Çarşamba, Nisan 14, 2010

Mercedes-Benz Actros Aksaray'da üretilecek


Mercedes-Benz, Actros modelinin üretimini Aksaray'da yapma kararı aldı.

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Aksaray'daki Kamyon Fabrikası'nda ürün yelpazelerini artırdıklarını belirterek, ''Mercedes-Benz kamyonlarının amiral gemisi Actros da artık burada üretilecek'' dedi.

Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray Kamyon Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Kurz, bu fabrikanın 1986 yılında üretime başladığını anımsatarak, Aksaray kamyon Fabrikası'nın dünyanın en modern fabrikalarından biri olduğunu kaydetti.

Kurz, Aksaray'daki Kamyon fabrikası'nın kurulduğu tarihten bu yana 120 binden fazla kamyon ürettiğini ve 22 bin adet taşıtı ihraç ettiğini kaydetti.

2009 yılında 6 ton ve üzeri kamyon pazarında yüzde 33,5'lik, 9 ton ve üzeri kamyon pazarında da yüzde 41,1'lik pazar payına ulaştıklarını dile getiren Kurz, Atego ve Axor modelleri ile piyasanın tartışmasız lideri olduklarını ifade etti.

Kurz, Atego ve Axor modellerinin yanı sıra Mercedes-Benz kamyonlarının premium kategorisi olan Actros'un da ürün gamına eklenmesiyle Aksaray Fabrikası'nın, dünya çapındaki Mercedes-Benz kamyon üretim ağında öneminin daha da arttığını dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder