Pazar, Mart 22, 2009

Taylandlı City

 Japon üretici Honda’nın giriş segmentindeki temsilcisi City, baştan aşağı yenilenerek satışa sunuldu. Daha önce Gebze’de üretilen City’nin yeni jenerasyonu Tayland üretilip ithal ediliyor. Yepyeni bir görünüme kavuşan City, ağabeyi Civic’ten izler taşıyor.

Ön kısımda agresif bir görüntü çizen aracın havalandırma ızgarası Civic’e gönderme yapıyor. Profilden bakıldığında da kısa bagaj çıkıntısı sayesinde oldukça sportif bir görüntü çizen City arka kısımda oldukça özgün bir yapı sergiliyor. Boyutları da büyüyen Yeni City’nin genişliği 1715 mm, uzunluğu da 4420 mm’ye çıktı. İç mekana daha geniş diz ve omuz mesafesi olarak geri dönen bu büyüme, aracın konforunun da bir önceki nesle göre arttığının bir kanıtı. İç mekanda hem ergonomi hem de malzeme kalitesi açısında gözle görülür bir artışın yaşandığı City, LS, GS ve ES olmak üzere üç farklı donanım seviyesiyle satışa sunuluyor.

1.4 LİTRELİK YENİ MOTOR

Yeniden tasarlanan dış görünüme, City’e yüzde 20 bir güç artışı ve daha iyi bir performans sağlayan yeni 1.4 i-VTEC motor eşlik ediyor. Yeni motor eski modele göre 17 beygirlik bir artışla City’e 100 beygir güç sağlıyor. Bu ekstra güç yeni City’nin 0’dan 100 km/h hızlanmasını düz şanzımanlı modelinde 1.6 saniye aşağıya çekerek sadece 11.8 saniyede gerçekleştirmesini sağlıyor. Otomatik versiyon, önceki modele göre neredeyse yarım saniye daha hızlı bir değere imza atarak 0’dan 100 km/h’e hıza 14.7 saniyede çıkıyor. Honda City’nin satış fiyatı 32 bin 300 TL’den başlıyor 37 bin TL’ye kadar çıkıyor. Honda Türkiye, bu yıl 2 bin 500 adet City satışı hedefliyor. Türkiye’de bugüne kadar 14 bin adet City satışı gerçekleştirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder