Salı, Haziran 03, 2008

VW’den hibrid atağı




Volkswagen Grubu’nun 2010 yılı ile birlikte tüm hibrid araçlarında kullanmayı düşündüğü bu teknoloji için Sanyo ile stratejik yaptığı stratejik anlaşma grubun hibrid araçlarla ilgili hedeflerinin de ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan VW Grup CEO’su Martin Winterkorn “ Bizim gelecek yıllardaki en büyük hedeflerimizden biri içten yanmalı motorlarla uyumlu çalışacak ve en az yakıt tüketimini sağlayacak hibrid modelleri üretmek. Eğer gelecekte de araçları yollarda görmek istiyorsak bunu yapmak zorundayız. Bunu yapabilmek için de elektrik motorlarından yararlanacak araçların güçlü depolama sistemlerine ihtiyacı olacak. Müşterilerin talepleri de en çok bu yönde gelişiyor. Bu açıdan grubumuzun önemli bir adım attığını düşünüyoruz” dedi.

Hatırlanacağı gibi Volkswagen, mart ayındaki Cenevre Fuarı’nda tanıttığı Golf TDI Hybrid modeli ile bir hayli ilgi çekmişti. Söz konusu model yüksek teknolojili dizel motorlar ve 7 ileri DSG şanzımanın elektrik motoru ile işbirliğini göstermesi açısından çok önemliydi. Golf TDI Hybrid’de sadece elektrik motoru veya içten yanmalı motor ya da her ikisinin birleşiminden oluşan hibrid çalışma sistemi ayrı ayrı görev yapabiliyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder