Cuma, Nisan 07, 2006

Doğalgaz sevinci

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Trakya Bölge Müdürlüğü'nün Silivri Sinekli ‘de yaptığı ilk doğalgaz sondajı, keşifle sonuçlandı
Türkiye'de doğalgaz olması muhtemel alanlar son derece çok. Ancak ülkemiz on yıllardır süren yanlış enerji politikalarının bir sonucu olarak ithal enerjiye adeta mahkum hale geldi.Türkiye'nin önümüzdeki 15 yılda ithal doğalgaza toplam 98 milyar dolar ödeyeceği tahmin ediliyor. Bu açıdan döviz çıkışını engelleyecek yerli üretimin artması gerekiyor. Bu konuda çalışmalarını hızlandıran TPAO sondaj çalışmalarına başladı. Petrol aramacılığı sektörü çalışanlarınca Trakya, Marmara Denizi doğalgaz bulundurma potansiyeli yüksek alanlar arasında yer alıyor. TPAO Trakya Bölge Müdürlüğünce bu yıl Trakya’da 15 kuyu açmayı planlıyor Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Trakya Bölge Müdürlüğü'nün Silivri Sinekli ‘de yaptığı ilk doğalgaz sondajı, keşifle sonuçlandı.
Yetkililerin açıklamalarına göre bu son yıllarda Trakya'da keşfedilen en büyük doğalgaz rezervlerinden biri. TPAO Trakya Bölge Müdürü Adnan Eroğlu türkiye’ye ekonomik olarak büyük katkı sağlayacak olan bu kuyunun son derece önemli olduğunu söyledi. Erdoğlu’na göre bu kuyudan çıkan doğal gaz diğerlerininde müjdecisi TPAO yetkilileri Doğalgazı 1363 metreden bulduklarını söylediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder