Pazar, Ocak 07, 2007

Ford’un yeni avcısı



1960’lı yıllar özellikle ABD’de “muscle car” adı verilen dev silindir hacmine sahip, güçlü otomobillerin dönemi olmuştu. Ford’un Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıttığı Interceptor konsepti de güçlü görünümü ve 400 HP’lik motoruyla modern zamanların “muscle car”ı olarak tanımlanabilir.

Köşeli ve güçlü hatlarıyla 1960’ların “muscle car” mirasını günümüze getiren Ford Interceptor için Ford Tasarım Bölümü Direktörü Peter Horbury üniforma giymiş bir bahriyeli yakıştırmasını yapıyor ve otomobilin şık oduğu kadar güçlü olduğunu ifade ediyor. Otomobilin Chrysler 300C tarzındaki cam yüzeylerin küçük yapısı ve yüksek omuz çizgisi sağlam bir duruş kazandırıyor. Mustang platformu kullanılarak ortaya çıkartılmış otomobilin ön tekerleğinin tampona yakın, arka tekerleğinin arka tampona biraz uzakça konumlandırılmış olması saldırgan görünümü destekleyen diğer bir unsur olarak göze çarpıyor.

Dört kapılı bir Mustang olarak tanımlanabilecek bu aracın motor kompartımanı 400 HP gücündeki 5.0 litrelik V8’e ev sahipliği yapıyor. Seri üretim Mustang’teki 4.6 litrelik motorun geliştirilmiş bir versiyonu olan bu motor tıpkı Lincoln MKR konseptinde olduğu gibi E-85 Etanol yakıtıyla çalışıyor.

Gücü altı ileri manuel şanzımanla arka tekerleklere aktaran otomobilde 22 inçlik jantlar kullanılmış. Otomobilin iç mekan fotoğrafları henüz basına verilmemiş olsa da siyah deri ve krom kaplı malzemelerin kullanıldığı ifade ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder