Cuma, Eylül 14, 2007

Ünlüler Etox siparişi için sıraya girdi



Fiyatı 75-85 bin YTL arasındaki otomobile, henüz lansmanı yapılmamış olmasına rağmen ikisi sanatçılardan olmak üzere 9 sipariş geldi.


Sanatçı Murat Göğebakan, Etox için sipariş verdi.
Türkiye'nin ilk yerli spor otomobili 'Etox'un tanıtımı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda İstanbul'da yapılacak. Etox'un İstanbul'daki tanıtımına, Osman Sınav, Oktay Kaynarca, Rıdvan Dilmen, Murat Göğebakan'ın da aralarında bulunduğu birçok ünlü isim katılacak.


Sanatçılardan biri Murat Göğebakan, diğeri ise isminin açıklanmasını istemiyor. Ertex Oto Dekorasyon Genel Müdürü Ercan Malkoç, Türkiye'nin ilk yerli spor otomobilini üreterek hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. "Elalem uzaya çıkıyor, biz hâlâ otomobil üretmeyi tartışıyoruz.

Biz Osmanlı'nın torunları, Atatürk'ün çocuklarıyız." diyen Malkoç, Etox'u geliştirip ürettiklerini, ilk haberlerin basında yer almasından sonra çok olumlu tepkiler aldıklarını dile getirdi.

Daha önce yılda 500 araç üretme hedefine en erken 2010'da ulaşmayı planladıklarını, ancak gelen olumlu tepkiler ve taleplerin 2008'de bu hedefi yakalayacaklarını gösterdiğini belirten Malkoç, gelecek yıl kendi motorlarını da üretmeyi planladıklarını, birkaç yıl içerisinde her şeyiyle Türk malı bir otomobil olarak üretileceğini kaydetti.

Fenerbahçe Spor Kulübü'ne Feneriumlarda satılmak üzere özel Etox üretmek üzere teklif götürdüklerini duyuran Malkoç, 2. Başkan Nihat Özdemir'le görüşmelerin devam ettiğini, anlaşma sağlanırsa dünyada kendi adını taşıyan otomobil üretilen ilk kulübün Fenerbahçe olacağını bildirdi. Eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen'le reklam konusunda anlaşan firma, kasım ayında reklamları yayınlamaya başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder