Salı, Kasım 21, 2006

200 HP'lik Leon Türkiye'de


SEAT’ın sportif model serisinin en önemli örneklerinden biri olan Leon FR, Türkiye’de de satışa sunuldu. İstanbul Autoshow 2006 kapsamında Türk tüketicisinin beğenisine sunulan SEAT Leon FR’ın kaputu altında Audi AG tarafından geliştirilen 200 HP’lik TFSI motor yer alıyor.
2006 yılında uluslararası bir kimlik kazanmasıyla ön plana çıkan İstanbul Autoshow Fuarı’nın yıldızları arasında, SEAT’ın kompakt sınıftaki Leon’un yüksek performanslı versiyonu Leon FR da yer aldı.
63 bin YTL’lik anahtar teslim satış fiyatıyla Katalonya Oto-SEAT tarafından satışa sunulan Leon FR, SEAT’ın diğer Leon versiyonlarına göre daha geniş petekli ızgarası, gümüş renkli çift egzoz çıkışları, 17 inçlik alüminyum jantları ve Crono Sarı dahil olmak üzere 6 farklı özel gövde rengi seçeneğiyle göz kamaştırıyor. SEAT Leon FR’ın iç mekanında da sportiflik çıtasının diğer versiyonlara göre yükseltildiği görülüyor. FR logosu işlenmiş özel sportif koltuklar, deri kaplama direksiyon simidi ve vites kolu topuzu ile yine FR logolu gösterge tabloları da dikkat çekiyor.
Yeni Leon FR’da 200 hp gücünde 2.0 lt’lik TFSI benzinli motor ile yer alıyor. Audi AG tarafından geliştirilen ve kendi kategorisinde “Yılın Motoru” ödülü kazanan FSI direkt enjeksiyon teknolojisine sahip bu dört silindirli 2.0 litrelik motor, 1800 ile 5000 d/d arasında maksimum tork değeri olan 280 Nm'e ulaşabiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılmış ve güçlü benzinli motora sahip SEAT Leon FR, 229 km/s maksimum hıza ulaşıyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 saniyede tamamlıyor. 100 km’de ortalama 7.9 litre yakıt tüketim değeri sunan SEAT Leon FR, 225/45 ebatlarında 17 inçlik lastiklerle donatılmış olarak tüketiciye sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder