Pazartesi, Şubat 02, 2009

Ferrari SUV


Ferrari’nin uzun süredir üretmeyi planladığı SUV hakkında spekülasyonların ardı arkası kesilmiyor!

Porsche Cayenne’yi ürettiğinde herkesin kafasında soru işaretleri vardı. Fakat zamanla bunun hiç de öyle kötü bir fikir olmadığı ortaya çıktı. Bundan cesaret alan Ferrari’de bir SUV üretmek için kolları sıvadı. Tabii konu Ferrari olunca bu konuda yapılan spekülasyonların sayısı da oldukça fazla oluyor. İşte son Ferrari SUV fotoğrafı da böyle bir iddianın sonucu..

Bilgisayarla şekillendirilmiş fotoğraf bize Ferrari SUV’un dört kapılı olacağını, yer açıklığının Cayenne gibi fazla olacağını, arka tasarımının bir station wagon modeli andıracağını ve doğal olarak dört çeker olacağını anlatıyor.

Kod adı "Ferrari FS 599 Fuoristrada" olan bu SUV alüminyum ve karbon fiber malzemelerden oluşan hafif gövdesiyle güncel SUV’lardan çok daha farklı bir model olacak. Araçta California’nın sekiz silindirli ve 599 GTB'nin 12 silindirli motorları kullanılacak. Her iki motorda sırasıyla 400 ile 600 HP güç üretiyor. İkinci motor seçeneği çok fazla güç üretiyor gibi görünse de Ferrari gibi bir modelin ortalama performanslı bir SUV üreteceğini düşünmek çok akıllıca olmaz. Biliyoruz ki Ferrari üretirse en güçlüsünü ve en hızlısını üretir.

Aslında Ferrari SUV hakkındaki spekülasyonlar çok eskiye dayanıyor. Fakat bu süre zarfında Porsche Cayenne ile, Mercedes ML ile, BMW de X6 ile Premium sınıf SUV’lar ürettiler. Artık Ferrari için tek bir yol var o da en iyisini üretmek…

Aslında Ferrari, SUV modelini 2010 Cenevre Fuarı’nda tanıtmayı planlıyor ama ekonomik kriz buna ne kadar izin verecek bu henüz belli değil. Belki de Fiat’ın Chrysler LLC’nin hisselerini satın alması Jeep ile ortak platform kullanılmasını gündeme getirebilir ve bu proje beklenenden daha hızlı bile gerçekleşebilir…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder