Cuma, Ekim 12, 2007

Renault bir milyonuncu aracını üretti


Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, 1 milyonuncu otomobil ihracatını gerçekleştirdi. Oyak Renault'tan yapılan açıklamaya göre, Oyak Renault'un ihracat için ürettiği bir milyonuncu araç Clio, çalışanların alkışları arasında Almanya'ya doğru yola çıktı.

Oyak Renault'nun halen ürettiği otomobiller Symbol, Megane Sedan, Clio, 5 kıtada Avustralya'dan Yeni Zelanda'ya, Fransa'dan İngiltere'ye, Tayland'dan Mısır'a, Fas'tan Güney Afrika'ya ve Kolombiya'ya 100'den fazla ülkede satışa sunuluyor.

Aileye yeni katılan Clio Grand Tour ise, yıl sonundan itibaren yollara çıkacak. 1990'lı yılların sonundan bugüne Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, Renault 12, Renault 9, Renault 19, Megane Wagon, Megan Sedan ve Clio ile ihracatını sürekli artırarak bir milyon adedini geçen ilk otomobil üreticisi olurken, fabrikanın ihracat cirosu ise 10,5 milyar dolara ulaştı.

Oyak Renault, 2007 yılının ilk yarısında 100 bininci K motor ihracatı ve 300 bininci Symbol ihracatını gerçekleştirirken, yılın ilk yarısında ISO 9001 Kalite Sistem Güvencesi Belgesini dördüncü kez yeniledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder