Perşembe, Aralık 25, 2008

Insignia’yı Türkiye’ye geliyor

2009 yılı şubat ayı ortalarında 49 bin YTL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunulması beklenen Opel Insignia önümüzdeki hafta 47 bin 500 YTL’ye bayilerdeki yerini alıyor.

GM Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, "Biz Insignia’nın başlangıç fiyatını ilk etapta 47 bin 500 YTL olarak belirlemiştik. Ancak daha sonra kurlardaki yükselmeyle 49 bin YTL’ye çekmek zorunda kalmıştık. Yaptığımız görüşmeler sonrasında tekrar 47 bin 5900 YTL’den Türkiye’de satışa sunmaya karar verdik" dedi. Böylece Insignia Türkiye’ye gelmeden 1500 YTL indirim görmüş oldu.

Opel’in orta üst sınıftaki temsilcisi Vectra’nın yerini alacak olan Insignia, hem tasarımı hem de otomotiv dünyasına kazandıracağı teknolojik donanımlarla dikkat çekiyor. Tasarımı ile 4 kapılı coupe modelleri andıran Insignia, dar cam profili ve geniş jantları ile bu görünümüne katkıda bulunuyor. İç mekanında da oldukça lüks bir hava estiren Insignia’nın güvenlik anlamında en çok dikkat çeken teknolojisi ise ’Opel Eye’ adı verilen sistem. Saniyede 30 resim çekebilen ön kamera sistemi, trafik işaret levhalarını tanıyor ve ön paneldeki göstergeye aktarıyor. Bu sistem, yoldaki işareti göremeyen sürücüye yardımcı olarak, trafik kurallarına uymasını sağlıyor.

Sınıfında ilk defa Türkiye haritası entegre edilmiş navigasyon sistemi Insignia’da sunulacak. 7 inç geniş renkli ekran, Türkiye haritası, USB bağlantısı ve tüm işlemlerin tek bir yerden yapılabileceği "Turn Push" kumanda ile birlikte sunulacak. Insignia, sedan ve hatchback olmak üzere iki farklı kasa, Edition, Sport ve Cosmo olmak üzere üç farklı donanımla Türk tüketicileriyle buluşacak. 1.6 litre 115 beygir ve 1.6 litre 180 beygirlik turbo benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra; 2.0 litre 130 veya 160 beygirlik dizel motor seçenekleri de Insignia’da görev yapacak. Ayrıca 2.0 litre 220 beygir ve 4 tekerlekten çekiş sisteminin standart olarak sunulduğu 2.8 litre 260 beygirlik benzinli motor seçenekleri de tercih edilebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder