Pazar, Ekim 07, 2007

Ford Otosan'da namaz kılan safdışı



Koç’un İzmit’teki Ford Otosan fabrikasında çalışan işçilerin namaz kıldıklarından dolayı işten çıkarıldığı iddiaları sivil toplum kuruluşları ile fabrika yönetimini karşı karşıya getirdi.

FORD'TA GARİP UYGULAMA

1 milyon 600 bin metrekarelik devasa bir alanda kurulu Ford Otosan fabrikasında, 6 binden fazla işçi çalışıyor. Geçtiğimiz yıllarda da mescit yeri istediği için Emrah Kirişçi isimli işçinin kovulduğu Ford Otosan’da 500’e yakın işçi namaz kılmasına rağmen, bir tek mescid bulunmuyor.

Gazetemizi arayarak namaz kılanlara karşı yapılan kıyımı anlatan işçiler “Namaz kılanlara karşı korkunç bir kıyım var. Namaz kılanları gördükleri anda hukuki kılıfını önceden hazırladıkları tutanaklarla işten kovuyorlar. Örneğin abdest almak için botlarımızı çıkarmamızı bahane ederek hakkımızda tutanak tutuyorlar. Böylece işçilere tazminat da vermemiş oluyorlar” dediler.

Ford Otosan Kocaeli Fabrika Müdürü Haydar Yenigün’ün namaz kılınabilecek alanları dahi kapattığını belirten fabrika çalışanları “Duş ile depo arasında küçük bir alan vardı ve orada namaz kılıyorduk. Haydar Yenigün, namaz kıldığımızı gördüğü zaman küçücük alana sırf ‘namaz kılmayalım diye’ duvar ördürttü” şeklinde konuştular.

SUDAN SEBEPLERLE İŞTEN ATILIYORLAR
Öte yandan Ford Otosan’daki namaz baskısı Mazlum-Der tarafından da protesto edildi. Mazlum-Der Kocaeli İl Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu yaptığı açıklamada, Otosan’da namaz kılanlara yönelik baskı olduğunu belirterek, “Çalışma düzenini aksatmayacak şekilde ifa edilen namaza fabrika yönetiminin tahammül edemeyişini şaşkınlıkla karşılıyoruz. Hele uydurma bahanelerle işçiler hakkında soruşturma açılması kabul edilebilir değildir. Mazlum-Der olarak bu olayın takipçisi olacağız” dedi.
Gergerlioğlu, açıklamasında Koç’un Ramazan alerjisine dikkat çekti. Diğer taraftan konuyla ilgili bilgi almak üzere aradığımız fabrika yetkilileri sorularımıza cevap vermekten kaçındılar.

3 yorum:

  1. Adsız1:33 ÖÖ

    onlara göre: bu tür çağdışı davranışlar gericiliğin sembolü niteliğini taşıdığı için yapılması yasak bir eylemdir ama şu yapılabilir pazar günü kiliseye gider günah çıkartırsımız o zaman size adam muamelesi yaparlar
    (böylece oradaki insanlara dayatılan pazar mesaisinden hatırısayılır sebepten ötürü ibadet bahanesi ile geçerli neden kabul edilmiş olup kurtuluşa ermiş olunur)HİÇ ŞÜPHE YOKKİ BUNLARIN SECERESI YAHUDİDİR.

    YanıtlaSil
  2. Adsız4:38 ÖS

    haydar beyin yeni purejesi işciyledosgörünmek ama artık işci uyandı neyazıki sedikada haydar beyden yana tavır koyarak işciyi taleplerinden vazgecirmeye calışıyorlar onlarakalsa herşeyi işcininiyiligiicinmiş amayemezler birgün biyerdenpatlayacak elbet garip otosanlı

    YanıtlaSil
  3. Bırakın Bu dinsizleri Saçtan sakaldan Kalite bekleyenler Asıl sorunun Kendilerinden kaynaklandığını bilmelidirler.Tam bir köle düzeni kurmuşlar.Bu dünyanın birde obur tarafı var

    YanıtlaSil