Salı, Temmuz 06, 2010

Dünya Hız Rekoru


Bugatti Veyron Super Sport, “TÜV” ve Guinness temsilcileri tarafından belirlenen 431,072 km/sa’lik ortalama azami hıza ulaşarak, dünya hız rekorunu elde etti.

Super Sport’un üretimine bu sonbaharda, Veyron ve Grand Sport ile birlikte Molsheim’da başlanacak. Dünya Rekoru Serisi olarak bilinen ilk beş otomobilin tamamı şimdiden satılmış durumda.

Süper spor otomobillerin dünyadaki top temsilcisi Bugatti, Veyron 16.4 Super Sport ile seri üretim otomobilleri için yeni bir dünya hız rekoru gerçekleştirdi.

Volkswagen Grubu’nun Wolfsburg’daki genel merkezinin yakınında yer alan Ehra-Lessien Deneme Sahası’nda Alman Teknik İnceleme Birliği (TÜV) ve Guinness Rekorlar Kitabı temsilcilerinin bulunduğu denemede Bugatti Veyron 16.4 Super Sport, tahminlerin de üzerine çıkarak ortalama 431 km/sa’lik azami hız sergiledi.

Bugatti’nin Resmî Pilotu Pierre Henri Raphanel’in kullandığı turuncu siyah- renkte Super Sport, bir saat içinde tamamlaması gereken parkuru, güneyden kuzeye 427,933 km/sa’te ve ardından tam ters yöndeki güney-kuzey parkurunu 434,211 km/s’te tamamladı.

Ortalama azami hız olarak “TÜV” ve Guinness temsilcileri tarafından belirlenen 431,072 km/sa değerindeki olağanüstü başarı, Bugatti’nin mühendislerinde dahi şaşkınlık yarattı. Bugatti’nin başmühendisi Dr. Wolfgang Schreiber, konuyla ilgili olarak “425 km/s’lik bir ortalama hız kaydederiz diye düşünüyorduk ancak bugün koşullar mükemmeldi ve tahminimizin üstüne çıkmamızı sağladı” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder