Çarşamba, Kasım 19, 2008

YENİ GOLF SATIŞTA




VW’nin kompakt sınıfta efsane haline gelen modeli Golf’ün 6. nesli, 35.900 YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Yollarla ilk tanıştığı 1974 yılından bu yana 26 milyonu aşkın bir satış rakamına ulaşarak kırılması zor bir rekora imza atan ve Volkswagen’in efsaneleşen modelleri arasında yerini alan Golf’ün 6. nesli Türkiye yollarında.

Yeni Golf’ün 35.900 YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu belirten Doğuş Otomotiv VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, “Yeni Golf gerek satış fiyatı gerekse kullanım maliyetiyle rakiplerinden bir adım önde olacak. Kullanıcılarının talep ettiği ekonomi ve performansı bir arada sunarak pazardaki gücünü hissettirecek ve çok geniş bir hedef kitleye hitap edecek.” dedi.

Tüm zamanların en sessiz Golf’ü
Yeni nesil VW Golf, tasarımının sunduğu akustik avantajlarıyla olduğu kadar, bugüne kadarki en sessiz VW Golf olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Ön camdaki özel geliştirilmiş ses emici film ile birlikte yeni geliştirilen kapı ve yan cam kanalı, kabin içine yönelik ses seviyesini önemli oranda azaltacak biçimde geliştirilmiş. Yeni tasarımlı aynalar üstün aerodinamik özellikleri sayesinde kirlenmeyi engellerken, yürüyen aksamda yapılan değişiklikler lastiklerin ve motor taşıma birimlerinin yarattığı potansiyel gürültüyü minimize ediyor.

BMW CS









BMW’nin CS konsepti ekonomik krizden dolayı seri üretime geçemiyor

BMW’nin Mercedes-Benz CLS, Porsche Panamera ve Maserati Quattroporte gibi spor sedan otomobillere rakip olarak üretmeyi planladığı CS, şimdilik konsept olarak kalıyor.

Ekonomik krize kurban olan BMW CS, Bavyeralı üreticinin rakiplerinin eline de önemli bir koz vermiş oluyor. BMW’nin üçüncü çeyrek raporlarının açıklandığı toplantıda markanın daha kesin kar getirebilecek ürünlere odaklanacağı ve bu sebeple bazı projelerin rafa kaldırılacağı açıklandı. Buna göre BMW, önemli bir geri dönüş olmadığı sürece CS konseptini seri üretime geçirmeyecek…

Ancak BMW’nin diğer projeleri ekonomik krizden etkilenmeyecek. Bir başka ifadeyle; BMW Concept X1 SUV, BMW Concept 7 Active Hybrid, BMW X6 Active Hybrid ve MINI Crossover Concept modelleri için üretim hazırlıkları aynen devam ediyor.


Yeni Honda Jazz





Honda, 2001 yılında piyasaya ilk çıkışından bugüne iki milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaşan Jazz’ın tamamen yenilenen modelini 15 Kasım’da satışa sunuldu.
Yeni Honda Jazz, sınıfında lider bir iç mekan genişliği ve yeni VTEC motoru sayesinde bir önceki modeline göre belirgin bir biçimde iyileştirilmiş yakıt tasarrufu ve çevreci bir motor sunuyor.

Merkezde bulunan yakıt tankı ve en esnek olmasını sağlayan Sihirli Koltukları ile yeni Jazz çıtayı çok daha ileri taşıyarak her alanda yenilikler sunuyor. Sınıfının standartlarının üstünde bir iç mekan ve bagaj genişliği sunan yeni Jazz kullanıcısına büyük bir konfor ve ferahlık hissi yaşatırken, kullanılan kaliteli malzemeler özenli işçilikle tamamlanıyor.

Birçok yeni teknolojiyi barındırın yeni 1.4 lt. i-VTEC motor sağladığı 100 beygir ile daha iyi bir performans karakteri sunarken yakıt ekonomisini de sıradışı bir seviyeye çekiyor. Bu yeni teknolojilerden bir tanesi olan iridyum bujiler daha iyi bir ateşleme sağlayarak yakıt tüketimini düşürüyor. Ayrıca 120 bin km.’lik değişim süresi ile de bakım maliyetlerini aşağıya çekiyor. Yeni Jazz sınıfında ilk defa, direksiyondaki pedallar ile de değiştirilebilen 6 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzıman ile kullanıcısına büyük bir konfor sağlıyor.

Joy ve Fun olarak iki farklı modeli bulunan yeni Jazz, teknolojik üstünlüklerinin yanında çok yüksek bir donanım seviyesine sahip. Fun modelinde bulunan direksiyondan kumandalı ve hıza duyarlı müzik sistemi, otomatik farlar ve silecekler, hız sabitleyici, otomatik klima, yol bilgisayarı ve panoramik cam tavan Jazz’ın üstünlüğünü ortaya koyan özelliklerden sadece birkaçıyken, yeni Jazz güvenlik donanımlarında da taviz vermiyor. Her iki modelinde de 8 hava yastığı, sınıfında ilk defa araç denge kontrol sistemi (VSA), ABS, EBD, acil durum fren desteği, ön koltuklarda aktif kafalıklar ve ISOFIX standart olarak sunuluyor.

Tüm bu özellikleri bir arada bulunduran Yeni Jazz 30.250 YTL’den başlayan fiyatlarıyla 15 Kasım’dan itibaren Honda Bayilerinde yerini alacak.


FIAT PANDA 4x4





Fiat, en çok ilgi çeken modellerinden biri olan Panda’nın 4x4 Glam Edition adını verdiği özel off-road versiyonunu tanıttı.

Peki, Fiat’ın gözünde bu aracı özel yapan nedir? İnce beyaz gövde rengi, alüminyum tavan rayları ve tabii ki yeni tasarlanmış alaşım jantlar…

Benzer şekilde Panda 4x4’ün iç tasarımında da yeniliklere gidilmiş. Jean benzeri koltuk döşemeleri ve kapı içi kaplamaları ve ön konsoldaki alüminyum detaylar bu değişikliklerden bir kaçı olarak sıralanabilir.

Panda 4x4 Glam Edition’da biri benzinli ve diğeri de dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunuyor. 60 HP 1.2 lt benzinli motor 14.800 Euro, 70HP 1.3-litre turbo dizel motor da 16.910 Euro satış fiyatıyla İtalya’da otomobil severlerin beğenisine sunuldu.


Salı, Kasım 11, 2008

14.990 YTL'ye sıfır km otomobil












14.990 YTL'den satışa sunulan Geely CK Echo 1.3 Basic modeli, 1.3 motor ve 86 beygir gücünde. Geely CK Echo 1.3'ün güvenlik paketli (ABS), klimalı ve çelik jantlı versiyonu Comfort'un fiyatıysa 17.999 YTL.

Anadolu Grubu'nun Türkiye'de satışa sunduğu diğer bir modeli Geely MK Familia 1.5 Comfort'taysa ABS, klima, çelik jant ise standart. 1.5 motor ve 94 beygir gücündeki otomobil de tanıtım fiyatı olarak 20.999 YTL'den satışa sunuldu.

Bir hafta önce Türkiye'ye gelen ve kontrollerinin ardından bayilere gönderilen Geely marka otomobiller, Anadolu Holding'in Geely marka araçları Türkiye'ye getirmek için kurduğu Anadolu distribütörlüğünde satılıyor. Anadolu Araçların Adana, Ankara, Antalya, Afyon, Eskişehir, Batman, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseni, Kocaeli, Malatya, Samsun, Sakarya ve Trabzon'daki 19 bayide satışa sunduğu otomobillere önümüzdeki dönemde Geely marka yeni araçlar ekleneceği belirtiliyor. Anadolu Araçların ana bayilerinden Gülal Otomotiv Satış temsilcisi Serdar Demirci, bayii sayısının sürekli arttığını ve 2009'da yeni modellerin de Türkiye'de satılacağını söylüyor.

Dacia Sandero dizel

DACIA’nın 2008 yılında yenilenen marka kimliği ile birlikte sürdürdüğü atağın son ürünü Sandero, kullanıcılarına en uygun fiyatlarla sunduğu genişlik, sağlamlık, modernlik özelliklerine şimdi de dizel seçeneğini ekliyor. 1.5 dCi 70 bg ve 1.5 dCi 85 bg dizel motorlar, Ambiance ve Lauréate donanım seviyelerinde satışa sunuldu. Dizel motor seçeneğinin önerilen anahtar teslim fiyatı 22,400 YTL’den başlıyor.

Pazarın en iyi dizel motorları arasında olan ve gerçek bir referans olarak kabul edilen 1.5 dCi motoru artık Sandero’da. Üst düzey performans sunan ikinci nesil Common Rail direkt enjeksiyon sistemiyle donatılmış olan 1.5 dCi motor en son teknolojili ile donatıldı. Dacia Sandero’da 1.5 dCi motorun hem 70 HP hem de daha dinamik bir seçenek olan olan 85 HP versiyonları bulunuyor.

100k kilometrede 4,5 l (dCi 70 HP) ve 4,6 l (dCi 85 HP) gibi çok düşük yakıt tüketimi sergileyen Dacia Sandero dCi pazarda diğer kompakt hatchback dizel modelleri arasında yüksek rekabet gücü ile konumlanıyor. 120 g/km CO2 ile sınırlı salınım değerleri ile Dacia Sandero’nun 70 bg ve 85 bg motorları son derece çevreci.

3750 dev/dak’da 85 HP güç üreten dCi versiyonu da, aynı dCi 70 HP gibi, yüksek verim ve minimum yakıt tüketimi sağlayan ikinci nesil Common Rail direkt enjeksiyon sistemine sahip. Dacia Sandero dCi 85 HP versiyonu 0 km/h - 100 km/h hızlanmasını sadece 13 saniyede tamamlıyor. %90’ı 1500 dev/dak’dan itibaren kullanımda olan 200 Nm’lik azami torkuna 1900 d/d’da ulaşan dCi 85 HP motor seçeneği Dacia Sandero’ya her koşulda enerjik hızlanmalar sağlıyor. Bu motorda bulunan 2,3 barlık turbo basıncı 70bg’lik motordan 0,4 bar daha yüksek.

Türkiye genelinde 75 yetkili satıcı ve 123 showroomda satışa sunulan DACIA Sandero modeli kasım ayı önerilen anahtar teslim perakende satış fiyatları;

Sandero Ambiance 1.5 dCi 70bg: 22,400 YTL
Sandero Laureate 1.5 dCi 70bg: 25,600 YTL
Sandero Laureate 1.5 dCi 80bg: 27,000 YTL

Bununla birlikte gama yeni katılan bu ürünler DACIA gamında uygulanan TAKAS desteğinden de faydalanmaktadır. Sandero Dizel versiyonları için müşterilere sunulan 1500 YTL TAKAS desteği ile Sandero 1.5 dCi başlangıç fiyatı 20,900 YTL’ye kadar inebiliyor