Çarşamba, Eylül 12, 2007

Ford'u anavatanına satıyoruz



Ford Otosan Kocaeli, Fabrikası ürettiği Transit Connect'i otomotivin anavatanı ABD'ye Eskişehir'de üretilen Mini Kargo'ları da Rusya ve çevresine gönderecek.
FORD OTOSAN'IN GURURU - 12 / 09 / 2007 13:28

Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda ürettiği Transit Connect’i otomotivin anavatanı olan Amerika’ya ihraç etmeye hazırlanırken, Eskişehir’deki İnönü fabrikasında ürettiği Kargo ile de Rusya ve çevresinde büyüme planı yapıyor.

Ford Otosan Genel Müdürü Michail Flewitt, Frankfurt’ta düzenlenen Uluslarası Otomobil Fuarında Türkiye’ye yönelik önemli mesajlar verirken, dünyada sadece Kocaeli fabrikasında üretilen Transit Connect’in, Amerika’ya ihracatı için son aşamaya geldiklerini belirtti.

GÜNEY AMERİKA’YA GÖNDERDİK: Ayrı bir ekip oluşturarak Connect’lerin Amerika’ya uyumu konusunda çalıştıklarını söyleyen Flewitt, bu konuda şu bilgileri verdi: "Bu uyum motordan güvenliğe, koltuktan emisyon değerlerine kadar araştırılıyor. Çalışmaların ardından üçüncü aşamaya geçeceğiz. Bu aşama Amerikaya yönelik üretilecek araçlar için yapılacak yatırımı kapsıyor. İhracatla ilgili tarihi 2008’de açıklayacağız. G. Amerika’ya araç yolladık, testler yapılıyor, isteğe bağlı olarak kısa sürede ihracata başlayabiliriz."

YENİ MODELLER GELEBİLİR: Transit Connect’in ne zaman yenileneceği konusunda henüz kararın verilmediğini kaydeden Flewitt, şunları söyledi: "Ama Ford’un global stratejisi doğrultusunda yeni Connect’in Focus platformunda üretileceğini söyleyebilirim. Bu doğrultuda yeni Connect’in Focus platformunda üretilmesi kararı alındı. Bu, Kocaeli fabrikasına önemli bir esneklik sağlayacak. "

RUSYA’YA KAMYON İHRACATI: Ford Otosan’ın Türkiye’de hafif ticari araç sınıfında lider olduğunu söyleyen Flewitt, kamyon üretiminde ve ihracatında da hızla büyüdüklerini kaydetti. Flewitt, "Yılda 7 bin adet üretilen Ford Kargo’da hedefimiz üretimin yüzde 50’sini ihraç etmek. Bu yıl girdiğimiz Rusya pazarına 800 adet Kargo ihraç edeceğiz. Bu ülkede kendi bayilerimizi de oluşturacağız. Hedefimiz Rusya ve çevre ülkelerinde kamyonda hızla büyümek" diye konuştu. Flewitt, Tofaş tarafından Fiat ve Peugeot-Citroen markaları için üretimine başlanan Minicargo’nun ise kendileri için herhangi bir risk oluşturmadığını belirtti.

Başkandan kapasite artırım sinyali

FORD Motor Avrupa Başkanı John Fleming, Kocaeli tesislerinin üretim kapasitesini artırabileceklerini söyledi. Sadece Koceli tesislerinde üretilen Transit’in Avrupa’da daha fazla talep görmesi halinde üretim kapasitesini artıracaklarını belirten Fleming, Kocaeli’nin Ford Motor için çok stratejik bir tesis olduğunu söyledi. Fleming, "Ar-Ge çalışmaları çok başarılı. Motor geliştirmede iddilayız. Doğu Avrupa’da da büyüme planlarımız var. Ford Otosan’la ilişkilerimiz gelişerek devam edecek."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder