Salı, Ocak 08, 2008

Hyundai Rusya'da


Son dönemlerde dünya çapında en hızlı yükselen markalardan biri olan Hyundai, modellerine artan talebi karşılamak ve özellikle Avrupa bölgesinde daha fazla tüketiciye ulaşmak için yatırımlarına devam ediyor.

2007 yılı içinde Türkiye'de kurulu olan İzmit Fabrikası'ndaki üretim hacmini artırıp 100 bin adede çıkarmaya karar veren Hyundai, aynı zamanda Çek Cumhuriyeti'nde kuracağı yepyeni fabrikanın da temellerini atmıştı. Hyundai, şimdi de Rusya'da yeni bir fabrika kurmak için ön anlaşmaya vardı. 2008 yılı Haziran ayında temeli atılması planan fabrika içinse Saint Petersburg şehri seçildi.

Rusya'da kurulacak fabrika ile ilgili iyi niyet sözleşmesi, Hyundai'nin Seul'deki Yönetim Binası'nda 17 Aralık günü imzalandı. Hyundai Başkan Yardımcısı Dong-Jin Kim ve Saint Petersburg Valisi Valentina Matvienko arasında imzalanan sözleşme doğrultusunda Rusya'da yapılacak yatırımın 400 milyon USD değerinde olduğu da açıklandı.

Hyundai Motor Company Başkanı Mong-Koo Chung, anlaşma ile ilgili şunları söyledi: “Rusya'da şu ana kadar çok iyi bir satış performansına sahip olmamıza rağmen bu pazardaki büyüme arzumuz, müşterilerimize daha da yakın olma isteğimizi ortaya koyuyor. Bu fabrika, müşterilerimize daha da iyi hizmet verip dünyanın en dinamik ve en hızlı büyüyen ekonomilerinden birinde başarımızı uzun vadeli kılmamızı sağlayacaktır”.

Hyundai, Rusya pazarında 2007 yılında gerçekleştirdiği 140 bin adetten fazla satışla, en iyi üçüncü ithalatçı firma konumunda bulunuyor. Son üç yıl içinde satışlarını sürekli olarak iki katı artıran Hyundai, böylece 2007 yılında Rusya pazarındaki ilk günden bu yana en yüksek satış hacmine ulaştı. Bu satış rakamı, 2006 ile kıyaslandığında yüzde 150'den daha fazla bir artışa tekabül ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder