Pazartesi, Temmuz 23, 2012

Ford Otosan'ın iki yeni modeli hattan indi


Ford'un ticari aracı Transit ürün ailesinin yeni üyeleri, Tourneo Custom ve Transit Custom, Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nda düzenlenen törenle hattan indirildi.

Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nda gerçekleştirilen törende konuşan Ford Avrupa Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jeff Wood, Transit'in üretiminin 47 yıldır devam ettiğini belirterek, bunun Ford Avrupa ürün portföyündeki en uzun ömürlü model olduğunu ifade etti.

Ford Transit'in, ticari araçlar dünyasında saygı duyulan ve global olarak benimsenmiş gerçek bir otomotiv ikonu olduğunu belirten Wood, ''Transit modeli 47 yıldır üretilmekte ve Ford'un Avrupa ürün gamı içinde en uzun soluklu modellerinden birisi. Bugün bu uzun ve prestij dolu tarihte, tamamen yeni bir sayfa açmak üzere Transit ürün ailesinin yeni üyeleri Tourneo Custom ve Transit Custom modellerine 'hoş geldin' demek için buradayız'' dedi.

Wood, bu iki modelin, 2001 yılından bu yana Transit'in evi sayılan ve bu güne kadar 2 milyon 250 bin adet üretim yaparak dünyanın dört bir yanında 70 ülkeye ihraç eden Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nda üretileceğini ifade ederek, Dünya lansmanı Birmingham Ticari Araçlar Fuarı'nda yapılan Transit Custom ve Cenevre Fuarı'nda tanıtılan Tourneo Custom'ı Ekim ayının başlarında Türkiye, Avrupa ve diğer uluslararası pazarlarda satışa sunacaklarını bildirdi.

Tourneo Custum ve Transit Custom modellerinin, Ford Otosan'ın Kocaeli ve Gebze tesislerinin büyük desteği ile Ford Ürün Geliştirme Ekibi tarafından geliştirildiğini anlatan Wood, bu iki modelin hazır hale gelmesinin, ticari araç ürün portföylerinin 2013 yılı sonuna kadar yenilenme sürecinin ilk adımı olduğunu kaydetti.

Wood, Tourneo Custom ve Transit Custom modellerinin tasarım ve mühendisliklerindeki mükemmelliğinin dünya çapında üretim deneyimine sahip Kocaeli Fabrikası'nın eseri olduğunu dile getirerek, ''Tourneo Custom ve Transit Custom gibi, gelecek nesil Ford Transit modellerinin başlıca üretim merkezi, Kocaeli olmaya devam edecek'' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder