Pazartesi, Ekim 30, 2006

Çinli Zonda'dan sonra Kimo da geliyor


Araç sahibi olmak isteyen orta gelirlilerin beklediği 'Çin malı otomobiller'i satmak için bayi olmak isteyenlerin sayısı şimdiden 200'ü aştı.
Gördükleri ilgiden memnun olan Çin markası Chery'nin Türkiye temsilcisi Mermerler Grubu, Pekin'de 'ticari araç' getirmek için de temaslarda bulunuyor. Chery'yi satmak için bayilik müracaatı yapanların sayısı gün geçtikçe artarken, grup şimdiye kadar müracaat edenler içinde ancak 23'üne onay verdi. Servis yatırımlarının başladığı bilgisini veren şirketin patronu Yüksel Mermer, "Chery ürünleri 58 ülkede satılıyor. İngiltere'de devlet kuruluşu tarafından kalite ve standart testlerine tabi tutuluyor. Orada testler bittikten sonra ithalatı da başlar." dedi. Chery, Türkiye'de fabrika da kurmak istiyor. "Avrupa'ya açılmak için en kolay yol bizim ülkemiz. Ayrıca yedek parça ve sanayimiz çok ileri." diyen Mermer, araçların her kesimden tüketiciye hitap edeceğini kaydetti.
Türkiye temsilciliği Mermerler Otomotiv tarafından alınan Çinli otomobil markası Chery, 6 modeliyle önümüzdeki hafta yapılacak Auto Show fuarına katılıyor. Çin otomobilinin satışına ise 2007'nin ilk aylarında başlanılması bekleniyor. Bunun için İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından başlatılan incelemenin tamamlanması bekleniyor. Üniversitenin raporunun ardından tip onayı, garanti belgesi gibi işlemler yapılacak. Çin malı imajını Türkiye'ye getirdikleri modellerin yıkacağını belirten Mermerler Grup'un patronu, zaten bu ülkede imal edilen bir malın dünya genelinde geçerli standartlara ve kaliteye uygun bulunmaması halinde ihracatına izin verilmediğini ifade etti. Mermer, "Avrupa Birliği'ne mal satmak için standartlarına uymanız gerekir. Standartları uygulamayanları ne biz getiririz ne de izin verirler. Bunları ithal etmek için AB'den izin almaya gerek yok. İzne Türkiye karar verecek. İngiltere'deki gibi Türkiye'de de bu modellerin testlerini yaptıracağız." diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder