Pazartesi, Ekim 30, 2006

Biz 'Türkçe' bekliyorduk!


Tofaş'ın geliştirilmesinde büyük rol oynadığı 'D200' kodlu sedan vizyona çıktı. Önümüzdeki yılın ortasından itibaren Linea’ya sahip olabilirsiniz
Otomobilseverlerin bir yıldır büyük bir merakla beklediği Fiat’ın sedanı 'Linea' ismiyle merhaba dedi. 170 milyon euro'luk bir yatırımla Bursa'da üretilip, Avrupa'ya da satılması planlanan otomobilin dünya lansmanı 2 Kasım'daki Autoshow 2006’da yapılacak. Dana önce Türkçe bir isimle pazarlanacağı açıklanan otomobil için fikir değiştirilerek Linea isminde karar kılınmış. Linea, İtalyanca'da 'çizgi, hat' anlamına geliyor.
Araca İtalyanca isim seçilmesinin, Türkçe bir ismin telaffuzunun zor olacağı düşüncesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Tofaş'tan yapılan açıklamada, 300 dolayında Türkçe isim önerisi geldiği ve bu isimlerden 7'sinin değerlendirme için İtalya'ya gönderildiği belirtiliyor. Aynı açıklamada, Brezilya ve Avrupa'dan da gelen önerilerin müşteri gruplarınca değerlendirildiği, Linea'nın büyük çoğunlukla seçildiği ifade ediliyor.
Linea toplam 4560 mm’lik uzunluğuyla kompakt sınıftaki iddiasını ortaya koyuyor. Aracın yüksekliği 1730 mm, yüksekliğiyse 1500 mm. Arka sayfalarımızda göreceğiniz yeni Astra Sedan ile kıyaslandığında bu rakamların ne derece iddialı olduğunu göreceksiniz. Linea, 2600 mm’lik aks aralığıyla geniş bir iç mekan sunuyor. Aileler için tasarlanan bu otomobilin bagajı tam 500 litre. Gelecek yılın ikinci yarısında satışa sunulacak olan Linea, Grande Punto platformunu taşıyor. Araçtan Bursa fabrikasında yılda 60 bin adet üretilmesi planlıyor. Linea daha sonra Fiat’ın diğer fabrikalarında da üretilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder