Cuma, Kasım 02, 2007

Honda Başkanı: Türkiye öncelikli ülke


İngiltere'de maliyet yüksekliği nedeniyle üretim yapmanın zorlaştığını söyleyen Honda Başkanı Fukui, "Yatırımda Türkiye öncelikli ülke" dedi.


Bir yabancı yatırımcı olarak İngiltere'nin euro'ya geçmemekteki ısrarını yüksek sesle eleştirdiği için başta İngiliz basını olmak üzere günlerce gazete sütunlarında eleştirilen Honda Başkanı Takeo Fukui, bundan böyle yatırım planlarında önceliğin Türkiye'de olacağını söyledi.


'Türkiye ihracat köprümüz olacak'

Türkiye'de üretim kapasitesini artırmaları için iç pazardaki satışların da canlanması gerektiğine dikkat çeken Fukui, "Elbette yatırım ve kapasite artışı konusu, pazarlama ve satışlarla ilgili bir şey. Konumunuz da buna çok uygun" dedi.


Rusya'da büyük gelişme yaşandığını ancak Rusya'da tesis açmayı düşünmediklerini bildiren Fukui, "İhracat köprümüz Türkiye olacak" diye konuştu.
50 bin adetlik üretimin elbette risk taşıdığını, kârlılık açısından en az 100 bin adede çıkılması gerektiğini ifade eden Takeo Fukui, şöyle konuştu:


"Bunun için Türkiye'ye öncelik vereceğiz. Ancak şimdiden 100 binin üzerine bile çıkabileceğimizi söylersem, bu da bir riskli olur. Öncelikle iç pazar güçlenmeli." 100 bin olması halinde Türkiye'de Civic Sedan dışında yeni bir modelin daha üretilmesi gerektiğinin altını çizen Fukui, "Bu model Jazz olmayacak. Ancak Avrupa'ya yönelik bir model olacağı kesin" ifadesini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder