Perşembe, Mayıs 01, 2008

BMW M1







BMW’nin resmi sitesinde yayınlanan habere göre Paris’te 1978’de tanıtılan ilk modelin üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen son derece dinamik bir spor otomobil olarak hatırlanan M1’in yepyeni bir konsept versiyon ile geri döndüğü müjdeleniyor.

Küçük yan aynalar, görünür kapı kollarına rağmen sanki aracın kapısı yokmuş gibi algılanan tasarım ve bu çizgiyle uyumlu geniş gövde tasarımı ve sıra dışı ön ızgara M1 konseptinin ilk anda göze çarpan tasarım detayları.

M1 konsepti Bavyeralı üreticinin tüm modellerinden farklı bir çizgiye sahip olmasına rağmen bir BMW olduğunu da hissettiriyor. Aracın içerisini gösteren bir fotoğraf yok. Açıkçası basın açıklamasında aracın mekanik aksamı hakkında da bir bilgi verilmemiş. O yüzden bu konuda çok fazla yorum yapamıyoruz.

Bilinen en önemli gerçek, Bavyeralı üreticinin geçmişte son derece başarılı bir model olan M1’in 30. yılı anısına bu konsepti ürettiği. Bakalım gelecek günlerde bu araç sınırlı sayıda üretilip satışa çıkacak mı? Bu konuda çok fazla tahminde bulunulamasa da meraklılarının M1’i satın almak için sıraya gireceğine hiç şüphe yok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder