Salı, Temmuz 17, 2012

2012 Lancia New Voyager




Lancia markasının Chrysler ürün yelpazesiyle entegrasyonu kapsamında en önemli yeniliklerinden biri olarak dikkat çeken Lancia Voyager, Türkiye'de de satışa sunuldu.

MPV sınıfının öncüsü olarak dikkat çeken ve 27 yılda dünya çapında 30 milyon adetten fazla satılan Chrysler Voyager'ın Avrupa pazarlarında yollara çıkmaya başlayan Lancia markalı versiyonu, ülkemizde 163 HP'lik 2.8 litrelik dizel motor ve 6 ileri otomatik şanzıman kombinasyonuyla tercih edilebiliyor.

89 bin 300 Euro'luk satış fiyatına sahip Lancia Voyager, yeni ızgara ve ön/arka tampon tasarımı, LED ışık teknolojisini kullanan arka aydınlatma grubuyla birlikte yeni tip tavan çıtalarıyla farkını ortaya koyabiliyor. İç mekân sihirbazı olarak ön plana çıkan Lancia Voyager'ın zengin standart donanımları arasında 6 hava yastığından 40 GB'lik hard diske ve navigasyona, Stow N'Go koltuk sisteminden geri görüş kamerası ve 3 bölgeli tam otomatik klimaya kadar birçok ekipman yer alıyor.

27 yılda dünya çapında 120 ülkede otuz milyondan fazla satılan ve çok amaçlı araç sınıfının (MPV) benzersiz bir simgesi olarak dikkat çeken Chrysler Voyager'ın Avrupa ülkelerinde Lancia markasıyla pazarlanan versiyonu, ülkemizde de satışa sunuldu. Tofaş çatısı altındaki Lancia Türkiye tarafından Haziran ayı itibariyle satışa sunulan Lancia Voyager, ülkemizde sadece 163 HP güç üreten 2.8 litrelik dizel motor ve 6 ileri otomatik şanzımanlı kombinasyonla müşterilerin beğenisine sunuluyor. İç mekân sihirbazı olarak ön plana çıkan Lancia Voyager'ın zengin standart donanımları arasında; 6 hava yastığı, ESP, ABS, lastik basınç monitörü, geri görüş kamerası, arka park sensörü, yağmur sensörü, hız sabitleyici, direksiyondan kumandalı müzik sistemi, 40 GB'lik hard disk, AUX girişi, Bluetooth, UConnect Sistemi, navigasyon, deri döşeme, Stow N'Go koltuk sistemi, ısıtmalı ön ve 2. sıra koltuklar, elektrikli sürgülü sağ ve sol kapılar, elektrikli bagaj kapağı, 3 bölgeli tam otomatik klima, xenon farlar, far yıkama sistemi ve 17 inç'lik alaşım jantlara kadar birçok ekipman yer alıyor.

Lancia Voyager: Gerçek VIP Konforu!

Lancia Voyager, yeni ızgara ve ön/arka tampon tasarımı, LED ışık teknolojisini kullanan arka aydınlatma grubuyla birlikte yeni tip tavan çıtalarıyla farkını ortaya koyabiliyor. MPV segmentinin referans noktası olan Lancia Voyager, 5.21 metre uzunluğa, 1.99 metre genişliğe ve yaklaşık 3.1 metrelik aks mesafesi üzerinde 1.75 metrelik yüksekliğe sahip yapısıyla geniş bir yaşam alanı sunmayı başarıyor.

Chrysler tarafından patenti alınan Stow N'Go sistemi, Lancia Voyager'a kabin içinde pratik VIP konforu sağlayan en önemli unsurların başında geliyor. Tabana katlanabilen iki koltuk sırası ve koltuklar dik durumdayken kullanılabilecek pratik saklama kabinlerinden meydana gelen sistem sayesinde ikinci ve üçüncü sıradaki koltuklar (60/40 ayrılabilirler), başlıkları kaldırmaya gerek olmadan basit hareketlerle eğilebilir ve tabanla bütünleşecek şekilde katlanabiliyor. Bu şekilde bagajların ve özellikle büyük yer kaplayan cisimlerin taşınması için gereken yüzey elde edilirken kolaylıkla bir yükleme alanı elde edilebiliniyor. Bununla birlikte koltuklar dik konumdayken de taban panelinde yer alan pratik kabinler saklama alanı olarak kullanılabiliyor.

Yenilikçi UConnect Medya Merkezi'nde farklı multimedya kaynaklarının ve çıkışlarının kolay kontrolü için dokunmatik ekran ve ses komutları özelliği (mikrofon, dikiz aynasına yerleştirilmiştir) bulunmaktadır. Araca monte edilen multimedya dosyalarını iPod® bağlayarak veya MP3 çalarlar için yardımcı girişleri kullanarak kişiselleştirmek mümkündür. Medya Merkezi'nde aynı zamanda bir USB ara yüzüyle müzik dosyalarının, fotoğrafların veya sesli mesajların saklanabileceği 40 GB sabit disk ve modern bir Radyo/CD/DVD/MP3/WMA destekli sistem yer almaktadır. Yazılım ve navigasyon haritalarının yanı sıra sabit disk, modele göre değişiklik gösterecek şekilde yaklaşık 6,700 hat kaydedebilir. Saklama kabininde bulunan USB girişine analog bağlantıyla dijital bir cihaz bağlayarak MP3 ve WMA formatında saatlerce dijital müzik dinleyebilme imkânı da sağlanıyor.

Lancia Voyager'ın süspansiyon sistemi ise her türlü yol şartlarında keskin ve hızlı sürüş tepkisi gibi gerekliliklerin yanı sıra maksimum yolculuk konforu yaratacak şekilde Avrupa yollarında kullanım için özel olarak yeniden tasarlanmıştır. Lancia Voyager'ın ön bölümünde yeni yük koşullarına göre ayarlanmış MacPherson tipi travers ve üçgen kol; arkada ise mükemmel yol tutuşunu yakalamak için viraj demiri eklenmiş yarı bağımsız süspansiyon sistemine yer veriliyor.

Hem Dizel Hem Otomatik Lancia Voyager!

Türkiye'de 2.8 litre silindir hacimli 163 HP güç üreten motor ve 6 ileri otomatik şanzıman kombinasyonuyla satışına başlanan Lancia Voyager, sadece önden çekişli olarak müşterilerin beğenisine sunuluyor. 0-100 km/s hızlanmasını 11.9 sn'de tamamlayan ve 193 km/s'lik maksimum hıza erişebilen Lancia Voyager, 100 km'de ortalama 7.9 litre yakıt tüketiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder