Cumartesi, Aralık 31, 2005

Hey gidi koca Süreyya

Arkadaşlar bugün bahariyedeydim geziniyordum sağa sola bakıyordum öyle boş boş vakit doldurmacasına yaniii . Gezinirkende en çok sinemalar ilgimi çeker tabii sinema deyincede akıla ilk önce süreyya sineması gelir fakat Süreyya sineması bugün farklıydı herzamankinden siyahlara bürünmüştü önce şaşırdım tarihi sinemaya ne oldu böyle diye kapandımı acaba dedim fakat anladığıma göre tadilata girmiş 1 sene kapalı kalacakmış. Bilmiyenler için söyliyeyim Süreyya sineması kadıköydeki en büyük sinemadır ayrıcada tarihi olması nedeniyle çok ilgi görmektedir(80 yıllık).Bildiğim kadarıyla 800 kişilik 3 katlı dev ekranlı ama harbii dev bir sinemadır. Artık bu sinemayı Kadıköy belediye kiralamış kültür merkezi yapacakmış. Yazık oldu valla bence bu hali daha güzeldi.Bakalım bitince nasıl olucak.

Cuma, Aralık 30, 2005

Turkey değil ''Türkiye''

ATO, Türkiye Cumhuriyeti'nin adının uluslararası alanda "Hindi Cumhuriyeti" anlamına gelen "Republic of Turkey" olarak kullanılmasından vazgeçilmesi ve "Republic of Türkiye" olarak yazılıp söylenmesi için bir kampanya başlattı. ATO Başkanı Sinan Aygün'ün de hükümete bir mektup göndererek, "Republic of Türkiye" olarak gelmeyen resmi yazışmaların ve postaların kabul edilmemesi çağrısında bulunduğu belirtildi.
ATO'dan yapılan açıklamada, kampanya çerçevesinde ATO Başkanı Sinan Aygün'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyelerine birer mektup göndererek, "Republic of Türkiye" olarak gelmeyen resmi yazışmaların ve postaların kabul edilmemesi çağrısında bulunduğu belirtildi. Mektupta "Türk malı" anlamına gelen "Made in Turkey" ifadesi yerine de "Made in Türkiye" ibaresinin kullanğlmasi gerektiği belirtildi.
Onurumuz inciniyor
Aygün, gönderdiği mektupta, dünyanın en büyük ilk 20 ülkesi arasında bulunan, jeostratejik konumu nedeniyle ilgi odağı olan, köklü geçmişi bulunan, bilim adamından sanat adamina kadar dünyanin tanıdığı pek çok ismi yetiştiren Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda "Hindi" anlamına gelen "Turkey" olarak anılmasının, Türk vatandaşlarının onurunu incittiğini ifade etti.
İngilizler'den miras
"Turkey" ifadesinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin inisiyatifi ile söylenmediği vurgulanan mektupta, Aygün, bu ifadenin Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde İngilizler tarafından alaycı ifadelerle kullanıldığını hatırlattı ve bu ifadenin sanki "Türkiye" nin İngilizcesi gibi kullanılmaya başlandığını ve halen kullanıldığını belirtti. Türkiye'nin adının kökenine de değinen Aygün, mektubunda şu görüşlere yer verdi: "Tarihte ilk 'Türk'adı Orhun yazıtlarında 'Türük'olarak geçmektedir. Anlamı ise, 'devletine bağlı halk, teb'a, güçlü kuvvetli ulustu". Türkler Orta Asya'dan Anadolu'ya göç ettiklerinde kendilerini Oğuz boylarından Kayı boyu olarak tanımlamışlar ancak "Türk" ifadesini kullanmamışlardır. Roma İmparatorluğu'nun da bu coğrafyada hüküm sürmesinin etkisiyle, Selçuklu İmparatorluğu döneminde, yöneten hanedana Roma Selçukluları anlamında 'Selacikiyeyi Rumi'denilmiştir. Romali anlaminda kullanilan Rumi, dönemde büyük adamlara da verilen unvan olmuştur. 'Mevlana Celalettin-i Rumi'adındaki Rumi de bu şekildedir.'Türkiye'adı ilk olarak Venedikli tüccarlar tarafından 'Turchia'veya 'Turcmenia'olarak 12. yüzyılda kullanılmıştır. Haçlı Seferleri'yle beraber, Türkçe konuşan Anadolu halkina 'Turchia'adı Batılılarca verilmiştir.
'Türkiye'nin resmi olarak kullanımı ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 Eylül 1920 tarihinde 'Bilumum Vekaletlere ve Harbiye-i Umumiye Reisliği'ne gönderdiği yazıda olmuştur. Atatürk, bu yazıda, ilgili yerlerin yazışmalarında 'Türkiye Büyük Millet Meclisi' ibaresinin kullanılmasını istemiştir. 'Türkiye' 1923 yılına kadar yazışmalarda 'Türkiya' olarak yazılmış, 1923 yılından itibaren de Türkçe ses uyumu gereği 'Türkiye' olarak kullanılmıştır.
Turkey bizi temsil etmiyor Özel isimlerin başka dile çevrilmemesinin tüm dünyada geçerli bir kural olduğunu hatırlatan Aygün, mektubunda, Hindistan'ın "India", Mısır'ın "Egypt", Etyopya'nın "Ethopia", Almanya'nın "Germany", İngiltere'nin "England" olarak kullanılmasını örnek verdi. "Türkiye" adının uluslararası camiada kullanılmamasına gerekçe olarak "ü" harfinin Avrupa dillerinde olmamasının gösterildiğini belirten Aygün, bunun kabul edilebilir bir gerekçe olmadığını, Yunanistan'ın bazı uluslararası toplantılarda, yerel adı olan "Ellas" şeklinde yazıldığını kaydetti.
Aygün, Türkiye'nin, "Hindi Cumhuriyeti" olarak anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği mektubunda, "Dünyada varolmak isimle başlar. İnsanlar için bu böyleyken milletler için, ülkeler için isim vazgeçilmezdir. Ülke ismi bir kimliktir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkemin " Hindi Cumhuriyeti " olarak anılması, beni rahatsız etmekte, onurumu incitmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, kurtuluş savaşı vermiş bir milletin kurduğu aziz bir ülkedir ve adı da uluslar arası alanda hak ettiği şekilde anılmalıdır. Uluslararası toplantılarda Cumhurbaşkanı Başbakan konuşma yaparken, önünde "Turkey" yazıyor. Ne bizi yönetenler hindi, ne bu ülke hindi Cumhuriyeti. Turkey bizi temsil etmiyor" dedi.
ORTADOĞU Gazetesi

bu dizi bitmez

Bundan 3 yıl önceydi yani televizyonda ilk defa kurtlar vadisi diye bir dizi çıkmıştı. daha ilk defa izleyeceğim için biraz heyecanlıydım. ama sonraki haftalar bu heyecanımı atlattım. neyse her hafta daha da bir kurtlar vadisi fanatiği olduğumu anladım neyse gelelim çakırın öldürülüşüne o gün çok üzüldüm gerçekten çakır öldüğü için ama Polat bu diziyi götürür diye düşündüm ve öylede oldu gerçekten çok güzell oynayarak her hafta karşısına çıkanları bir bir alt etti ve baronluğa kadar yükseldi.. bur dan anlayacağımız sonuç film izlerken aslında bir taraftan da Polat gibi miyim sorusunu sormayalım kendi kendimize kimse kendini kandırmasın Polat bir taneydi o da dizide başarılı bir şekilde oynuyor.. her neyse gelelim asıl konuya elif öldü polatın da artık yaşamasının bir anlamı yoktu..
ve diziyi yazanlarda bu ayrılığa dayanamadı ve diziyi bitirdi .

ama unuttukları bir şeyy vardı KURTLAR VADİSİNİ KİMSE BİTİREMEZ

Perşembe, Aralık 29, 2005

Bir efsane Kurtlar Vadisinin sonbölümü

Ekrana geldiği ilk günden itibaren izlenme rekorları kıran Kurtlar Vadisi, yayınlandığı 4 sezon boyunca gündemden hiç düşmedi. Binlerce insanın öldüğü ve ekranlara 100’den fazla yeni karakteri kazandıran dizi, iki ünlü Hollywood yıldızı Sharon Stone ve Andy Garcia ile ekrana veda ediyor.

Çarşamba, Aralık 28, 2005

ilk yazim

SELAM DOSTLAR BEN BRAIN BU BLOG DAKi iLK YAZIM BAKALIM NEREYE KADAR GIDECEK BU YAZILAR iNŞALLAH DEVAMLI OLUR

BU BLOGDA ÇEŞİTLİ KONULARDA YAZILARIM OLACAK HEM EĞLENCELİ HEM BİLGİLENDİRİCİ BİR BLOG HAZIRLAMAYI HEDEFLİYORUM


DOSTLAR GÖRÜŞMEK ÜZERE KENDİNİZE İYİ BAKIN...