Salı, Temmuz 06, 2010

Araç kiralarken dikkat edilecek noktalar


1- Eğer ilk defa araç kiralayacaksanız mutlaka 1 hafta önceden firma araştırmaya başlayınız .

2- Araç kiralama hizmeti alacağınız rent a car firmasının mutlaka kurumsal olmasına ve yol yardım hattının sabit bir telefon ile 7 / 24 hizmet vermesine dikkat ediniz

3- Araç kiralama sözleşmelesini dikkatlice okuyunuz. birkaç firmadan sözleşme alarak karşılaştırın.Aklınıza takılan birşey varsa firmaya mutlaka sorunuz. Eğer tatmin edici bir cevap alamazsanız, oradan araba kiralamayınız.

4- Arabayı kiralamadan önce 1-2 km test sürüşü yapın. Eğer otomobilde sürüş esnasında problem olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle aracı teslim almayınız. Arabanın mekanik aksamından anlamıyorsanız yanınıza bilen bir kişiyi alın.

5- Kiralamak istediğiniz aracın lastiklerini kontrol ediniz.Lastikler bitmişse değiştirilmesini talep ediniz. Arabayı bitmiş lastik ile kiralarsanız kendi güvenliğinizin ve başkalarının güvenliğini tehlikeye atmış olursunuz.

6- Arabanın bakımlı olduğuna emin olunuz. Emin olamıyorsanız aracın bakımı ile ilgili belgeleri görün, hatta bakımı yapan firmadan aracı sorun.

7- Aracın kasko ve muayesinin tam olmasına dikkat ediniz. Özellikle kaskosunun araç kiralama firmalarına özel yapılmış olması gerekmektedir.

8- Aracı teslim alırken, arabanın üzerinde çizik ve hasar varsa yazılı olarak sözleşmenize eklemelerini isteyin. Eğer bunu yapmazsanız aracı aldığınızda varolan hasarlarını da siz karşılamak zorunda kalabilirsiniz.

9- Araç kiralama tamamen kiralayan ve rent a car arasında oluşan güven meselesidir.Ama bu güveni sözde değil, sözleşme ile kalıcı kılan kurumsal firmaları seçmeniz sizin açınızdan yarar sağlayacaktır.

10- Eğer doğru rent a car firmasını bulduğunuza inanıyorsanız, fiyatı mutlaka 2. planda tutunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder