Pazar, Ekim 05, 2008

Yeni Cerato İstanbul’da!



Bu yıl onikincisi düzenlenen İstanbul Uluslarararası Autoshow Fuarı’nda Kia, birbirinden güzel tam 17 modeliyle gövde gösterisi yapıyor. Kuşkusuz Kia standında en çok ilgi çekecek araç Cerato’nun yerini alacak olan Forte olacak.

Kia’nın standında Türk tüketicisiyle ilk kez buluşan 2 farklı model tanıtılacak. Cee’d ailsesinin en son üyesi Kia cee’d Sportwagon ve Kia’nın C Sedan segmentteki en son kozu Kia Forte. Her iki araç da çok kısa süre sonra ülkemizde satışa sunulacak.

A segment Picanto, B segment Rio, C segment cee’d ve Cerato, D segment Magentis, E segment Opirus, Mono Space C segment Carens, MPV segment Carnival ve tüm dünyada büyük ilgi ve beğeni toplayan sınıfının her zaman en çok satanı 4x4 aracı Sorento X-Force ve Sportage modelleri Kia standında sergilenen araçlar.

Kia Forte

Kia’nın başarılı sedanı Cerato’nun yerini alacak olan Kia Forte, Cerato’dan 25 mm daha uzun ve 65 mm daha geniş. Bir üst segmentte görmeye alıştığımız pek çok özellik ile donatılmış olan Kia Frote, sese duyarlı navigasyon sistemi, akıllı kart sistemi gibi farklı özelliklere sahip.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en yoğun rekabetin yaşandığı segment olan C segmentinde Kia’nın son kozu olan Forte, yenilikçi stili, sunduğu yakıt ekonomisi, geniş iç hacmi, yaşattığı sürüş keyfi, teknolojisi, güvenliği ile bir C segment otomobilin sunabileceğinden çok daha fazlasını vaat ediyor.

4 kapılı sedan versiyonundan sonra iki kapılı Coupe gövde tipiyle de satışa sunulacak olan Kia Forte, daha genç, sürüş keyfine maksimum önem veren, daha sportif bir kitleye de hitap ediyor.

Kia Forte, Kia’nın tamamen yenilenen tasarım anlayışının ürünü diye konuşan Kia Tasarım Merkesi Başkanı Peter Shreyer’a göre Kia’nın gelecekteki tasarım çizgisi, yalınlık ve amaca hizmet etmeye yönelik bir tasarımın altını çiziyor. Kia’nın kalite anlayışını yeniden yorumlaması ve gelişen tasarım çizgisinin birleşmesi Forte’nın tasarımını şekillendiriyor.

Kia Fote, boyutları ile bir önceki nesil Cerato’tan ayrılıyor:

- 4,530 m uzunluk (Bir önceki nesil Cerato’ya göre göre 300 mm daha uzun)
- 2,650 m aks mesafesi (Bir önceki nesil Cerato’ya göre göre 400 mm artış ) sayesinde, yol tutuş, aktif güvenlik ve iç mekân konforunu güçlendiriyor.
- 1,775 m’lik genişliği, uzunluk (Bir önceki nesil Cerato’ya göre göre 400 mm daha uzun) iç mekân genişliğini artırıyor.
- 1,460 m ile sınırlandırılmış yükseklik, (Bir önceki nesil Cerato’ya göre göre 100 mm daha alçak) dinamik ve estetik dengeyi güçlendirerek en ergonomik biçimde yolculara komple özgürlük sunuyor.
- Artırılmış ön ve arka iz tasarlandığı "standart" platformdakilere kıyasla araç dinamiklerini belirgin biçimde artırıyor:
• Ön iz: 1,557 m ( + 62 )
• Arka iz: 1,564 m ( + 79 )

Kia Forte, sınıf ortalamalarının çok üzerinde bir bagaj hacmine sahip. 415 lt bagaj hacmi sunan Kia Forte, bir önceki nesil Cerato ile kıyaslandığında 61 lt. ekstra bagaj hacmi sunuyor. Kia Forte, 1.6 lt. Ve 2.0 lt. olmak üzere 2 farklı benzinli motor seçeneğine sahip.

Kia Forte, standart olarak önde çift hava yastığı, ön yan hava yastıkları ve perde hava yastıkları olmak üzere toplam 6 adet hava yastığı ile donatılmış. Kia Forte’de ayrıca, her iki ön koltukta entegre ‘aktif’ kafalıklar standart olarak sunuluyor. Bu kafalık, koltukta oturan yolcuyu boyun ve sırt yaralanmalarına karşı korumak için arkadan çarpma durumunda öne ve yukarı doğru hareket ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder