Pazartesi, Ocak 05, 2009

PORSCHE’DEN DİZEL MOTORLU CAYENNE!




Porsche’nin radikal bir kararla 2002 yılında tüm dünyada satışa sunmaya başladığı lüks SUV modeli Cayenne, bir radikal değişimin daha öncüsü oldu; Cayenne Dizel Şubat 2009’da Türkiye yollarında.

Porsche AG, 2002 yılında yollarla buluşturduğu lüks SUV modeli Cayenne ailesini, Şubat 2009’da satışına başlayacağı Cayenne Dizel ile genişletiyor. Özellikle Avrupa pazarlarında değişen ve dizel motorlu araçlara vergi teşvikleri getiren yasal düzenlemeler nedeniyle bu üretim kararını alan Porsche bu sayede, dizel teknolojisini kullanma konusunda yaratacağı yeni imkanlarla, binek otomobiller için modern dizel motorlar üreten dünyanın en büyük üreticisi Volkswagen Grubu içindeki önemini de artıracak.

Gücün kaynağı 3lt, turbo dizel, 240hp V6…
Porsche Cayenne Dizel, Audi AG tarafından üretilen, yüksek tork ve kendiliğinden gaz pedalı tepkisi gibi özellikleriyle, Cayenne gibi her yolda kullanılabilen sportif bir araç için gerekli performans seviyelerini temin eden; 240hp gücündeki üç litrelik V6 turbo dizel motorlara sahip. Azami 550 Nw/m’lik tork değeri, sportif şasi dinamiklerini tamamlayıcı bir unsur olarak ön plana çıkıyor ve Porsche’ye özgü sürüş keyfini sunmak adına yüksek derecede bir kontrol sağlıyor. 100 kilometrede ortalama yakıt tüketimi 9.3 litre olan bu motorlarda CO2 emisyonu ise kilometre başına 244 gram.

Hedef, yakıt tüketiminde en düşük seviyeye ulaşmak…
Yakıt tüketimini azaltmak doğrultusundaki çalışmalara ağırlık veren Porsche, Cayenne Dizel’in pazara sunulmasıyla bu yönde bir ivme kazandı. Bilindiği üzere Porsche, 2007 yılında Cayenne serisinin yeni neslini, gerçek sürüş koşullarında yüzde 15’e varan oranda daha az yakıt tüketen doğrudan püskürtmeli, benzinli motorlarla donatmıştı. 2008 yazından itibaren de Porsche 911 serisinin en yeni neslini de doğrudan püskürtmeli benzinli motorlarla sunmaya başladı. Porsche halen, 100 kilometrede 9 lt.’den daha az yakıt harcayacak ve bu on yılın sonunda pazardaki yerini alacak olan hibrid sürüş sistemli bir başka Cayenne versiyonu üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder