Cuma, Kasım 23, 2007

216 bin Euro'luk Maserati'de sipariş sırası


Her biri servet değerindeki Maserati, bu yıl çıtayı yükseltti. Yeni modeli 216 bin euroluk Grand Tourismo’yu satışa sunan lüks marka, bu araçtan 15-17 adet satış hedefliyor. Siparişlere yetişmekte güçlük yaşanıyor.

Lüks otoda Türkiye pazarının yükselişi sürüyor. Dünyanın en lüks markalarnıdan sayılan İtalyan Maserati’nin dünyada gelişme gösterdiği 4 pazardan biri Türkiye oldu. Maserati, İsveç, Avusturya ve Asya pazarlarındaki sıçramasının dördüncü lokasyonu olarak Türkiye’yi gösterdi. Türkiye, sadece bu ülkelerin katıldığı özel toplantılara davet edildi. Maserati’nin bu yılki Türkiye satış hedefi 30 adet. Yeni modeli Grand Tourismo’yu da Türkiye’de satışa çıkaran Maserati, en ucuzu 216 bin euro olan bu modelden 9 adet sattı. Satılan araçların ilki sahibine teslim edildi. Dört otomobil bu hafta içinde sahiplerine teslim edilecek. Diğer dört otomobil ise ocak ve şubat aylarında Türkiye’ye ithal edilecek. Aralıkta Maserati’yi isteyenlerinse nisan ayını beklemesi gerekiyor.

KREDİYLE ALIYORLAR

Yeni model için 15 özel müşterileriyle görüştüklerini ve bunlara 4 araç sattıklarını, 4 adette sipariş beklediklerini söyleyen Ülgür, “Müşterilerimizin yüzde 99’u kredili alım yapıyor” dedi. 2. el pazarını düzenlemek için 2.5 milyon euroluk araç topladıklarına dikkat çeken Ülgür, “Bu stok maliyetini üstlenerek, satışını yaptığımız araçların ikinci el pazarını düzenledik” açıklamasını yaptı.
Halil OKŞİT / Akşam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder