Cumartesi, Aralık 16, 2006

Mercedes A serisi rekor kırdı


Mercedes marka otomobillerde A serisinin 1 milyon 500 binincisi üretildi. Bu rakam, 'premium' otomobil satışları arasında en yüksek rakam olarak tarihe geçti.
Mercedes marka otomobilleri üreten DaımlerChrysler şirketi tarafından yapılan açıklamada, 1997 yılından 2004 yılına kadar 1,1 milyon, 2004 yılının Eylül ayından bu yana da 371 bin 700 A serisi otomobil satıldığı, bunun da ''premium'' otomobil satışları arasında en yüksek miktar olduğu bildirildi.
Mercedes marka otomobillerin A serisinden en fazla Almanya, İtalya, Japonya, Fransa ve İngiltere'de satıldığı, en fazla satın alınan modelin ''A 180 CDI'' olduğu belirtildi. Müşterilerin, A serisinin rahat kullanımının yanı sıra otomobillerin güvenliğinden çok etkilendiklerini söyledikleri, en fazla beğenilen renklerin, gümüş, gri ve siyah renkler olduğu kaydedildi. Mercedes-Benz marka otomobillerin A serisi 1997 yılından bu yana Almanya'nın Rastatt kentindeki DaimlerChrysler fabrikasında üretiliyor. Yaklaşık 6 bin 500 çalışanın bulunduğu fabrikada 2005 yılından bu yana B serisi otomobiller de üretiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder