Cumartesi, Ağustos 21, 2010

Türk malı ilk cip: Honda CR-V


Otomotiv sektöründeki müşteri memnuniyeti anketleriyle tanınan uluslararası pazar araştırması şirketi J.D Power'ın yayınladığı son rapor, Türkiye'nin 2025 yılında 2 milyon adetlik üretim rakamına ulaşmasa da bu rakama çok yaklaşacağını ortaya koyuyor.

Rapor ayrıca 2008 yılında başlayan büyük krizle birlikte uyuyan bir dev haline gelen Gebze'deki Honda fabrikasında markanın SUV modeli CR-V'nin de üretileceğini müjdeliyor.

Türkiye'de seri olarak ama askeri amaçlı üretilen ilk 4x4 Land Rover Defender'dı. Honda CR-V sivil amaçlı olacağı için aynı zamanda bir ilk olma özelliğini de taşıyor.

Habertürk'ün haberine göre, Honda Türkiye'de yatırım yaptığı 1997 yılından bu yana hep tartışmaların içinde yer aldı. Önce sadece 50 milyon dolarlık yatırımla kurulan fabrikanın büyüklüğü tartışıldı. Ardından geçen yıl yaşanan büyük krizle birlikte fabrikanın kapanacağı söylentileri çıkmış ancak Honda tüm bu söylentilere sessiz kalmayı tercih etmişti.

Rapor bu yılı yaklaşık 22 bin adetlik üretimle kapatması beklenen Honda Türkiye'nin üretiminin gelecek yıl 18 bine düşeceğini, ancak 2012 yılından itibaren önce yılda 40 bin adede sonraki yıllarda ise katlanarak 2015 yılında 118 bine çıkacağını öngörüyor.