Pazar, Aralık 23, 2007

Yeni yılda lüks rüzgarı esecek


Firmaların gelecek yıl piyasaya sunacağı yeni modeller büyük ölçüde belli oldu. 50’den fazla yeni modelin piyasaya çıkacağı 2008’de, lüks markaların listesi orta sınıfa göre daha kabarık.
Daha bu yıl bitmeden firmaların 2008 yılı model planı büyük ölçüde belli oldu. Firmalar yeni modellere yönelik eylem planlarını aşağı yukarı tamamladı. Gelecek yıl yaklaşık 50 yeni modelin piyasaya çıkması kesin görünüyor. Son dakika değişimleri, yıl içinde gelişen şartlara göre alınan yeni model kararları, özel seriler, farklı versiyonlar da eklendiğinde yeni model sayısında artış söz konusu olabilecek. 2008 yılına yönelik yeni model planlarında orta sınıf markaların olduğu kadar lüks markaların da yoğun gündemi dikkat çekiyor. Audi’den BMW’ye, Mercedes’ten Volvo’ya kadar üst gelir grubuna hitap eden markaların yeni model listeleri oldukça kabarık.

YÜZDE 10 ARTIŞ BEKLENİYOR

YERLİ modeller açısından ise hareketli bir yılı geride bırakmaya hazırlanan sektör, 2008’de ‘yeni’ yerli üretim konusunda biraz daha sakin olacak. Renault Grand Tour ve yenilenecek Symbol ‘yerliler’in gündeminde en önemlileri olacak. Öte yandan sektörün 2008’e yönelik pazar beklentileri de belirmeye başladı. Bu yıla yüzde 35 gibi büyük bir pazar kaybıyla başlayan sektörde, son dört ayda satışlarda kaydedilen önemli artışla bu kayıp yüzde 10’a kadar geriledi. Otomotivciler, 2008’de pazar koşullarında olağanüstü bir değişiklik olmazsa satışlarda yüzde 10 civarında bir artış bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder