Pazar, Aralık 28, 2008

BMW'den yepyeni roadsteri Z4






Alman BMW başarılı roadsteri Z4'ün yenilenen ve artık metal tavanlı hale gelen modelini tanıttı. İki turboşarjlı yeni motor, 7 ileri otomatik şanzıman ve iDrive sistemi gibi yeniliklerle yola çıkacak olan otomobil hem roadster yani iki kişilik üstü açık bir model hem de coupe olarak ilk kez birlikte alınabiliyor.

Modern tasarımının yanısıra birçok modelde olmayan kendine özgü spor otomobil çizgileriyle dikkat çeken yeni Z4, elektrohidrolik hardtop tavanı sayesinde artık kış aylarında da rahat kullanım imkanı sunuyor. 20 saniyede açılıp kapanan tavanı 180 ile 310 litre arasında farklı bagaj alanları oluşmasını sağlarken yüksek kaliteli molzemelerin kullanıldığı iç mekanda iDrive sistemi dikkat çekiyor.

Ergonomic control imkanı veren yeni iDrive sistemi 8.8 inçlik ekran üzerinden takip edilen navigasyon, müzik, bilgi, audio gibi birçok sistemi tek tuşla control imkanı veriyor. System ayrıca opsiyonel olarak verileri yüklemek için hard disk ilavesiyle alınabiliyor. 7 ileri otomatik şanzıman BMW Z4 sDrive35i modeliyle yola çıkarken altı ileri otomatik şanzıman BMW Z4 sDrive30i ve BMW Z4 sDrive23i modellerinye yola çıkıyor. Her iki otomatik şanzıman aynı zamanda direksiyon arkasında bulunan butonlardan da control edilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder