Pazar, Ağustos 17, 2008

Toyota RAV4 2009






Avrupa’da eylül ayından itibaren satışa çıkacak olan 2009 RAV4’ün en önemli değişikliği motor kaputunun altında yer alıyor. Araçta kullanılan 2.4 litrelik motor yerini tamamen yeni 2.5 litre dört silindirli motora bırakıyor. Düşük sürtünme tasarımı sayesinde performans ve etkinliği arttıran değişken zamanlı supap sistemi ile son derece başarılı bir karakter sergileyen bu motor RAV4’ün gücüne güç katıyor. Bu yeni motor 2.4 lt’lik motorun 166 HP güç ve 165 lb-ft olan torkunu da bir adım daha ileri taşıyarak 179 HP güce ve 172 lb-ft torka yükseltiyor. Yeni motor dört ileri elektronik kontrollü otomatik şanzımanla görev paylaşımı yapıyor.

Aracın iç ve dış tasarımında da küçük değişiklikler var. Yeniden tasarlanan ön ızgara ve ön tampon, yan aynalar, yeni 17 inç alaşım jantlar ve yeniden şekillendirilen arka bölüm RAV4’ün dış tasarımındaki değişiklikler… 4WD V6 RAV4 için sunulan “Spor Görünüm Paketi” nde ise yeniden şekillendirilen ve krom detaylarla daha çekici hale gelen arka kapıların yer aldığını ve bagaj kapağının üzerine monte edilen yedek lastiğin kaldırıldığını görüyoruz.

İç tasarımda ise ilave krom detaylar bolca yer bulurken“Spor Görünüm Paketi” nde altılı CD değiştiriciye sahip müzik sitemi ve 6 hoparlörlerden oluşan müzik siteminin yanı sıra MP3/WMA bağlanabilme özelliği ve entegre XM® Satellite Radio sistemi bulunuyor.

2009 RAV4 Avrupa’da 21.500 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder