Pazar, Ekim 23, 2011

Dacia Duster LPG


Dacia’nın ezber bozan arazi aracı Dacia Duster, şimdi de LPG versiyonuyla tüketicinin beğenisine sunuluyor.

Türk otomotiv tüketicilerinin beklentilerini ve alışkanlıklarını çok yakından takip eden ve müşteri memnuniyetine odaklanan Dacia, Logan Sedan, Sandero ve Logan MCV’nin ardından Duster’ı da fabrikada orijinal LPG’li olarak üreterek bir ilke imza atıyor. Özel olarak geliştirilen bu LPG kitlerinin bakımları da Dacia Yetkili Servislerinde gerçekleştiriliyor ve tüm Dacia ürünlerinde mevcut olan 3 yıl/100bin km garanti hizmetinden yararlanıyor.
Duster sağlam, geniş iç mekanlı, kullanımı kolay bir arazi aracının ulaşılabilir olduğunu gösteriyor. Duster 1.6 16V 105bg 4x2 LPG versiyonu ile 35.500TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Üstelik şimdi Duster, navigasyon hediyesi ile birlikte satışa sunuluyor.

Cumartesi, Ekim 22, 2011

Seat UP

Volkwagen grubunun şehir üçüzleri birer birer dünyaya geldi.

VW up! ve Skoda Citigo’dan sonra Seat Mii tanıtıldı. Hepsi aynı platformda üretilen ve aynı motorları kullanacak modellerin tek farkları üzerlerindeki logoları ve bazı ufak tasarım detayları. 3.65 metre uzunluğundaki Seat Mii’de 1.0 litrelik Volkswagen motoru kullanılacak. 60 ve 75 hp olmak üzere iki farklı güçteki motorlardan 60 hp’lik versiyon 160 km/s hıza izin verirken ortalama yakıt tüketimi 4,5 lt/100 km olarak açıklanıyor. 75 hp’lik seçenek ise 170 lm/ hıza çıkabilioyr ve ortalama yakıt tüketimi 4,7 lt/100 km. Start&Stop sistemini standart sunan modellerin önümüzdeki günlerde doğalgazla çalışan versiyonlarını da göreceğiz.
Seat Mii tıpkı diğer kardeşleri gibi ilk olarak üç kapılı olarak satışa sunulacak. 5 kapılı versiyon ise gelecek yılın sonunda tanıtılacak.

Skoda Citigo 2012

Skoda zengin ürün yelpazesine 6. araç olarak Citigo’yu ekliyor. Markanın büyüme stratejisinde önemli bir rol oynayacak olan Citigo, küçük araç sınıfında şehrin akıllısı olarak tanımlanıyor…

Skoda tarafından küçük araç segmentinde piyasaya sunulmaya hazırlanan Citigo, maksimum güvenlik özellikleri, çekici tasarımı, ekonomik motorları, çevikliği ve etkileyici kullanım performansı ile şehir trafiğini eğlenceli bir hale dönüştürecek. Özel olarak tasarlanan farları, krom ön ızgarası ile hafızalara kazınan Skoda görüntüsüne sahip Citigo, 2011 yılı sonunda Çek Cumhuriyeti, 2012 yılı yaz aylarında ise Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bir çok Avrupa ülkesi pazarında boy gösterecek.
Düşük yakıt tüketimi, uygun fiyatı ve düşük bakım maliyeti ile ana hedef kitlesi genç sürücüler olan Citigo, 356 cm boyu, 165 cm genişliği ve 148 cm yüksekliği ile sınıfındaki en küçük araçlardan biri olmasına rağmen geniş bir iç hacim sunuyor. 4 kişilik yolcu kapasitesine sahip Citigo’nun 251 litre olan bagaj hacimi, arka koltukların yatırılmasıyla 951 litreye kadar çıkabiliyor.
Sürücü ve ön yolcu göğüs kafesi ve baş yan hava yastıklarının bulunduğu ilk Skoda modeli olma özelliğine sahip Citigo, “city safe drive” fren sistemi yardımcısı donanımı ile de dikkat çekiyor. Sistem, 30 kilometrenin altındaki hızlarda herhangi bir çarpışma tehlikesini, sahip olduğu sensörler vasıtasıyla algılayarak otomatik frenleme yapabilmekte. Citigo, hitap ettiği segmentte grup modelleri dışında bu sistemi kullanan tek model olarak da öne çıkıyor.
Citigo’nun sahip olduğu yenilikler motorlarıyla da devam ediyor. İki yeni 3 silindirli 1.0 litrelik motorlar ilk kez Citigo’da kullanıldı. 60 ve 75 beygirlik güç seçeneğine sahip motorlar,97 ve 99 gramlık karbondioksit salınımları ve 100 kilometre de 4.5 litrelik yakıt tüketimi ile Skoda’nın çevreci vizyonu ve çevreci ürün gamı ile de örtüşmekte.

Hyundai’den 10 kademeli otomatik şanzıman!


Hyundai Motor Grup Başkanı Park Seaong Hyon markanın 2014 yılından itibaren lüks modellerinde 10 kademeli otomatik şanzıman kullanacağını söyledi.

Tıpkı motor hacmi küçültme modası gibi çok kademeli şanzımanların da tek bir hedefi var; ‘Yakıt tüketimini düşürmek’. Şu anda Volkswagen grubu ve Mercedes modellerinde 7 kademeli şanzımanlar kullanılırken BMW ise 8 kademli otomatik şanzımanı kullanıyor. Güney Koreli üreticinin 10 kademeli yeni şanzımanını 2014

Opel Combo, Bursa'da Kasım'da banttan inecek!


Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında Fiat Doblo bantlarında imal edilecek Opel Combo'nun kasım ayında banttan ineceği ve yıl sonuna kadar 6 bin adet üretileceği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Fiat ve Opel arasında yapılan anlaşma gereği Bursa'da üretilecek Opel Combo için bantlarda gerekli yatırım ve geliştirmeler, Tofaş fabrikasında tatile girilen Ağustos ayında tamamlandı.

Yeni Fiat Doblo platformunda, Opel ve Vauxhall markaları için üretilecek hafif ticari araç modeli Opel Combo, kasım ayında bantlardan inecek.

Tofaş; Cargo, Combi ve Panorama karoser versiyonlarına sahip olarak imal edilecek yeni araçtan, 2011 sonuna kadar 6 bin adet üretim yapacak ve ihraç edecek.

-2018'E KADAR 250 BİN ADET ÜRETİLECEK-

Fiat-Opel işbirliğiyle 2018 yılına kadar 250 bin adet üretilecek Opel Combo, Ocak 2012'den itibaren ABD, Kanada, Meksika hariç Avrupa ve tüm diğer pazarlarda satışa sunulacak.

Yılda ortalama 40 bin adetlik yeni araç ile Tofaş, Fiat Doblo bandındaki üretim kapasitesini 2012'de 160 bin adete çıkarmış olacak.

Tofaş, 2012 yılında Yeni Fiat Doblo üretim kapasitesini 160 bin adete çıkaracak. Yılda ortalama 40 bin adet Yeni Fiat Doblo bazlı Opel Combo, Tofaş'ın Bursa fabrikasındaki bantlardan inecek.

-BİN KİŞİLİK EK İSTİHDAM-

Öte yandan Tofaş, Opel Combo araç üretim planlarına paralel olarak çalışan sayısını kademeli olarak artırarak, 8 bine çıkardı. Yıl başından itibaren bin kişilik ek istihdam yaratan Tofaş'ın Bursa fabrikası, bu yılın mart ayında 3 vardiyalı üretime geçti. Fabrikada halen bu şekilde üretime devam edildiği öğrenildi.

Şu anda 400 bin adetle Türkiye'nin en büyük üretim kapasitesine sahip otomotiv fabrikası olan Bursa fabrikasında, halen yüzde 84 seviyesinde olan kapasite kullanım oranının Opel ve Vauxhall markaları için yapılacak üretimle daha da yukarılara çıkacağı belirtildi.

Fiat Doblo üretiminde, 120 Türk yan sanayi firmasının çalıştığı, Fiat Doblo projesiyle birlikte Tofaş'ın 360 bin adet olan yıllık üretim kapasitesinin 400 bin adete çıkarıldığı bildirildi.