Salı, Ekim 17, 2006

Vestel Manisa, Avrupa'da da zirvede

Bu sezon mükemmel bir çıkış yakalayan Vestel Manisaspor, Türkiye sınırlarını aştı. Otoriteler Ege temsilcisinin sezon sonunda şampiyon olup olmayacağını tartışırken; Ersun Yanal'ın takımı, ikinci sıradaki Fenerbahçe'ye 6 puan fark atarak Avrupa'nın büyük liglerinde puan farkını en çok açan ekip olmayı başardı. Avrupa'nın ünlü liglerinde performans olarak Vestel Manisaspor'u sadece Fransa'nın köklü ekibi Lyon geçebildi. Yanal'ın öğrencileri 9 haftada 23 puan toplarken, Fransız temsilcisi Lyon 25 puan topladı.
Bu arada Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Vestel Manisaspor'un şampiyon olmaması için bir sebep görmediğini söyledi. Antalyaspor maçını izleyen ve bu karşılaşmada iyi bir futbolla sonuca gittiklerini kaydeden Zorlu, "Futbolcularımızı da mücadeleyi maç sonuna kadar sürdürmelerinden dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Vestel Manisaspor'un şampiyon olmaması için hiçbir sebep göremiyorum. Anadolu Aslanları gibiyiz." dedi.
Kulüp Başkanı Haluk Çubukçu ise lig sonunda takımlarının mutlak ilk 5 içinde yer alıp Avrupa kupalarında mücadele edeceğini belirterek, "Her zaman zirveye oynamayı hedef edinen bir takımız. Antalya ekibi genç ve performanslı bir takım. Şans faktörü bizden yanaydı. Bu yol- da buna da ihtiyacımız var. Rakiplerimizin de puan kaybetmesi bizim aldığımız 3 puana ar- tı değer katmıştır." diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder