Pazar, Mart 08, 2009

ELEKTRİKLİ FORD TOURNEO CONNECT

 
 

Konsept Tourneo Connect BEV, ticari elektrikli araç teknolojisinin kombi modele nasıl uygulanacağının mükemmel bir örneği. Araçtaki BEV teknolojisi, merkezi İngiltere’de bulunan Tanfield Grubu’nun iştiraki olan Smith Electric Vehicles tarafından geliştirilmiş. 

Konsept Tourneo Connect BEV için en son elektrikli motor teknolojisi tercih edildi. 21 kWh’lık Lithium-Ion Fosfat akü paketi, 50 kW’lık kalıcı manyetik motoru sürecek gücü biriktirirken; arabanın torku şaftlara tek hızlı bir şekilde iletilir. Smith Electric Vehicles bu düzenlemeyi kullanarak 160 kilometrelik bir azami menzile ve saatte 113 km hıza ulaşmayı hedefliyor. 

Ford Motor’un elektrifikasyon atağında güç kaynağını “One Ford” küresel ürün vizyonu oluşturuyor. Şirketin geçen Ocak ayında Kuzey Amerika Uluslararası Oto Show’da açıkladığı iddialı yeni elektrikli araç planı kapsamında bir dizi saf akülü araç, hibridler ve dışarıdan da şarj edilebilen hibridler yer alacak. Bunlar öncelikle ABD pazarına sunulacaklar. 4 yıllık bir vade içinde de dünyanın diğer bölgelerinde piyasaya çıkacaklar. 

Şirketin uygun maliyetli, sürdürülebilir hareketlilik konusundaki yaklaşımı Avrupa’da kısa vadede, Ford Flexifuel araçların genişletilmiş serisi olan Ford ECOnetic ultra-düşük CO2 dizel modellere dayanacak. 2010’dan itibaren ise Ford EcoBoost doğrudan benzin enjeksiyonlu turbo motorlar bu yaklaşımın odağında olacak. Bu modeller, araç tipine bağlı olarak % 20’ye kadar yakıt ekonomisi ve % 15’e kadar CO2 azalması sağlayacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder