

2 km menzilli gece görüş radarları


ABD'den ithal edilen 2 kilometre menzilli gece görüş radarları yaz aylarında kontrollere başlayacak.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, okulların tatil olmasıyla birlikte şehirlerarası kara yollarında trafik yoğunluğunun artacağını söyledi. Yaz aylarında kazaların genellikle aşırı hız, dikkatsizlik ve hatalı sollamadan kaynaklandığını ifade eden yetkililer, bu dönemde kazaların en aza indirilmesi için güvenlik güçlerinin yoğun bir çalışma içine girdiğini anlattı.

Yetkililer, özellikle radar uygulamasının yeni alınan cihazlarla gece saatlerinde de yapılabileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"ABD'den alınan gece görüş radarlarındaki parça eksikliği önümüzdeki dönemde giderilecek. Radarlar, büyük ihtimalle yaz aylarındaki kontrollerde kullanılacak. Ülke genelinde trafiğin yoğun olduğu kara yollarında gece görüş radarları konuşlandırılacak. Yaklaşık 2 kilometre menzilli radarlar sayesinde gece aşırı hızdan meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilmesi hedefleniyor.”

Araç kiralarken dikkat edilecek noktalar


1- Eğer ilk defa araç kiralayacaksanız mutlaka 1 hafta önceden firma araştırmaya başlayınız .

2- Araç kiralama hizmeti alacağınız rent a car firmasının mutlaka kurumsal olmasına ve yol yardım hattının sabit bir telefon ile 7 / 24 hizmet vermesine dikkat ediniz

3- Araç kiralama sözleşmelesini dikkatlice okuyunuz. birkaç firmadan sözleşme alarak karşılaştırın.Aklınıza takılan birşey varsa firmaya mutlaka sorunuz. Eğer tatmin edici bir cevap alamazsanız, oradan araba kiralamayınız.

4- Arabayı kiralamadan önce 1-2 km test sürüşü yapın. Eğer otomobilde sürüş esnasında problem olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle aracı teslim almayınız. Arabanın mekanik aksamından anlamıyorsanız yanınıza bilen bir kişiyi alın.

5- Kiralamak istediğiniz aracın lastiklerini kontrol ediniz.Lastikler bitmişse değiştirilmesini talep ediniz. Arabayı bitmiş lastik ile kiralarsanız kendi güvenliğinizin ve başkalarının güvenliğini tehlikeye atmış olursunuz.

6- Arabanın bakımlı olduğuna emin olunuz. Emin olamıyorsanız aracın bakımı ile ilgili belgeleri görün, hatta bakımı yapan firmadan aracı sorun.

7- Aracın kasko ve muayesinin tam olmasına dikkat ediniz. Özellikle kaskosunun araç kiralama firmalarına özel yapılmış olması gerekmektedir.

8- Aracı teslim alırken, arabanın üzerinde çizik ve hasar varsa yazılı olarak sözleşmenize eklemelerini isteyin. Eğer bunu yapmazsanız aracı aldığınızda varolan hasarlarını da siz karşılamak zorunda kalabilirsiniz.

9- Araç kiralama tamamen kiralayan ve rent a car arasında oluşan güven meselesidir.Ama bu güveni sözde değil, sözleşme ile kalıcı kılan kurumsal firmaları seçmeniz sizin açınızdan yarar sağlayacaktır.

10- Eğer doğru rent a car firmasını bulduğunuza inanıyorsanız, fiyatı mutlaka 2. planda tutunuz.

Yaz sezonunda kampanyaları

Yaz aylarıyla birlikte piyasanın hareketlenmesini fırsat bilen otomobil firmaları, ikinci eldeki canlılıkla birlikte satışlarını artırabilmek için harekete geçti. Ayrıca, Ağustos ayında 2011 model araçların piyasaya girecek olması nedeniyle firmalar, ellerindeki araç stoklarını eritebilmek için yaz kampanyaları düzenliyor.

Birçok firma, Haziran ayına özel düzenlediği kampanyalarla müşterisine cazip imkanlar sunuyor.

FORD

Ford'un düzenlediği Haziran kampanyasında ayda 490 lira taksitlerle veya 24 ay yüzde 0 faiz seçeneğiyle satış yapılıyor. Otomobil ve ticari araç alımlarında peşin ödemelerde ise cazip indirimler sunuluyor. Kampanya kapsamında firmanın Fiesta modeli 28 bin lira, Focus modeli 31 bin 85 lira, Mondeo modeli 43 bin 400 lira, Connect modeli 28 bin lira ve Transit modeli 32 bin 685 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

PEUGEOT

Peugeot'da iki ayrı kampanya devam ediyor. Fırsatlar Konvoyu kampanyasında deneme sürüşüne katılan müşterilerine çekiliş ile 308 CC model otomobil hediye ediyor. Firmanın 200. yıl kampanyasında ise 207 modelinde 6 bin 200, 308 modelinde 5 bin, 3008 modelinde 7 bin 250 ve 407 modelinde 5 bin 800 liraya varan indirim yapılıyor.

RENAULT

Renault'un kampanyasında ise Haziran ayında otomobil alanlara geç ödeme avantajı sunuluyor. ''Şimdi al bayramdan sonra öde'' sloganlı kampanyada, taksitli olarak araç alanların ödemeleri 13 Eylül'den itibaren başlıyor. Bu uygulamayla birlikte Clio modeli 26 bin 950, Symbol modeli 22 bin 450 ve Kangoo modeli 25 bin 950 liradan satışa sunuluyor.

HYUNDAİ

Geç ödemeli kampanya düzenleyen firmalardan biri de Hyundai. Kampanya ile İ10, İ20 ve İ30 model araçları Haziran ayında alanlar, ödemeye Ekim ayında başlıyor. Ayrıca, İ20 Troy modeli 26 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla alıcısını bekliyor.

FİAT

Fiat, düzenlediği kampanya ile otomobil ve ticari araçlarda 3 bin liradan başlayan peşinat ve 24 aya kadar yüzde 0,85 faiz oranıyla ödeme seçenekleri sunuyor. Ayrıca 2 bin liraya kadar takas avantajı sağlanıyor.

NİSSAN

Nissan'ın yaz kampanyasında Micra ve Note modelleri 12 bin liraya kadar 12 ay süreyle faizsiz kredi seçenekleri var.

CHEVROLET

Chevrolet'in Haziran ayına özel kampanyasında Aveo modeli 5 bin 345 liraya varan indirimle 21 bin 460 lira, Lacetti modeli 7 bin 345 lira indirimle 23 bin 510 liradan satışa sunuluyor.

İstinye Park'ta kiralık lüks araç modası


Lüks otomobilleriyle alışveriş merkezinde gövde gösterisi yapan oyuncular ve futbolcularla yarışmak isteyen gençler yeni bir trend yarattı: Kiralık lüks!

* Son iki yılın en popüler mekanı İstinye Park’ın otoparkı lüks otomobillerle dolu.
* Ünlü oyuncuların, komedyenlerin binlerce liralık araçlarıyla geldiği alışveriş merkezi, son günlerde futbolcuların şovuna sahne oluyor.
* Beşiktaşlı Ferrari, Delgado, Fenerbahçeli Caner Erkin, Galatasaraylı Arda Turan gibi ünlü futbolcular lüks araçlarıyla İstinye Park’a gelerek trend yarattı.
* Bu tutku son dönemde gençlerde de yayılmaya başladı. Ancak bir farkla... Fiyatları küçük bir servet değerinde olan araçları alamayan gençler hava atmak için bir günlüğüne kiralamayı tercih ediyor.
* İnternet üzerinden de kiralanabilen araçlara talep son dönemde arttı. Galeri ve oto kiralama şirketleri, isteyenlere şartsız, kuralsız, bir kimlikle lüks araçları teslim ediyor.
* Bu görgüsüzlük, İstinye Park’ı sararken, durum en çok galericilerin ve oto kiralama şirketlerinin işine geliyor.

GÜNLÜK ORTALAMA KiRALAR
2005 - 2006 - 2007 model
Audi Q7 S Line - 500 dolar (750 TL)
Range Rover Sport - 350 dolar (525 TL)
Porsche Cayenne - 650 dolar (975 TL)
2006 Hummer H2 - 550 dolar (825 TL)
Lincoln Navigator - 600 dolar (900 TL)
Maserati 2004/2005 - Bin/Bin 500 dolar (Bin 500/2 bin 250 TL)
Jaguar 2008 - 2009: 2 bin dolar (3 bin TL)
Limuzin (1 saati)- Bin dolar (Bin 500 TL)

2010 model
Porsche Cayenne - 2 bin 200 dolar (3 bin 300 TL)
Ferrari - 3 bin/4 bin dolar (4 bin 500/6 bin TL)
Bentley - 4 bin/5 bin dolar (6 bin/7 bin 500 TL)
Lamborghini - 3 bin/4 bin dolar (4 bin 500/6 bin TL)

Hız sınırlamasına düzenleme


TBMM Genel Kurulunda, Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısının 2. bölümünde, eklenen 5 yeni maddeyle birlikte 11 madde kabul edildi.

Bölünmüş yollarda hız sınırı 110 km olarak belirlendi. Hız sınırı, çift yönlü karayollarında 90 km, otoyollarda ise 120 km olarak uygulanmaya devam edecek.

Trafik cezalarına ilişkin tutanaklar elektronik ortamda da üretilip, düzenlenebilecek. Bunun uygulanmasına ilişkin esasları İçişleri ve Maliye Bakanlıkları müşterek belirleyecek.