Salı, Kasım 21, 2006

Sürücülere kış tavsiyeleri


Tüm yurtta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle trafik kazalarının arttığı görülürken, yetkililer sürücülere kış şartlarında uymaları için bazı tavsiyelerde bulunuyor.
Uzmanlar, kötü hava şartlarında, zincirsiz yola çıkılmaması konusunda sürücüleri uyarırken, araçların tavanında bulunan karların da sürüşe geçmeden önce temizlenmesi gerektiğini belirterek diğer önlemleri şöyle sıralıyor:
"Radyatörlerinizi mutlaka antifirizli su ile doldurun, zayıf akünüzü yenisiyle değiştirin, kar tutmuş ve buzlanmış yollarda dişli lastikler kullanın ve lastiklerin havasının inik olmamasına dikkat edin. Karlı ve kaygan zeminde aracınız kaydığında panik yapmayın, aracınızı ikinci viteste ve az gaz vererek kaldırın. Kaygan zeminde öndeki araçla takip mesafesini koruyun ve sert frenden kaçının, kaygan zeminde kontrolden çıkarak kaymaya başlayan otomobilinizi vitesi boşa alarak ve yumuşak hareketlerle direksiyonu gitmek istediğiniz yöne doğru çevrin. Aracınızda, zor durumlarda kullanılabilecek zincir, halat, akü takviye kablosu, ilk yardım kiti, ışıldak, tuz ve kum gibi materyaller bulundurun".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder