Perşembe, Eylül 17, 2009

RENAULT FLUENCE






Renault Megane Sedan’ın yerini alacak olan Fluence; Bursa Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek. Bu modelin üretimi için Bursa fabrikasına 110 milyon Euro yatırım yapılmış.
Otomobilin ince uzun formdaki farları kasayı çevreleyen akıcı ve şık omuz çizgisi takip ediyor. Arak bölümde de devam eden yumuşak hatlar ön bölümle mükemmel bir uyuma sahip. Kromaj çerçeveli ön hava girişi sportif bir hava vermiş. Aracın dinamik dizaynı ile bütünleşen çamurluklar ve uzun motor kaputu Renault Fluence’ın karakterini pekiştiriyor. Arkada, iki bölümlü yatay stop lambaları geniş bir bagaj açıklığı sunuyor.
Donanım seviyesi yükseldikçe araca kromajlı yan cam alt fitili, bagaj kapağı çıtası, sis lamba çerçeveleri ve kapı kolları ayrıca parlak siyah orta direk giydirmeleri ve kasa rengi yan çıtalar gibi özel görsel detaylar ekleniyor.
İç mekânda, havada asılı izlenimi veren torpido paneli, dekoratif ve kavisli çıtasının vurguladığı pürüzsüz ve güçlü çizgilerini gözler önüne seriyor. Kabinde yaşam için gereken tüm kumandalara kolaylıkla ulaşılabiliyor. Bu kumandalar maksimum alan yaratmak ve iç mekân genişliğini artırmak amacıyla direksiyonun ve orta konsolun etrafında yoğunlaşıyor.
Aracın malzeme kalitesinin güncel Megane HB modeliyle eş düzeyde tutulduğu görülüyor. Torpidoya entegre kadran siperliğinin günlük kullanıma elverişli ve güneş ışınlarına dayanaklı yumuşak bir malzeme ile kaplanması kaliteli işçiliğin bir örneği olarak ortaya çıkıyor.
Aynı zamanda, ürün gamında üst versiyonların farklılığı, kapı kolları, kadran çerçeveleri, vites kolu topuzu gibi kromajlı yüksek kaliteli detaylar ile açık veya koyu renk deri döşemelerin varlığı sayesinde belirginleşiyor.
Fluence 4620 mm uzunluğu, 1809 mm genişliğe ve 1479 mm yüksekliğe sahip. 2702 mm aks aralığa sunan aracın iç mekanın güncel Megane Sedan’dan daha geniş olması bekleniyor. Aracın bagaj hacmiyse 530 litre olarak açıklanıyor.
Fluence’te zengin bir donanım listesi bulunuyor. Listenin en başında TomTom marka navigasyon sistemi bulunuyor. Baz versiyonlarda MP3 ve CD okuyuculu müzik sistemi kullanırken, üst versiyonlarda Arkamys imzalı sekiz hoparlör destekli bir müzik sistemi elde ediliyor.
Renault Fluence, performans, konfor ve sürüş keyfini bir araya getiren bir şasiye sahip. Yürüyen aksam direksiyon hassasiyeti ile yüksek titreşim ve akustik filtreleme gücünü uzlaştıracak şekilde geliştirildi. Renault Fluence, önde alt dörtgen salıncaklı McPherson tipinde süspansiyon ve arkada programlı tasarımlı esnek dingilli süspansiyona sahip.
Renault Fluence, maksimum performans sunmak amacıyla kapasitesi artırılmış güçlü ve dayanıklı bir fren sisteminden yararlanıyor.
Renault Fluence’ın elektrik takviyeli direksiyonu, kullanımda doğal bir algılama ve efor gereksinimi sağlayacak şekilde, sürücünün komutu ile sistemin yanıtı arasında mükemmel bir senkronizasyon sağlıyor.
Otomobilde Megane ailesinden tanıdığımız motorlar görev yapıyor. Benzinli cephesinde 1.6 litrelik 110hp’lik ünite dikkat çekiyor. Bu motor hem manuel hem de otomatik vites ile satın alınabiliyor. Dizel motorlarsa 1.5 litre 85hp ve 105hp’lik ünitelerden oluşuyor.
Önümüzdeki Kasım ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan Fluence, ayrıca Rusya ve Romanya pazarlarında satılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder