Çarşamba, Ağustos 22, 2007

En ekonomik Golf

100km’de 4,5 litre yakıt tüketimiyle en ekonomik Golf olan “Golf BlueMotion” Frankfurt fuarında otomobil severlerin beğenisine sunulacak
Düşük yakıt tüketiminin yanı sıra emisyon değerleri de son derece düşük tutulan (119g/km) Golf BlueMotion, Polo, Passat and Passat Variant’tan sonra BlueMotion zincirine eklenen dördüncü halka oldu. “BlueMotion” zincirine daha sonra Tiguan and City Expert ‘de takılacak.
Golf BlueMotion, 1,9lt TDI motoruyla yakıt deposu doluyken (55 litre) 1200 km yol yapabiliyor. Golf Golf BlueMotion’da kullanılan bu motor 105HP gücü ve 250Nm torkuyla son derece etkin olmayı zaten başarmış görünüyor. Daha uzun vites aralıkları ile yakıt tüketimi azaltılan Golf BlueMotion, bu düşük yakıt tüketimi ve aynı zamanda düşük emisyon oranlarına rağmen elektronik olarak sınırlanan 190km/s’lik son hıza ulaşmayı başarıyor.
Trendline ve Comfortline olmak üzere iki donanım seçeneğiyle satışa çıkarılacak olan Golf BlueMotion, Avrupa 20.616 Euro fiyatla satışla çıkacak ki bu da standart Golf 1.9 TDI Trendline’nin fiyatından sadece 315 Euro fazla. Bu da partikül filtresi ve aerodinamik modifikasyonlar için hiç denecek kadar az bir meblağ…
Radyötör ızgarasının üzerinde ve arka taraftaki amblemlerle diğer Golf modellerinden ayrılan Golf BlueMotion bu yılın sonunda Almanya’da satışa çıkmış olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder