Pazar, Eylül 05, 2010

Yeni X3 Kasım'da Türkiye'de

X5 modelinin yenilenmesinin ardından X3 modelinin ikinci nesli de BMW'nin ABD California'daki üretim tesislerinde üretilmeye başlıyor.

Ekim ayında İstanbul'da düzenlenecek olan Autoshow 2010'da Türkiye'de ilk kez görücüye çıkıp, Kasım 2010 itibariyle satışa sunulacak olan Yeni X3, sınıfının ötesinde özelliklere sahip.

SAV segmentine yeni bir boyut katacak olan Yeni X3, kaslı motor kaputu, böbrekleri ve dinamik görünümünün yanında selefine gore pek çok yeniliği de bünyesinde bulunduruyor.

BMW'nin patentli dört tekerlekten çekiş sistemi olan xDrive, Yeni X3'de de kullanılıyor. İsteğe bağlı olarak sunulan performans kontrolü, hıza duyarlı servotronic direksiyonu, ön tekerlekleri döndürmek için gerekli olan direksiyon hareketini azaltan sportif direksiyon seçeneği ile alınabilmekte. Sportif direksiyon sayesinde Yeni X3'ü park ederken ve virajları dönerken daha az direksiyon turuna ihtiyaç duyuluyor.

Yakıt tüketim değerlerine bakıldığında 2 litrelik dizel motor 100 km'deki ortalama 5,6 litrelik tüketimi ve kilometre başına 149 gramlık CO2 salımı ile verimlilik konusunda yeni bir kıstas oluşturuyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder