Pazartesi, Nisan 15, 2013

Ford’ta ‘1 milyon’ sevinci


Ford Otosan, 2002’de üretimine başladığı ve 5 kıtaya ihraç ettiği Transit Connect’te 1 milyonluk üretim rakamına ulaşmayı başardı.

Kocaeli Fabrikası’nda üretilen araç; geniş iç hacmi, dayanıklılığı ve kullanışlı tasarımıyla öne çıkarak ticarete konfor getirdi ve Türkiye ve ihraç edildiği pazarlarda büyük satış başarıları yakaladı. 1 milyonuncu Transit Connect’in banttan indirilmesi sebebiyle düzenlenen törende konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Türk işçi ve mühendisinin emeğinin ürünü olan modelin Türkiye’de ve dünyada kazandığı başarılardan büyük gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Connect dünya pazarları için Türkiye’de Ford Otosan tarafından tasarlandı, geliştirildi ve üretildi. Ford Otosan ailesi bugün 1 milyonuncu üretimini hattan indirmenin mutluluğunu yaşıyor. Üretime başladığımız 2002 yılından bu yana hem üretim adedimizi hem de pazar payımızı istikrarlı bir şekilde yükselttik. 2010 ve 2011 yıllarında sınıfının satış lideri olan Connect’leri Amerika haricinde toplam 50 ülkeye daha ihraç ettik.

Cumartesi, Nisan 13, 2013

The Beetle’a dizel ekonomisi



Volkswagen’ın ‘ekonomik Porsche’si olarak da bilinen The Beetle ailesi genişliyor. Bugüne kadar 1,2 ve 1,4 TSI benzinli motorlarla ithal edilen The Beetle, şimdi ekonomik 1,6 TDI 105 dizel motor seçeneğine kavuştu.

Otomobil bir depo yakıtla 1.250 km’lik yol kat edebiliyor. DSG otomotik şanzımanla kombine dizel The Beetle’ın fiyatı 33,5 bin Euro’ya (özel kurla 73 bin TL) ulaşıyor.

Perşembe, Nisan 11, 2013

Sportif ve pratik 3 serisi


BMW’nin önce X6 ardından 5 Serisi GT ile başlayan farklı tasarım anlayışına sahip modellerine üçüncü bir kardeş geldi.

3 Serisi üzerine geliştirilen yeni Gran Turismo (GT) modeli sedanın dinamik ve sportif genlerini, geniş bagajlı Touring versiyonunun ise pratikliği ve çok yönlülüğünü bir araya getiriyor. Çerçevesiz camlara sahip dört kapısı, hafifçe aşağı eğimli tavan çizgisi ve geniş bagaj kapağı BMW 3 Gran Turismo’nun karakteristik çizgilerini oluşturuyor. Yeni model, sedan otomobillere göre arka koltukta seyahat edenlere 7 santim daha geniş ve rahat iç mekân sağlıyor. İtalya’nın Sicilya bölgesinde uluslararası tanıtımı yapılan 3 GT, mayıs ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Markanın temsilcisi Borusan Otomotiv, yeni modelle yıl sonuna kadar 200 civarında müşteriye ulaşmayı planlıyor. Yeni modelin üzerinde 143 ile 306 beygir güçleri arasında değişen 3 benzinli ve 2 dizel toplam 5 motor seçeneği bulunuyor. Ancak yeni modelin Türkiye’ye sadece 2 litrelik dizel motor ve 8 ileri otomatik şanzımanlı olarak yaklaşık 58 bin Euro civarında bir etiketle getirilmesi bekleniyor.

Salı, Nisan 09, 2013

Renault Zoe


Fransız Renault, dördüncü elektrikli otomobil Zoe’yi yola çıkardı. Bugüne kadar 9 bin Kangoo, 9 bin Twizy ve 2 bin Fluence ZE olmak üzere 20 bin elektrikliyi Avrupa’da satan Renault, yeni Zoe’den ilk etapta aynı miktarda sipariş aldı.

Fransa’da teşvikle birlikte fiyatı 13,7 bin Euro’dan başlayan Zoe’nin Türkiye’deki fiyatının dizel otomatik Clio ile aynı seviyede olması bekleniyor. Bugünün şartlarında aracın fiyatının 40 bin TL’den başlaması tahmin ediliyor. 65 kW gücünde 220 nm torklu elektrikli motora sahip Zoe, markanın herkesin ulaşabileceği bir elektrikli otomobil üretimi hedefinin ilk örneği olacak. 2014 başında Türkiye’de satışa sunulacak araç, farlarında kullanılan mavi efekt ve koyu mavi renkli koyu camlarıyla hemen bir elektrikli otomobil olarak göze çarpıyor.